Skip to main content

Fotojurnalişti, apel către partidele politice: Nu mai furaţi poze! Agenţia Inquam Photos: Mergem în instanţă, dacă drepturile ne vor fi încălcate

 
Captura foto de pe fluxul Inquam Photos
Captura foto de pe fluxul Inquam Photos

Apel către partidele politice: Nu mai furaţi poze. Fotojurnaliştii de la Agenţia Inquam Photos fac un apel către partidele politice înainte de campania electorală pentru Preşedinţia României.

Publicitate

Inquam Photos solicită candidaţilor şi echipelor acestora de campanie să respecte drepturile jurnaliştilor şi legea dreptului de autor. Cu alte cuvinte nu mai folosească poze semnate de fotoreporterii Inquam fără drept.

„Vom monitoriza respectarea legii iar în cazul în care drepturile fotojurnalistilor Inquam Photos vor fi încălcate vom acţiona în instanţă reprezentanţii legali”, spun reprezentanţii agenţiei într-un comunicat de presă.

Aceştia completează:

„Sunt, în mod evident, excluse publicitatea electorală de orice tip şi postările sponsorizate în social media.”

Ce variante au politicenii dacă vor pozele?

Staff-urile de campanie ale candidaţiilor pot cumpara fotografiile de pe fluxul Inquam Photos:

Resurse fotojurnalistice stau la dispoziţia tuturor competitorilor şi echipelor acestora de comunicare, sub rezerva utilizării corecte a imaginilor, disponibile în mod transparent şi egal”, notează aceeaşi sursă

Apelul fotojurnaliştilor vine în contextul în care se apropie campania electorală şi „experienţele din precedentele procese electorale”, atunci când fotografiile acestora au fost folosite fără drept.

De notat că legea dreptului de autor se aplică şi fotografiilor care au fost anterior publicate de alte entităţi mass-media.

Inquam Photos este o agenţie independentă de fotografie de presă, fondată în 2013. Este furnizor de flux fotojurnalistic publisheri români din televiziune, print şi online, dar şi pentru agenţia internaţională Thomson Reuters.

Agenţia este condusă de Ovidiu Micsik şi Octav Ganea şi are o echipă de 30 de fotojurnalişti colaboratori în Bucureşti şi în judeţele tării.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex S. Alex S.
    Deci tu imi faci mie poza si eu nu am dreptul sa folosesc o poza cu mine?
  • gigel gigel
    Nu se aplica,intra in categoria,dreptul la informare, Aici poti da fara acord.

Trimite un comentariu

sus