Skip to main content

După scandalul public, TVR vrea Festivalul Enescu. Negociază pe ultima sută de metri. Ce se întamplă cu Trinitas

 
După scandalul public, TVR vrea Festivalul Enescu. Negociază pe ultima sută de metri. Ce se întamplă cu Trinitas

TVR, discuții cu organizatorul Festivalului Enescu, pentru a prelua totuși evenimentul. Postul publică încearcă, pe ultima sută de metri, să preia drepturile pentru Festivalul George Enescu.

Publicitate

Discuțiile vin în contextul în care Televiziunea Publică nu a luat, în primă fază, drepturile pentru Festivalul George Enescu (postul Trinitas a obținut transmisiunile evenimentului), decizie care a stârnit reacții în spațiul public.

Din informațiile Paginademedia.ro, reprezentanții TVR au format, săptămâna aceasta, o nouă comisie care să negocieze cu Artexim, organizatorul evenimentului.

Ce se întâmplă cu Trinitas, postul Patriarhiei, care luase drepturile pentru Festivalul Enescu?

Din informațiile Paginademedia.ro, colaborarea cu Trinitas rămâne valabilă oricum.

În prezent se caută o formulă de colaborare tripartită, prin care TVR să poată prelua o serie de concerte, din cele peste 80. 

Amintim că TVR, un partener tradițional al festivalului, a pierdut în favoarea canalului Trinitas drepturile de difuzare ale evenimentului, după ce a refuzat cerințele tehnice ale organizatorilor Festivalului George Enescu. 

Din informațiile Paginademedia.ro, conducerea TVR a refuzat să dea, pentru transmiterea evenimentului, două care de transmisie HD, motivând că evenimentul este difuzat pe TVR 3 și nu pe canalele principale ale postului public.

În această situație, reprezentanții evenimentului au căutat în industrie un alt partener. Așa a apărut televiziunea Trinitas, care a acceptat să transmită evenimentul în condițiile cerute, pun la dispoziție echipamente de calitate și au o istorie de transmisiuni mari, spun sursele Paginademedia.ro. Detalii, aici

CULISE. Cum a ratat TVR transmiterea Festivalului Enescu. Evenimentul ar ajunge la Trinitas

Festivalul Internațional George Enescu se desfășoară anul acesta în perioada 31 august - 22 septembrie. La evenimentul de talie mondială vor participa anul acesta 3.000 de artiști internaționali care vor concerta în 84 de evenimente. Se estimează că, în cele 23 de zile de eveniment vor fi, doar în sălile de concerte, peste 4.000 de spectatori, în fiecare zi.

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu