Skip to main content

TVR, programe in memoriam Florina Cercel

 
Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

TVR difuzează programe dedicate marii actriţe Florina Cercel, care s-a stins din viaţă astăzi, la vârsta de 76 de ani.

Publicitate

De la ora 22.10, TVR 1 a programat, sub genericul Teatru Naţional de Televiziune, spectacolul Vassa Jeleznova de M. Gorki, în regia Ion Cojar.

O producţie în care marea actriţă face un rol impresionant pentru care, în 1990, a primit premiul UNITER pentru „Cea mai bună interpretare feminină”.

Florina Cercel şi-a legat numele nu doar de scena teatrului şi lumea filmului, ci şi de platourile Televiziunii Române, unde a fost invitată de nenumărate ori şi unde a prezentat emisiuni, cum a fost şi celebrul Album duminical (1974 – 1977).

Dialogul dintre Florina Cercel şi Iuliana Marciuc de la Confesiuni poate fi urmărit astăzi, 30 iulie, la TVR 2, de la ora 16.55 şi la TVR Internaţional, de la ora 17.30.

O poveste nespusă despre teatru şi destin care o are ca protagonistă pe Florina Cercel poate fi urmărită miercuri, 31 iulie, la TVR 2, de la ora 16.55 şi de la ora 17.30, la TVR Internaţional.

Miercuri, 31 iulie, TVR 3 a programat, de la ora 19.00, Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol distins cu numeroase premii, în care o vom revedea pe regretata artistă alături de Marius Bodochi, Gabriela Butuc, Viorel Păunescu, Irina Bârlădeanu, Marius Gâlea.

Televiziunea publică păstrează în arhiva sa adevărate bijuterii teatrale, Florina Cercel dând viaţă multor personaje în spectacole şi filme precum: Explozie întârziată de Paul Everac, Lumini şi umbre (concept de Titus Popovici), O trilogie antică (regie Andrei Şerban), Roşcovanul (regia Francisc Munteanu), Ultima haltă în paradis de Valentin Nicolau (regia Alexandru Tocilescu), Micul infern de M. Ştefănescu (regia Marietta Sadova) etc.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    *** , ne uitam si la nea marin si la teatru
  • marian marian
    Vai mile nu se supara seful pe tine daca urmaresti tvr1 ,
  • mile mile
    foarte bun program, vom urmarii in special astazi piesa de la 22

Trimite un comentariu

sus