Skip to main content

History sărbătorește 50 de ani de la primul pas pe Lună, cu un documentar: „Conține înregistrări considerate pierdute sau fotografii rare”

 
History sărbătorește 50 de ani de la primul pas pe Lună, cu un documentar: „Conține înregistrări considerate pierdute sau fotografii rare”

Postul de televiziune History marchează 50 de ani de la primul pas pe lună, cu un documentar. Producția „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va fi difuzată miercuri, 17 iulie, de la ora 21:00

De asemenea, pe 20 iulie, când se implinesc exact 50 de ani de când Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, documentarul va fi difuzat la ora 22:00.

Publicitate

Filmul, bazat pe înregistrările audio și video nemaivăzute până acum, prezintă călătoria omului pe Lună din 20 iulie 1969. 

Documentarul va avea întâmplări și povești noi, care au fost descoperite între timp, menționează reprezentanții postului. 

Vor exista interviuri audio cu astronauți și ingineri, înregistrări de pe Lună considerate pierdute sau fotografii rare. 

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic:

„A fost o zi interesantă. În primul rând, nu știam exact ce se va întâmpla. Televiziunea Română anunțase că va transmite aselenizarea, aveam 17 ani, eram la Brașov, în casa părinților și așteptam cu sufletul la gură ce se va transmite.

Îmi aduc aminte că astronauții americani au ajuns pe Lună cândva înainte de miezul nopții, dar coborârea din modulul lunar s-a făcut după ora 4 dimineața.

Simțeam că este un moment unic în istoria noastră în general, în cucerirea spațiului cosmic în mod deosebit, și am așteptat până când am văzut la televizor, într-o imagine tremurată, alb-negru, cum omul a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong, desigur.”

VIDEO. Trailer-ul producției - „Aselenizarea: Înregistrările pierdute”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Marele Fake al istoriei, doar din dorinta de a-i depasi pe comunisti in lupta din Razboiul Rece. Cei care mai cred ca a fost real sunt aceeasi care cred ca Pamantul e plat si cei care voteaza cu psd-ul! Daca ar fi adevarat, de ce nu au mai ajuns de atunci? De ce flutura steagul daca pe Luna nu este vant? etc etc

Trimite un comentariu