Skip to main content

Interviu de angajare la Radio Oltenia: „Soţul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ţine banii în casă?”

 
Interviu de angajare la Radio Oltenia: „Soţul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ţine banii în casă?”

Un interviu de angajare mai puţin obişnuit la Radio Oltenia. O jurnalistă, candidată pentru postul de reporter la Radio Oltenia - Craiova, acuză că a fost pusă să recite poezii, iar comisia de concurs că a pus întrebări personale fără ca acestea să aibă vreo legătură cu postul pentru care aplicase, scrie Libertatea.

Publicitate

De unde vin acuzaţiile?

Luiza Gheorghiţa Paraschivu, jurnalistă cu peste 15 ani de experienţă în presa locală, este cea care povesteşte ce s-a întâmplat la interviul de angajare. Ea a fost declarată admisă după faza de selecţie a dosarelor, etapă derulată pe 5 august, iar trei zile mai apoi a luat proba scrisă.

Totul s-a schimbat la interviul susţinut în faţa comisiei, din perioada 5-13 august, pentru trei posturi de reporter la studioul teritorial Craiova.

Jurnalista ar fi primit întrebări personale chiar de la şeful comisiei - Alexandru Mogoşeanu.

„Unde lucrează soţul?”, „Cine ţine banii în casă?” sau „Soţul tău are vreodată dreptate?” – toate aceste întrebări i-au fost puse de Alexandru Mogoşeanu, conform contestaţiei făcute de jurnalistă - notează Libertatea.

Printre altele ar fi fost pusă să recite poezii, după cum a povestit pentru Libertatea:

„Eu am fost la concurs cu alte 9 persoane. La ultima probă, interviul, am rămas 4. Eu, fostă la TVR, şi alte 3 persoane care erau din radio. Chiar am avut încredere că va fi un interviu corect.

Apoi au început întrebările care nu aveau nicio legătură cu concursul. În paralel, cei din comisie, în frunte cu directorul Mogoşeanu, fumau!

M-au pus să recit o poezie. I-am întrebat de ce, nu mi-au răspuns. OK, spun ”Căţeluş cu părul creţ”. A urmat un dialog cu directorul Mogoşeanu.”

Acestea continuă:

„La un moment dat, m-a întrebat de ce am plecat din TVR. Am spus motivele profesionale, le-am enumerat. Apoi, când am spus că au existat şi personale, am punctat că nu pot detalia.

Domnul Mogoşeanu s-a enervat şi a lovit cu palma în masă, „dacă te apucă motive personale şi la noi şi ne laşi postul descoperit după 3 săptămâni?

În final, candidata a fost respinsă, lucru ce a iscat un scandal la nivelul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), notează sursa citată.

Georgică Severin, şeful SRR, a spus pentru Libertatea că primit contestaţia jurnalistei şi „a dat-o în lucru”. De asemenea, Severin a spus că se vor face verificări, iar Alexandru Mogoşeanu va fi audiat în acest caz „când revine din concediu”.

Articolul complet, pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Octavian Octavian
    Oltenia rules!

Trimite un comentariu

sus