Skip to main content

Revista „Tango” revine în print după un an de pauză. Alice Năstase, de la Tango, a lansat şi o carte în memoria jurnalistei Simona Catrina

 
Revista „Tango” revine în print după un an de pauză. Alice Năstase, de la Tango, a lansat şi o carte în memoria jurnalistei Simona Catrina

Revista „Tango - Marea Dragoste" revine pe piaţa media după un an de absenţă. Pe piaţa media tipărită. După un an de pauză, apare într-un nou format şi într-o nouă frecvenţă: va fi trimestrială, după cum spune Alice Năstase Buciuta.

Publicitate

Într-o piaţă în care printul pierde teren, Alice Năstase Buciuta spune că, cel puţin pentru un an, există resursele financiare pentru susţinerea apariţiei.

La pachet cu relansarea revistei, a fost lansată şi cartea „Simona”, scrisă în memorie Simonei Catrina, cofondatoare a publicaţiei, care s-a stins în martie 2017, la 49 de ani. Volumul este semnat de Alice Năstase Buciuta şi de Dara Codescu, mama Simonei Catrina..

Alice Năstase a vorbit, într-un scurt interviu Paginademedia.ro, atât despre noua variantă a revistei „Tango - Marea Dragoste”, cât şi despre cartea scrisă în colaborare cu Dara Codescu.

Înainte de dialogul dintre Alice Năstase şi Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro, câteva lucruri pe scurt despre revista „Tango”:

  • Revine după un an de pauză
  • Are o frecvenţă trimestrială, în print. Va avea patru numere pe an
  • Apare în tiraj de 8.000 de exemplare
  • Are distribuţie naţională
  • Costă 14,99 lei.
  • Revista a revenit la un format glossy
  • Subiecte culturale, intelectuale, cu foarte mare accent pe emoţie.
  • Primul număr are două coperţi: una cu Lari Giorgescu şi Corina Boboc, iar cealaltă cu Manuela Hărăbor.

GALERIE FOTO.


Dialogul dintre Alice Năstase şi Petrişor Obae, despre „Tango” şi „Simona”: „Cartea este presărată cu textele pline de umor nebun ale Simonei Catrina”


Petrişor Obae: După cât timp reapare revista?

Alice Năstase: „După un an de pauză, adică de la finalul verii trecute şi până acum.

Mi-a fost foarte dor de revista mea. Pentru mine nu e doar o profesie, e vocaţia mea, e iubirea mea. Am pus tot sufletul în proiectul acesta. Nu m-am putut regăsi doar într-o variantă online. Am făcut eforturi supraomeneşti să revin pe print. S-au schimbat bugetele şi interesele în piaţa de advertising şi atunci e mai greu să-ţi găseşti susţinerea pentrua astfel de proiecte.

Acum, revista o să apară trimestrial. O să să edităm patru ediţii pe an. Pentru măcar un an am tot ceea ce trebuie stabilit.

Revista apare în tiraj de 8.000 de exemplare, cu distrubuţie naţioală. Am mărit puţin numărul de pagini şi am revenit la un format glossy şi elegant.

Noi în ultimul an, înainte să ne retragem de pe piaţă, făcuserăm tot felul de acrobaţii încât să găsim tot felul de variante mai avantajoase din punct de vedere financiar. Avem un număr mai mic de pagini, iar unele erau alb negru.

Sunt bucuroasă că am avut un an de pauză în care am putu să regândesc proiectul şi editorial, dar şi ca business.

Subiectele sunt din aceeaşi categorie: culturale, intelectuale, cu foarte mare accent pe emoţie.”

Petrişor Obae: Despre ce e vorba în cartea „Simona”, pe care tocmai aţi lansat-o?

Alice Năstase: „Este o carte pe care am scris-o împreună cu mama Simonei Catrina, jurnalista şi scriitoarea Dara Codescu.

Noi am fost toate trei colege de redacţie la Cotidianul Naţional. Este o carte despre Simona, aşa cum o păstrăm noi în suflet şi în amintirile noastre.

Nu e o carte tristă sau nu e în întregime tristă, deşi are nişte momente profund dureroase. Este presărată cu textele pline de umor nebun ale Simonei Catrina şi cu amintirile noastre cele mai frumoase şi cele mai vesele.

În cartea aceasta celebrăm o prietenie extraordinară şi o relaţie cum este greu să găseşti într-o viaţă de om, aşa cum am avut noi cu Simona. Ea a fost cea mai bună prietenă a mea.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ss ss
    prost ești doamne,
  • spune NU cenzurii spune NU cenzurii
    Patru editii pe an? Le voi astepta cu sufletul la gura (de fapt vor disparea si nimeni nu va sti ca au existat vreodata). Exista adolescenti care devin milionari pentru ca stiu ca viitorul este vlogul, si exista aceste doamne...

Trimite un comentariu

sus