Skip to main content

BBC pregăteşte un nou documentar despre Terra. Vor fi şi imagini din România. Un român i-a ajutat în procesul de documentare

 
BBC pregăteşte un nou documentar despre Terra. Vor fi şi imagini din România. Un român i-a ajutat în procesul de documentare

Postul BBC Earth pregăteşte o nouă serie de documentare despre Terra - Seven Worlds, One Planet, care va conţine şi imagini din Delta Dunării.

Publicitate

Producţia tratează aspecte legate de faună sau floră celor şapte continente.

Reprezentanţii BBC au confirmat pentru Paginademedia.ro că imaginile din trailer, cu pelicanii, sunt din România (Delta Dunării).

Sir David Attenborough este naratorul acestei noi serii, iar coloana sonoră din trailer este semnată de cântăreaţa Sia alături de compozitorul Hans Zimmer, potrivit trailerului lansat recent.

La episodul despre Europa (care va include şi imaginile din România) a contribuit şi un fotograf român de natură. Dan Dinu, cunoscut pentru proiectul România Sălbatică, i-a ajutat pe cei de la BBC pe partea logistică şi de documentare.

Mai exact, i-a pus în legătură cu specialişti şi ONG-uri de mediu din România.

Dan Dinu pentru Paginademedia.ro:

„Am intrat în legătură cu cei de la BBC acum trei ani. Ei erau în căutare de poveşti din România pentru acest documentar.

Contribuţia mea a fost pe parte de reserch. I-am pus în legătură cu nişte specialişti şi cu câteva ONG-uri, cu care noi am lucrat pentru România Sălbatică.

Nu i-am ajutat cu imagini, pentru că ei nu cumpără imagini din surse externe, din câte ştiu eu.

Le-am sugerat să filmeze în Delta Dunării. Le-am dat câteva idei. Una dintre ele despre interacţiunea dintre pelicani şi cormorani atunci când pescuiesc.

După ce am avut respectiva discuţie, am aflat că au mers să filmeze în Delta Dunării. Din ce am văzut în trailer există un cadru cu un grup de pelicani, probabil filmat în Deltă.

Nu ştiu cum va arăta respectiva secvenţă în film, însă sunt bucuros că va fi şi România reprezentată în documentar.”

VIDEO. Trailerul documentarului Seven Worlds, One Planet

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    foarte bine, romania are ce arata lumii

Trimite un comentariu

sus