Skip to main content

Posturile AXN vor difuza nouă filme clasice care l-au inspirat pe regizorul Quentin Tarantino pentru „A fost odată la … Hollywood”

 
Easy Rider – 1969, regia: Dennis Hopper - AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 02:55 şi pe AXN Spin – miercuri, 7 august, de la ora 23:45.
Easy Rider – 1969, regia: Dennis Hopper - AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 02:55 şi pe AXN Spin – miercuri, 7 august, de la ora 23:45.

În pragul lansării „A fost odată la … Hollywood”, cel mai nou film al lui Quentin Tarantino, AXN lansează, pe 3 august, un proiect special, cu filme clasice, de urmărit, din ani `60. Producţiile vor fi pe AXN Black, AXN Spin şi AXN White.

Publicitate

Postul va difuza în luna august o colecţie de nouă filme, din filmoteca Columbia Pictures, realizate în perioada 1958- 1970, al căror curator a fost regizorul Quentin Tarantino.

Toate producţiile au o influenţă în crearea ultimului său film, a cărui acţiune are loc în anul 1969, “A fost odată la …Hollywood”.

Clipuri video interstiţiale, special create, care conţin conversaţii între Tarantino şi Kim Morgan, istoric de film, vor însoţi fiecare film.

Quentin Tarantino:„Sony Pictures a pus la dispoziţia mea catalogul Columbia Pictures, astfel încât să pot selecta o serie de filme reprezentative pentru epoca în care “A fost odată la … Hollywood” este setat, nebunii ani ‘60. Sunt încântat să găzduiesc aceste filme pentru a ne putea bucura împreună.”

Cele nouă filme care fac parte din această colecţie sunt:

 • Gunman’s Walk (Legături de familie)
 • Arizona Raiders (Bandiţii din Arizona)
 • Easy Rider
 • Wrecking Crew (Echipa distrugătorilor)
 • Hammerhead (Mercenarul)
 • Bob & Carol & Ted & Alice
 • Cactus Flower (Floarea de cactus)
 • Model Shop (Modele de vânzare)
 • Getting Straight (Răscrucea)

Cele nouă filme vor fi difuzate pe reţelele de televiziune Sony Pictures Television în peste 60 de teritorii din întreaga lume. În România, acestea pot fi urmărite începând cu 3 august, fiind difuzate în timpul nopţii, ca un preambul la lansarea în cinema a producţiei “A fost odată la …Hollywood”, din 16 august.

GALERIE FOTO. Colecţia de filme clasice de pe AXN

 • Arizona Raiders (Bandiţii din Arizona) -1965; regia: William Witney - AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 00:45 şi pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 01:30
 • Bob & Carol & Ted & Alice – 1969, regia: Paul Mazursky - AXN Spin – luni, 5 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – luni, 12 august, de la ora 22:15
 • Cactus Flower (Floarea de cactus) – 1969, regia: Gene Saks - AXN Spin – marţi, 6 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – marţi, 13 august, de la ora 22:05
 • Easy Rider – 1969, regia: Dennis Hopper - AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 02:55 şi pe AXN Spin – miercuri, 7 august, de la ora 23:45.
 • Getting Straight (Răscrucea) -1970, regia: Richard Rush - AXN Spin – vineri, 9 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – joi, 15 august, de la ora 22:05.
 • Gunman’s Walk (Legături de familie) -1958, regia: Phil Karlson - AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 00:45 şi pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 01:30
 • Hammerhead (Mercenarul) -1968, regia: David Miller - AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 02:05 şi pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 01:30
 • Model Shop (Modele de vânzare) -1969, regia: Jacques Demy - AXN Spin – joi, 8 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – miercuri, 14 august, de la ora 21:55
 • Wrecking Crew (Echipa distrugătorilor) -1968, regia: Phil Karlson - AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 00:00 şi pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 23:45

Despre colecţia de filme care celebrează nebunii ani ‘60:

Gunman’s Walk (Legături de familie) -1958, regia: Phil Karlson

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 23:00 şi pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 23:45.

Rancher Lee Hackett (Van Heflin) îşi petrece atât de mult timp încercând să ţină sub control accesele violente ale fiului său Ed (Tab Hunter), neglijând nevoile celuilalt fiu, Davy (James Darren). Când temperamentul lui Ed duce la moartea unui american inocent, Lee încearcă să acopere urmele fiului, facând o înţelegere cu Jensen (Ray Teal), un vânzător de cai lipsit de scrupule, care se declară vinovat în numele lui Ed. Curând devine limpede că Ed nu se poate schimba şi se ajunge la un schimb de focuri între tată şi fiu.

Arizona Raiders (Bandiţii din Arizona) -1965; regia: William Witney

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 00:45 şi pe AXN Spin – duminică, 11 august, de la ora 01:30.

Când banda lui Quantrell este aproape distrusă, doi dintre membrii capturaţi sunt de acord să se alăture Rangerilor din Arizona pentru a termina treaba. Din distribuţie fac parte Audie Murphy, Michael Dante, Ben Cooper, Buster Crabbe şi Gloria Talbott.

Easy Rider – 1969, regia: Dennis Hopper

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – sâmbătă, 3 august, de la ora 02:55 şi pe AXN Spin – miercuri, 7 august, de la ora 23:45.

Wyatt (Peter Fonda) şi Billy (Dennis Hopper), doi hipioţi pasionaţi de motociclete Harley, fac un schimb de droguri în California de Sud şi decid să străbată America în căutarea adevărului spiritual. În călătoria lor, se confruntă cu bigotism şi ură faţă de locuitorii unui orăşel mic din America şi se întâlnesc şi cu alţi călători care sunt în căutarea unui stil de viaţă alternativ. După o experienţă teribilă cu droguri în New Orleans, cei doi se întreabă dacă vor găsi vreodată o modalitate de a trăi paşnic în America.

Wrecking Crew (Echipa distrugătorilor) -1968, regia: Phil Karlson

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 00:00 şi pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 23:45.

Agentul secret Matt Helm (Dean Martin) şi o blondă (Sharon Tate) dau de urma unui miliard de dolari în aur, în ultimul din cele patru filme ale lui Matt Helm.

Hammerhead (Mercenarul) -1968, regia: David Miller

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Black – duminică, 4 august, de la ora 02:05 şi pe AXN Spin – sâmbătă, 10 august, de la ora 01:30.

Un agent secret american (Vince Edwards) încearcă să împiedice un geniu criminal (Peter Vaughan) care caută erotică antică şi secretele de apărare ale NATO.

Bob & Carol & Ted & Alice – 1969, regia: Paul Mazursky

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – luni, 5 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – luni, 12 august, de la ora 22:15.

După ce se întorc în Los Angeles de la o sesiune de terapie de grup, regizorul de documentare Bob Sanders (Robert Culp) şi soţia sa, Carol (Natalie Wood), sunt puşi în postura de a fi consilieri de cuplu, oferind sfaturi nesolicitate celor mai buni prieteni, Ted (Elliott Gould) şi Alice Henderson (Dyan Cannon). Ted şi Alice intră în joc, din dorinţa de a nu-şi supăra prietenii, dar o tensiune sexuală latentă între cei patru iese la suprafaţă, iar dorinţele îndelung reprimate nu vor sta îngropate prea mult timp.

Cactus Flower (Floarea de cactus) – 1969, regia: Gene Saks

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – marţi, 6 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – marţi, 13 august, de la ora 22:05.

Supărată atunci când iubitul ei de vârstă mijlocie ratează o întâlnire, tânăra de 21 de ani Toni Simmons (Goldie Hawn) încearcă să se sinucidă. Impresionat de acest gest, iubitul ei, dentistul Julian Winston (Walter Matthau), reconsideră ideea unui mariaj cu aceasta. Având o familie inventată, Julian acceptă cu uşurinţă când asistenta sa devotată, Stephanie (Ingrid Bergman), care îl iubeşte în secret de ani de zile, se oferă să joace rolul de soţie care îi cere divorţul.

Model Shop (Modele de vânzare) -1969, regia: Jacques Demy

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – joi, 8 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – miercuri, 14 august, de la ora 21:55.

Odată cu perspectiva de a fi tras la sorţi pentru a se înrola în războiul din Vietnam şi realitatea şomajului, George Matthews (Gary Lockwood), un tânăr de 26 de ani din California, îşi pierde încrederea în viitor. În lipsa comunicării cu prietena sa, Gloria (Alexandra Hay), tânărul se trezeşte atras de Lola (Anouk Aimée), un model pe care îl fotografiază. Într-o încercare disperată de a stabili o legătură semnificativă, George decide să rişte şi acceptă o întâlnire romantică cu Lola.

Getting Straight (Răscrucea) -1970, regia: Richard Rush

Filmul va putea fi urmărit pe AXN Spin – vineri, 9 august, de la ora 23:45 şi pe AXN White – joi, 15 august, de la ora 22:05.

Absolventul Harry Bailey (Elliott Gould) a fost odată unul dintre cei mai vizibili activişti din campus, dar când se întoarce la studii pentru a absolvi un master, încearcă să-şi schimbe atitudinea şi comportamentul. Problema este că nenumărate manifestaţii au loc în campus, iar prietena lui Harry, Jan (Candice Bergen), este implicată în ele. Când Harry se apropie de finalizarea lucrării, descoperă că atitudinea sa este mult mai aliniată cu elevii decât cu facultatea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus