Skip to main content

DIN GREȘEALĂ. Căutarea pe actorul Gheorghe Dinică dă ca rezultat pe Google crima din Caracal. De ce? Cum au încurcat site-urile românești cele două nume

 
DIN GREȘEALĂ. Căutarea pe actorul Gheorghe Dinică dă ca rezultat pe Google crima din Caracal. De ce? Cum au încurcat site-urile românești cele două nume

O literă face diferență. Televiziunile și site-urile din România, care au relatat despre tragedia din Caracal, au încurcat inițial numele suspectului, Gheorghe Dincă, cu cel al actorului Gheorghe Dinică

Dan Negru a sesizat, pe Facebook, că acum, la o căutare pe Google după numele „Gheorghe Dinică”, cele mai multe rezultate sunt despre Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că a ucis două fete în Caracal.  

Publicitate

Cum s-a produs această confuzie?

Inițial, multe site-uri au publicat, eronat, numele bărbatului care ar fi violat și omorât două fete la Caracal. În loc de Dincă, site-urile au scris Dinică. Google a indexat articolele în acest fel. 

În aceeași postare, Dan Negru a remarcat și derapajele televiziunilor de știri, care au dat pe post imagini cu familia uneia dintre fetele ucise, imediat după ce faptașul a recunoscut crimelele.

„N-am inventat nimic in televiziunea mondială dar la inmormantari si parastase nu ne bate nimeni!  Și asta pentru că CNA e statul român.
Adică, e degeaba. Ca Dinică sau Dincă. Tot aia...”, subliniază Negru. 

De altfel, nu este pentru prima dată când posturile de televiziune speculează astfel de întâmplări în goana pentru audienț. Uciderea lui Marian Cozma, sinucidera Mădălinei Manole, înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu, a Ilenei Ciuculete sunt doar câteva dintre derapajele notate de Paginademedia.ro de-a lungul timpului. 


Citește și: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV și regulile. Ce nu trebuie să facă posturile și fac mereu


Postarea lui Dan Negru

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Vorbim despre același Dan Negru care debita prostii cu doua zile in urma și ne povestea că îi surâde ideea ca cineva sa plănuiască o răzbunare pe cont propriu, sa plănuiască o crima și să împuște in cap un alt criminal ? Am uitat cumva că nu suntem în Evul Mediu ?
  • Ce sa ii faci, acesta e nivelul unora care habar nu au sa faca presa. Macar daca ar fi fost publicatii obscure. Dar este vorba de A 3, Kanal D si B 1 TV. Daca unul e prost si scrie Dinica, nu exista cineva cap limpede, la corectura, sau responsabil al siteului, care sa indrepte greseala ?
  • aiureli, am dat cautare pe google si primele 5 sunt articole despre regretatul actor. plus ca in dreapta sunt poza actorului si articolul de pe wikipedia. negru se plictiseste probabil...

Trimite un comentariu