Skip to main content

Revista „Tango” revine în print după un an de pauză. Alice Năstase, de la Tango, a lansat și o carte în memoria jurnalistei Simona Catrina

 
Revista „Tango” revine în print după un an de pauză. Alice Năstase, de la Tango, a lansat și o carte în memoria jurnalistei Simona Catrina

Revista „Tango - Marea Dragoste" revine pe piața media după un an de absență. Pe piața media tipărită. După un an de pauză, apare într-un nou format și într-o nouă frecvență: va fi trimestrială, după cum spune Alice Năstase Buciuta.

Publicitate

Într-o piață în care printul pierde teren, Alice Năstase Buciuta spune că, cel puțin pentru un an, există resursele financiare pentru susținerea apariției.

La pachet cu relansarea revistei, a fost lansată și cartea „Simona”, scrisă în memorie Simonei Catrina, cofondatoare a publicației, care s-a stins în martie 2017, la 49 de ani. Volumul este semnat de Alice Năstase Buciuta și de Dara Codescu, mama Simonei Catrina..

Alice Năstase a vorbit, într-un scurt interviu Paginademedia.ro, atât despre noua variantă a revistei „Tango - Marea Dragoste”, cât și despre cartea scrisă în colaborare cu Dara Codescu. 

Înainte de dialogul dintre Alice Năstase și Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro, câteva lucruri pe scurt despre revista „Tango”:

  • Revine după un an de pauză
  • Are o frecvență trimestrială, în print. Va avea patru numere pe an
  • Apare în tiraj de 8.000 de exemplare
  • Are distribuție națională
  • Costă 14,99 lei.
  • Revista a revenit la un format glossy 
  • Subiecte culturale, intelectuale, cu foarte mare accent pe emoție.
  • Primul număr are două coperți: una cu Lari Giorgescu și Corina Boboc, iar cealaltă cu Manuela Hărăbor.

GALERIE FOTO.


Dialogul dintre Alice Năstase și Petrișor Obae, despre „Tango” și „Simona”: „Cartea este presărată cu textele pline de umor nebun ale Simonei Catrina”


Petrișor Obae: După cât timp reapare revista?

Alice Năstase: „După un an de pauză, adică de la finalul verii trecute și până acum.

Mi-a fost foarte dor de revista mea. Pentru mine nu e doar o profesie, e vocația mea, e iubirea mea. Am pus tot sufletul în proiectul acesta. Nu m-am putut regăsi doar într-o variantă online. Am făcut eforturi supraomenești să revin pe print. S-au schimbat bugetele și interesele în piața de advertising și atunci e mai greu să-ți găsești susținerea pentrua astfel de proiecte.

Acum, revista o să apară trimestrial. O să să edităm patru ediții pe an. Pentru măcar un an am tot ceea ce trebuie stabilit.

Revista apare în tiraj de 8.000 de exemplare, cu distrubuție națioală. Am mărit puțin numărul de pagini și am revenit la un format glossy și elegant.

Noi în ultimul an, înainte să ne retragem de pe piață, făcuserăm tot felul de acrobații încât să găsim tot felul de variante mai avantajoase din punct de vedere financiar. Avem un număr mai mic de pagini, iar unele erau alb negru.

Sunt bucuroasă că am avut un an de pauză în care am putu să regândesc proiectul și editorial, dar și ca business.

Subiectele sunt din aceeași categorie: culturale, intelectuale, cu foarte mare accent pe emoție.”

Petrișor Obae: Despre ce e vorba în cartea „Simona”, pe care tocmai ați lansat-o?

Alice Năstase: „Este o carte pe care am scris-o împreună cu mama Simonei Catrina, jurnalista și scriitoarea Dara Codescu.

Noi am fost toate trei colege de redacție la Cotidianul Național. Este o carte despre Simona, așa cum o păstrăm noi în suflet și în amintirile noastre.

Nu e o carte tristă sau nu e în întregime tristă, deși are niște momente profund dureroase. Este presărată cu textele pline de umor nebun ale Simonei Catrina și cu amintirile noastre cele mai frumoase și cele mai vesele.

În cartea aceasta celebrăm o prietenie extraordinară și o relație cum este greu să găsești într-o viață de om, așa cum am avut noi cu Simona. Ea a fost cea mai bună prietenă a mea.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu