Skip to main content

CNA, decizii tehnice. Schimbări la TelekomTV.ro și Seenow. Roman FM schimbă frecvența. O nouă televiziune în Hunedoara, cu finanțare Start Up Nation

 
CNA, decizii tehnice. Schimbări la TelekomTV.ro și Seenow. Roman FM schimbă frecvența. O nouă televiziune în Hunedoara, cu finanțare Start Up Nation

Consiliul Național al Audiovizualului a  luat act de notificările societăților care dețin Servicii Media Audiovizuale la Cerere. Este vorba de modificări ce vizează platformele online Seenow și Telekom TV.

Publicitate

Un nou post local a primit licență de la CNA, HD365, cu acoperire în Hunedoara. Pro FM se va auzi și în Călărași, pe frecvența postului Stil FM.

Pe larg, despre deciziile tehnice ale CNA, în continuare.

Care sunt modificările operate la Seenow și Telekom:

În cazul Seenow:

 • Modificare denumire societate care operează serviciul. În locul Direct One SA intră Reggia Capital & Real Estate SRL
 • Schimbare tipului de serviciu media audiovizual: din serviciu video la cerere și serviciu mixt, acum păstrează doar serviciu mixt.
 • Modificare tip acces: de la liber și restricționat, rămâne doar liber.

În cazul serviciului de video al serviciului Telekom TV WEB&Mobile:

 • Modificare denumire din Telekom TV WEB&Mobile în Telekomtv.ro
 • Modificare a modului de accesare. Dacă în notificarea inițială serviciul era disponibil pentru telefonia mobilă și serviciu de acces la internet. În noua variantă, TelekomTV este disponibil în următoarele tipuri de rețele: CATV, Fibră optică, DSL, Serviciu de telefonie mobilă, DTH și Internet.
 • Schimbare aria geografică de difuzare: Din România, în România și Statele din Uniunea Europeană.
 • Schimbare a tipului de acces: din restricționat, în liber și restricționat.

Telekom România a solicitat CNA și retragerea serviciului la cerere cu denumirea DolceTV.ro. Serviciul DolceTV.ro notificase CNA în legătură cu lansarea sa pe 2 octombrie 2012. Platforma nu mai era funcțională de mai mulți ani. 

Alte decizii tehnice ale CNA, în ședința publică din 3 septembrie: 

PRELUNGIRI VALABILITATE LICENŢE AUDIOVIZUALE

 • SC RAPSODIA TV SRL (Botoşani) pentru Rapsodia TV, din Botoşani, tematic musical, difuzare națională și internațională, în Republica Moldova – Oprișanu Ovidiu Gabriel și Doru Muntianu, acționari cu câte 50%. Postul are licență din 2010. Prelungirea valabilității licenței cu încă nouă ani, aprobată în unanimitate. 
 • SC LYL SISTEM SRL (Borcea, jud. Călăraşi) pentru Lyl TV Info din Borcea, din jud. Călărași, program generalist, exclusive videotext. Prelungirea valabilității licenței cu încă nouă ani, aprobată.

ACORDARE LICENŢĂ AUDIOVIZUALĂ

 • SC HD365 PRODUCTION SRL (Petroşani) a primit de la CNA o licență pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice sub denumirea HD365 din Petroşani. Este vorba despre un post generalist, cu acoperire regională, în județul Hunedoara. Pintea Adrian Cornel este deținătorul societății. Formatul de difuzare va fi HD. Investiție deja realizată 20.000 de euro, iar investiție viitoare, de 200.000 de lei, vine dintr-un proiect Start-up Nation.

  În Petroșani mai funcționează un post cu acoperire națională, Kapital TV, și unul local, Mondo TV.

MODIFICĂRI LICENŢE AUDIOVIZUALE

 • SC EAGLE MEDIA COMMUNICATIONS SRL (Călăraşi) pentru Stil Fm din Călăraşi – modificare structură serviciu de programe. Postul va prelua 25% din emisia Pro FM, conținut ce constă în emisiunile matinale de luni până duminică și tronsonul de seară între 19.00 și 22.00. 

  „Am vrut să dinamizăm puțin radioului și asta a fost una dintre modalitățile de a reveni în fruntea audiențelor. Am zis să aducem și Pro FM în zonă. Este singurul post de radio care se mulează pe oferta noastră. Am avut o relație cu Radio ZU, până dânșii au luat o licență la Călărași”, a spus în fața CNA reprezentantul postului.
 • SC DORITHEA MEDIA SRL – CNA a aprobat solicitare de modificare a frecvenței pentru stația Roman FM. De la 106,6, la 94,2.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu