Skip to main content

Fotojurnaliști, apel către partidele politice: Nu mai furați poze! Agenția Inquam Photos: Mergem în instanţă, dacă drepturile ne vor fi încălcate

 
Fotojurnaliști, apel către partidele politice: Nu mai furați poze! Agenția Inquam Photos: Mergem în instanţă, dacă drepturile ne vor fi încălcate
Captura foto de pe fluxul Inquam Photos

Apel către partidele politice: Nu mai furați poze. Fotojurnaliștii de la Agenția Inquam Photos fac un apel către partidele politice înainte de campania electorală pentru Președinția României.  

Publicitate

Inquam Photos solicită candidaţilor şi echipelor acestora de campanie să respecte drepturile jurnaliștilor și legea dreptului de autor. Cu alte cuvinte nu mai folosească poze semnate de fotoreporterii Inquam fără drept. 

„Vom monitoriza respectarea legii iar în cazul în care drepturile fotojurnalistilor Inquam Photos vor fi încălcate vom acţiona în instanţă reprezentanţii legali”, spun reprezentanții agenției într-un comunicat de presă. 

Aceștia completează:

„Sunt, în mod evident, excluse publicitatea electorală de orice tip şi postările sponsorizate în social media.”

Ce variante au politicenii dacă vor pozele?

Staff-urile de campanie ale candidațiilor pot cumpara fotografiile de pe fluxul Inquam Photos:

Resurse fotojurnalistice stau la dispoziţia tuturor competitorilor şi echipelor acestora de comunicare, sub rezerva utilizării corecte a imaginilor, disponibile în mod transparent şi egal”, notează aceeași sursă 

Apelul fotojurnaliștilor vine în contextul în care se apropie campania electorală și „experienţele din precedentele procese electorale”, atunci când fotografiile acestora au fost folosite fără drept. 

De notat că legea dreptului de autor se aplică și fotografiilor care au fost anterior publicate de alte entități mass-media

Inquam Photos este o agenţie independentă de fotografie de presă, fondată în 2013. Este furnizor de flux fotojurnalistic publisheri români din televiziune, print şi online, dar și pentru agenţia internaţională Thomson Reuters.

Agenţia este condusă de Ovidiu Micsik şi Octav Ganea și are o echipă de 30 de fotojurnalişti colaboratori în Bucureşti şi în judeţele tării. 
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu