Skip to main content

PARTENERIAT. Drone, lumini profesionale şi echipamente de top, prezentate la festivalul SIMFEST

 
PARTENERIAT. Drone, lumini profesionale şi echipamente de top, prezentate la festivalul SIMFEST

PARTENERIAT. Ediţia SIMFEST din acest an a oferit pasionaţilor de televiziune şi film prilejul de a intra în contact cu echipamente de ultimă generaţie prezentate la standuri, în Cupola de sticlă din Cetatea medievală Târgu Mureş.

Publicitate

Drone ultra-performante, echipamente de iluminat sofisticate, dar şi o colecţie bogată de apariţii discografice ale celebrei casei de discuri Electrecord au făcut parte din oferta pe care expozanţii au prezentat-o tuturor vizitatorilor.

Festivalul SIMFEST se desfăşoară la Târgu-Mureş în această săptămână.

Citeşte şi: INTERVIU. Ioan Ceauşescu: Cum a început Festivalul de Televiziune Simfest? - „Era nevoie de o pregătire mai puternică în presa locală”

Drone şi lumini

Dronele au devenit instrumente indispensabile în cinematografie şi televiziune, dar şi pentru filmări de evenimente. Reiman Tibor de la Appia Drones a oferit mai multe informaţii despre oferta pe care cei interesaţi o pot accesa.

„Avem drone profesionale, dar şi industriale. Pe cea mare se poate monta orice tip de cameră profesională până la o greutate de4 kg şi jumătate. Camerele pot fi operate separat de către operatorul clientului, astfel încât să mişte camera conform scenariului.

Drona Inspire 2 e mai agilă, dar filmează în format raw, până la 6K. Atinge până la 100Km/h şi are autonomie de aproximativ 20 de minute, calitate cinematografică peste cea normală, care acum e de 2K.

Dronele nu se vând, se oferă servicii cu ele. Varianta doar pe lumină albă are marele avantaj că are culoare reglabilă. Asta înseamnă că suplimentează lumina pe o faţă când e soare foarte puternic. Dacă se reglează camera la 6 000 de grade, se egalizează lumina şi culorile nu vibrează. Dronele sunt bune atât pentru filmări indoor, cât şi outdoor“, a explicat Reiman Tibor.

GALERIE FOTO:

Lumina este elementul fundamental în artele vizuale, fie că vorbim de pictură, fotografie, cinema sau televiziune. Prin urmare, un echipament corespunzător va atrage rezultate meritorii.

Petru Rotar, reprezentant al firmei lightsup, a detaliat ultimele tendinţe în domeniul aparaturii de iluminat.

„În materie de iluminat, marea schimbare survine acum. După zeci de ani de dominaţie incandescentă, suntem în perioada de trecere, fără cale de întoarcere, către iluminatul bazat pe LED. Dominante sunt acum două zone: până în 2000 de waţi trebuie utilizate sursele LED, peste 2000 sursele pe HMI. LED-ul vine cu puţine dezavantaje şi foarte multe avantaje: consumul mic de curent electric, de 5 ori mai eficiente decât becurile cu halogen.

Cu 100 waţi pe LED obţinem echivalentul a 500 waţi pe halogen. Este şi mai eco friendly, cantitatea de căldură eliminată este mai mică, iar durata de viaţă mai mare. Un bec cu halogen funcţionează 300 de ore, pe când un LED 30 000-40 000 de ore, ceea ce înseamnă aproximativ 10-12 ani“, a precizat Petru Rotar.

Firma lightsup distribuie echipamente şi integrează echipamente în cinema şi TV. De asemenea, este responsabilă pentru echiparea studiourilor Antena 3 şi Observator, a platoului de ştiri Pro TV şi a derulat proiecte în Republica Moldova, Kuweit şi Chile.

O casă de discuri emblematică

Primul disc Electrecord a apărut în anul 1934, iar în 1967 s-a trecut de la discul de ebonită la cel de vinyl. În 1973, în studiourile Electrecord s-a înregistrat pentru prima dată stereo. În momentul de faţă, catalogul Electrecord conţine peste 6000 de albume disponibile pe CD, dar şi o colecţie de vinyluri.

„Numele de Electrecord, dacă ar fi să îl împărţim electric şi cord, inima electrică poate nu sună cel mai bine, însă în extensia cuvântului putem să admitem că este o plăcere a inimii, a sufletului. Aici zămisleşte sufletul poporului român. (...) Un lucru bun nu piere niciodată şi această muzică pe care o deţine Electrecord nu va muri, cum nu va muri nici acest popor“, a declarat Lucian Molnar, reprezentant Electrecord.

SIMFEST – Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi, aflat la a XVI-a ediţie, a început luni, 26 august şi se va încheia duminică, 1 septembrie şi cuprinde, pe lângă competiţie, proiecţii publice de filme artistice şi documentare, masterclass-uri incitante, concerte, expoziţii, recitaluri şi lansarea unor cărţi deosebite.
Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe pagina de web www.simfest.ro.

material de Andrei VORNICU

Citeşte şi: INTERVIU. Ioan Ceauşescu: Cum a început Festivalul de Televiziune Simfest? - „Era nevoie de o pregătire mai puternică în presa locală”


Citeşte şi: PARTENERIAT. Cursuri şi seminarii despre televiziune, regie de film sau publicitate, la festivalul Simfest

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Sa-i multumim duamnei Ramona Manescu pentru interzicerea folosirii dronelor fara plan de zbor aprobat cu 2 saptamani inainte si 90Euro+TVA taxa de autorizatie.
    In orice tara jucariile sunt permise macar in propria curte si sunt bune pentru educatie si reclama turistica complet gratis, mai putin la noi unde s-au suparat bogatii (printre care si Ramona + sotul) ca pot sa vada oamenii ce palate si au ei.

Trimite un comentariu

sus