Skip to main content

Netflix a tăiat scena sinuciderii din serialul 13 Reasons Why, la doi ani de la premiera producției. Care este motivul

 
Netflix a tăiat scena sinuciderii din serialul 13 Reasons Why, la doi ani de la premiera producției. Care este motivul
Sursa foto: Netflix

SCHIMBARE. Platforma Netflix a scos din serialul 13 Reasons Why scena dură în care personajul principal, o adolescentă de liceu, se sinucide, la doi ani de la premiera producției. 

Publicitate

Netflix spune că a luat această decizie ca urmare a controverselor stârnite în jurul acestei scene, foarte explicite.

„Am aflat de multe cazuri de tineri încurajați de 13 Reasons Why să discută despre chestiuni sensibile, precum depresia sau sinuciderea și, mai apoi, au decis să ceară ajutor. Cum ne pregătim să lansăm sezonul al treilea, în această vară, am fost atenți la dezbaterile din jurul acestui serial. Prin urmare, la sfatul specialiștilor, am decis, împreună cu producătorul și creatorul serualului, să edităm scena în care Hannah își ia viața, în primul sezon”, au arătat aceștia într-o declarație citată de Variety.

Scena o prezenta, chiar în ultimul sezon, pe Hannah în cadă, timp ce își taie venele cu o lamă de ras. La scurt timp de la apariție, serialul a fost aspru criticat de activiști și de medici care și-au arătat îngrijorarea că e posibil ca scena să fi contribuit la un efect de copiere a modului de sinucidere în rândul adolescenților.

Citește și: 

Netflix ia măsuri speciale în cazul serialului 13 Reasons Why. Au creat un site și mesaje menite să-i ajute pe cei afectați emoțional de producție

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu