Skip to main content

Facebook vrea să angajeze o echipă de ziariști. Ar urma să modereze noua secțiune de știri

 
Facebook vrea să angajeze o echipă de ziariști. Ar urma să modereze noua secțiune de știri

Facebook se transformă. Își face o secțiune pentru știri și anunță angajări pentru moderarea respectivelor materiale. Concret, compania angajează o echipă de zece ziarişti cu experienţă pentru selecția știrilor din noul flux, informează Agerpres care citează AFP.

Gestul vine în contextul în care Facebook nu ar vrea ca selecţia respectivelor ştiri să depindă exclusiv de algoritmi, notează aceeași sursă. 

Publicitate

Reţeaua socială a anunțat că dorește să afișeze „știri relevante” într-o nouă secțiune - News Tab. Fila ar fi dedicată ştirilor și separată de fluxul tradiţional, în care sunt afișate și postările prietenilor.

Jurnaliştii angajați la Facebook nu vor interveni pe articole, ci doar vor selecta ştirile de pe diferite site-uri, completează Agerpres. 

Noul „agregator de știri” ar fi prima funcție de la Facebook care folosește moderatori umani. 

În News Tab, jurnaliştii vor modera doar secţiunea Top News, în timp ce selecţia tuturor articolelor se va baza în continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferinţe ale fiecărui utilizator şi istoricului de navigare pe internet, mai scrie sursa citată. 

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu