Skip to main content

Alice Iacobescu, primul interviu la Europa FM. Invitat: medicul care a dat cel mai curat spital din Europa. Un spital românesc

 
Alice Iacobescu, primul interviu la Europa FM. Invitat: medicul care a dat cel mai curat spital din Europa. Un spital românesc

Invitat special la primul interviul pe care jurnalista Alice Iacobescu îl va avea la Europa FM. Interviu care va fi difuzat astăzi, de la ora 18.15.

Publicitate

Un medic infecţionist este invitatul lui Alice Iacobescu. De ce un medic infecţionist, care nu este (şi nu a fost) nici director de spital?

În 2013, un spital din România - spitalul Sf. Constantin, din Braşov - a fost desemnat cel mai curat spital din Europa, la o competiţie organizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Andreea Moldovan este medicul din spatele acestei performanţe. Ea era infecţionistul responsabil cu prevenirea şi controlul infecţiilor spitaliceşti de acolo.

Alice Iacobescu explică alegerea, pentru Paginademedia.ro:

"Mi se pare extraordinar că, în ţara infecţiilor nosocomiale, poţi să ai un spital în regulă. Stând de vorbă cu Andreea Moldovan am realizat că această performanţă vine din lucruri simple. Din aplicarea unor reguli de igienă de bază, dar, foarte important, respectate de toată lumea.

Problema este nu de costuri, ci de lipsa de disciplină şi de ataşament la seturi clare de reguli."

Interviul de azi, care va fi pe Europa FM de la ora 18.15, espre primul pe care Alice Iacobescu îl realizează din poziţia de director de ştiri al staţiei, după ce a plecat de la Digi 24.

Alice Iacobescu a demisionat recent de la Digi24, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră.

Ulterior, a acordat un interviu pentru Paginademedia.ro, în care a explicat motivele demisiei. A doua a zi a fost scoasă de pe post, deşi mai avea aproxiamativ două săptămâni de preaviz.

Vezi interviul video cu Alice Iacobescu, o veritabilă pledoarie pentru jurnalism, AICI

Vineri a intrat echipa Europa FM ca şef al ştirilor, pe locul lăsat liber de Teodor Tiţă, care a renunţat la presă pentru a se alătura echipei de campanie a lui Dan Barna, candidatul USR pentru preşedinţie.

Alice Iacobescu este jurnalist de peste 25 de ani, cu experienţă în radio şi televiziune. A debutat în radio în 1993, la Delta RFI, a lucrat apoi, timp de 3 ani, la BBC Londra, redacţia română. Vine la Europa FM dupa ce a prezentat ştiri de televiziune mai mult de un deceniu, la Digi24 şi, anterior, la Antena 3.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Horia Macelariu....."regele ne-a trădat"...... Aviz celor de la Europafm....

Trimite un comentariu

sus