Skip to main content

BBC pregătește un nou documentar despre Terra. Vor fi și imagini din România. Un român i-a ajutat în procesul de documentare

 
BBC pregătește un nou documentar despre Terra. Vor fi și imagini din România. Un român i-a ajutat în procesul de documentare

Postul BBC Earth pregătește o nouă serie de documentare despre Terra - Seven Worlds, One Planet, care va conține și imagini din Delta Dunării. 

Producția tratează aspecte legate de faună sau floră celor șapte continente. 

Publicitate

Reprezentanții BBC au confirmat pentru Paginademedia.ro că imaginile din trailer, cu pelicanii, sunt din România (Delta Dunării).

Sir David Attenborough este naratorul acestei noi serii, iar coloana sonoră din trailer este semnată de cântăreața Sia alături de compozitorul Hans Zimmer, potrivit trailerului lansat recent. 

La episodul despre Europa (care va include și imaginile din România) a contribuit și un fotograf român de natură. Dan Dinu, cunoscut pentru proiectul România Sălbatică, i-a ajutat pe cei de la BBC pe partea logistică și de documentare. 

Mai exact, i-a pus în legătură cu specialiști și ONG-uri de mediu din România. 

Dan Dinu pentru Paginademedia.ro:

„Am intrat în legătură cu cei de la BBC acum trei ani. Ei erau în căutare de povești din România pentru acest documentar.

Contribuția mea a fost pe parte de reserch. I-am pus în legătură cu niște specialiști și cu câteva ONG-uri, cu care noi am lucrat pentru România Sălbatică.

Nu i-am ajutat cu imagini, pentru că ei nu cumpără imagini din surse externe, din câte știu eu.

Le-am sugerat să filmeze în Delta Dunării. Le-am dat câteva idei. Una dintre ele despre interacțiunea dintre pelicani și cormorani atunci când pescuiesc.

După ce am avut respectiva discuție, am aflat că au mers să filmeze în Delta Dunării. Din ce am văzut în trailer există un cadru cu un grup de pelicani, probabil filmat în Deltă.

Nu știu cum va arăta respectiva secvență în film, însă sunt bucuros că va fi și România reprezentată în documentar.”

VIDEO. Trailerul documentarului Seven Worlds, One Planet

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu