Skip to main content

Libertatea retrage semnătura unei ziariste. De ce? Lucra pentru un eveniment investigat chiar de către colegii ei!

 
Libertatea retrage semnătura unei ziariste. De ce? Lucra pentru un eveniment investigat chiar de către colegii ei!

Conflict de interese la ziarul Libertatea. O poveste investigată de jurnaliștii cotidianului Libertatea a generat o altă poveste, când ziariștii au descoperit că o colegă de-a lor e impicată în subiect.

Publicitate

Ziariștii documentau un subiect legat de Festivalul Sportului pentru Toți, organizat de Primăria Capitalei pe Arena Națională. Au descoperit că în organizare e implicată o ziaristă. Când au săpat, ...surpriză: era chiar o colegă de-a lor.

Efectul?

Publicația condusă de Cătălin Tolontan a hotărât suspendarea ziaristei Ana Maria Păsat, de la secția Monden. 

„Jurnalista Ana Maria Păsat are semnătura retrasă până când finalizăm cercetarea. Din punctul de vedere al Libertății, cu datele de acum, există un conflict de interese”, scrie Libertatea, în materialul despre Festivalul Sportului pentru Toți.

Povestea:

Cum a ajuns Libertatea la acesta caz?

Jurnaliștii cotidianului documentau un subiect legat de evenimentul Primăriei - „Festivalul Sportului pentru Toți”.

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Sport pentru Toți a cerut bani echipelor de copii pentru o competiție „pentru toți”, teoretic gratuită, organizată pe Stadionul Național.

Concret, misiunea Companiei Municipale de Sport pentru Toți investește banii publici în dezvoltarea sportului de masă, prin servicii gratuite sportive oferite bucureștenilor.

„Pe parcursul documentării subiectului, redacția Libertatea a primit un pont legat de participarea unei ziariste la procesul de înscriere, din partea organizatorilor”, notează în continuare. 

Ziarista din pont, o colegă de la Libertatea

Jurnaliștii Libertatea au continuat documentarea și au descoperit cine era ziarista din pont: Ana Maria Păsat, colega lor de la departamentul Monden.

Pe pagina personală de Facebook, jurnalista a publicat o postare care promova evenimentul sportiv pentru copii și îndemna echipele de fotbal să se înscrie în competiție. Ana Maria Păsat își publicase și numărul de telefon, unde cei interesați puteau obține informații suplimentare.

În convoririle telefonice, jurnalista Ana Maria Păsat se declara "Parteneră a Primăriei", scriu cei de la Libertatea.

Publicația coordonată de Cătălin Tolontan notează că la finalul cercetării disciplinare „faptele descoperite și decizia vor fi comunicate publicului cu maximă transparență” - Foto Libertatea. 

Povestea, pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu