Skip to main content

PARTENERIAT. Cursuri de fotografie sau pictură, concerte şi expoziţii, în Vama Veche. Festivalul VSLO începe în două zile

 
Foto: Facebook - Festivalul de Arte Vizuale - VSLO
Foto: Facebook - Festivalul de Arte Vizuale - VSLO

PARTENERIAT. Festivalul de arte vizuale VSLO (care în trecut se numea „Vama sub Lumini de Oscar”) începe peste două zile. Ajuns la ediţia a 10-a, VSLO se defăşoară între 23 august şi 1 septembrie în Vama Veche.

Publicitate

Evenimentul va avea invitaţi din şase ţări: lectori, fotografi sau directori de imagine, anunţă reprezentanţii VSLO. Aceştia vor susţine cursuri şi workshop-uri gratuite.

Vor exista şi mai multe concerte, piese de teatru sau vernisaje, în locaţiile partenere festivalului: La Frontiera, Famagusta, Papa la Şoni şi Acolo Bar.

De asemenea, fotografii români nu lipsesc nici anul acest din Vamă.

Printre aceştia îi amintim pe Vlad Eftenie, Cătălin Săvulescu, Vali Bărbulescu, Marian Sterea, Andrei Ciobică, Florin Ghioca, Cornel Lazia, Paul Păun, Dragoş Cristea sau Andrei Apostol

Fotografii vor susţine cursuri şi seminarii alături de artişti străini ca Marek Czarnecki, Chris Suspect, Olav Urdahl, Jeanette Hägglund, Spyros Papaspyropoulos, Michail Moscholios şi Jens Krauer.

Cinci vernisaje în festival, cu acces liber pentru public

1. În colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti, la VSLO va fi prezentată expoziţia semnată Jeanette Hägglund, o călătorie în lumea fotografiei dedicată arhitecturii.

2. Din Norvegia, Ane Dahl Kistengard propune o expoziţia – „There is no time for hesitation!”

3. Andrei Ciobică şi George Stănculeanu prezintă un vernisaj de fotografie subacvatică - „Unexpected Adventure”.

4. Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti, va avea o expoziţie intitulată „Act Angry”, pe 28 august. Primul vernisaj a avut loc în februarie 2019, în Bosnia şi Hertzegovina. „Act Angry” prezintă imagini cu un puternic impact emoţional din mai multe spectacole ale TNB

5. La un an după ce a părăsit acestă lume, fotografului Sorin Radu i se organizează un vernisaj in memoriam.

Unul dintre cei mai importanţi fotografi români, cunoscut pentru portretele sale celebre, care i-au inclus, printre alţii pe Salvador Dali, Eugen Ionesco, Regele Mihai sau Ronald Reagan, Sorin a fost un împătimit al fotografiei de teatru, dar şi realizatorul primelor albume de fotografie cu mănăstirile Arbore şi Voroneţ.

Fotografiile lui Sorin Radu au fost publicate în paginile celor mai importante reviste şi ziare americane, precum „New York Times”.

Programul pentru concerte şi piese de teatru:

  • Trupa Bosquito - Vineri, 23 august, la Papa la Şoni.
  • Trupa Nightloosers va susţine trei concerte în stilul binecunoscut, pe 24, 25 şi 26 august
  • Trupa Basska, recital pe 29 august, în acelaşi loc.
  • Phaser, concert pe 30 august
  • Seria de concerte se încheie în chiar ultima zi din august, cu Adam Haraszti Projekt, un proiect înfiinţat în 2015 la Londra
  • Pe 28, 29 şi 30 august, la Famagusta vor avea loc trei spectacole performance de teatru, o trilogie semnată Paul Cimpoieru.

Artistul plastic Daniel Prapone va susţine workshop-uri de pictură, de la deprinderea tehnicilor de pictură ale Marilor Maeştrii până la acuarelă, cărbune, ulei sau şpaclu, de la cubism la pointilism. Cursul de pictură le va oferi participanţilor un venisaj colectiv la finalul festivalului.

Un alt curs este şi cel de sculptură în pietre de mare, susţinut de artistul Mircea Tocaci. Acesta va fi prezent în perioada 25-31 august la VSLO.

Ediţia de anul acesta, ultima în actualul format, au fost invitaţi lectori din România, Grecia, SUA, Suedia, Polonia şi Norvegia.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus