Skip to main content

Interviu de angajare la Radio Oltenia: „Soțul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ține banii în casă?”

 
Interviu de angajare la Radio Oltenia: „Soțul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ține banii în casă?”

Un interviu de angajare mai puțin obișnuit la Radio Oltenia. O jurnalistă, candidată pentru postul de reporter la Radio Oltenia - Craiova, acuză că a fost pusă să recite poezii, iar comisia de concurs că a pus întrebări personale fără ca acestea să aibă vreo legătură cu postul pentru care aplicase, scrie Libertatea.

Publicitate

De unde vin acuzațiile?

Luiza Gheorghița Paraschivu, jurnalistă cu peste 15 ani de experiență în presa locală, este cea care povestește ce s-a întâmplat la interviul de angajare. Ea a fost declarată admisă după faza de selecție a dosarelor, etapă derulată pe 5 august, iar trei zile mai apoi a luat proba scrisă.

Totul s-a schimbat la interviul susținut în fața comisiei, din perioada 5-13 august, pentru trei posturi de reporter la studioul teritorial Craiova.

Jurnalista ar fi primit întrebări personale chiar de la șeful comisiei - Alexandru Mogoșeanu. 

„Unde lucrează soțul?”, „Cine ține banii în casă?” sau „Soțul tău are vreodată dreptate?” – toate aceste întrebări i-au fost puse de Alexandru Mogoșeanu, conform contestației făcute de jurnalistă - notează Libertatea. 

Printre altele ar fi fost pusă să recite poezii, după cum a povestit pentru Libertatea:

„Eu am fost la concurs cu alte 9 persoane. La ultima probă, interviul, am rămas 4. Eu, fostă la TVR, şi alte 3 persoane care erau din radio. Chiar am avut încredere că va fi un interviu corect.

Apoi au început întrebările care nu aveau nicio legătură cu concursul. În paralel, cei din comisie, în frunte cu directorul Mogoșeanu, fumau!

M-au pus să recit o poezie. I-am întrebat de ce, nu mi-au răspuns. OK, spun ”Cățeluş cu părul creț”. A urmat un dialog cu directorul Mogoşeanu.”

Acestea continuă:

„La un moment dat, m-a întrebat de ce am plecat din TVR. Am spus motivele profesionale, le-am enumerat. Apoi, când am spus că au existat şi personale, am punctat că nu pot detalia.

Domnul Mogoșeanu s-a enervat şi a lovit cu palma în masă, „dacă te apucă motive personale și la noi și ne lași postul descoperit după 3 săptămâni?

În final, candidata a fost respinsă, lucru ce a iscat un scandal la nivelul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), notează sursa citată.  

Georgică Severin, șeful SRR,  a spus pentru Libertatea că primit contestația jurnalistei și „a dat-o în lucru”. De asemenea, Severin a spus că se vor face verificări, iar Alexandru Mogoșeanu va fi audiat în acest caz „când revine din concediu”.

Articolul complet, pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu