Skip to main content

S-a stins din viaţă Mariana Zaharescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

 
Foto | News.ro
Foto | News.ro

S-a stins din viaţă Mariana Zaharescu. Avea 87 de ani şi era una dintre cele mai cunoscute voci ale emisiunii Teleenciclopedia, informează site-ul TVR.

Publicitate

A dat viaţă sutelor de documentare despre natură, artă, istorie, ştiinţă şi tehnologie în emisiunea de la TVR.

Mariana Zaharescu a fost vocea Teleenciclopediei, alături de nume ca Sanda Ţăranu, Traian Stănescu, Ion Caramitru, Adela Mărculescu, Lucia Mureşan, Dinu Ianculescu, Silviu Stănculescu, Irina Petrescu, Mihai-Gruia Sandu, Florian Pittiş sau Mircea Neacşa.

Mariana Zaharescu şi-a început cariera în radio şi şi-a făcut debutul la televiziunea naţională în 1956, când a fost lansat şi postul. A prezentat primul Revelion transmis de TVR şi a fost una dintre cele mai apreciate crainice, notează site-ul News.ro.

A urmat cursurile Conservatorului, în perioada în care i-a fost interzis să lucreze în televiziune. A revenit la jumătatea anilor 1960, când a început să lucreze pentru emisiunea „Teleenciclopedia”.

Teleenciclopedia este una dintre cele mai longevive emisiuni TV. A fost difuzată pentru prima dată pe 22 mai 1965.

VIDEO. Mariana Zaharescu - Moment de la Revelionul din 1970

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Aradean Sorin Aradean
    O voce de aur, o referinta peste decenii printre crainicii nostri. Timbru placut, dictie impecabila, cadenta potrivita (nehaituita) de rostire a cuvintelor. Superb ! Dumnezeu s-o odihneasca in pace.
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Din păcate documentarele ilustrate cu text în limba română sunt pe ducă, TeleEnciclopedia este o emisiune grozavă realizată de o mână de oameni și care încă produce astfel de conținut.
    Florian Pittiș, Sanda Țăranu și Mariana Zaharescu au făcut istorie, dar voci plăcute există și acum: Mihai Gruita Sandu și Carmen Movileanu sunt două din personalitățile ce colaborează acum la realizarea emisiunii!
  • Liviu Liviu
    Dumnezeu sa o odihnească în pace!
  • livia pilă livia pilă
    Dumnezeu sa o ierte si sa o odihnească pe marea profesionistă MARIANA ZAHARESCU !
  • Eu Eu
    A lucrat si cu regizorii Studioului Sahia Film. Avea o voce calda, clara, extrem de placuta!
    Dumnezeu sa o odihneasca!

Trimite un comentariu

sus