Skip to main content

Digi Sport, somat de CNA pentru imaginile cu antrenorul Dinamo după ce a făcut infarct pe teren. Președintele CNA: „Ar fi fost de amendă”

 
Digi Sport, somat de CNA pentru imaginile cu antrenorul Dinamo după ce a făcut infarct pe teren. Președintele CNA: „Ar fi fost de amendă”
Sursa foto: StirileTVR.ro

Postul Digi Sport a fost sancționat de CNA după ce a difuzat, pe larg, imagini cu antrenorul Dinamo Eugen Neagoe, în timp ce se afla în ambulanță, după ce acesta a suferit un ifarct. 

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința de astăzi o serie de reclamații primite de la telespectatori legate de Digi Sport care a difuzat, pe larg, în direct, fără blur, imagini cu fostul antrenor al echipei Dinamo, Eugen Neagoe, care a suferit un infarct pe teren, în timpul unui meci de fotbal. 

Publicitate

Digi Sport a difuzat pe larg imagini cu momentul în care lui Neagoe i s-a făcut rău și apoi când a fost dus în ambulanță pentru a i se da primul ajutor. Au fost cadre apropiate cu antrenorul în timp ce i se acorda primul ajutor.

Potrivit raportului de monitorizare întocmit de CNA, Digi Sport a difuzat timp de aproximativ 160 de secunde cu antrenorul aflat în suferință. 

Reprezentantul RCS, prezent în ședința de astăzi, le-a citit membrilor CNA o poziție din partea echipei de la Digi Sport, potrivit căreia, „au avut în vedere protecția” și că nu au existat reclamații nici de la familie, nici de la antrenor. 

Digi Sport consideră că nu a greșit. Din punctul lor de vedere, nu a fost o problemă faptul că l-au arătat pe Neagoe, în ambulanță, gol de la mijloc în sus, în timp ce era pe targă.

Ce au spus oficialii RCS? 

„Pentru lumea sportului a fost un eveniment foarte important și de aceea au vrut să arate ce i s-a întâmplat antrenorului. Acesta a fost motivul pentru care s-au dat imaginile. Iar anternorul a venit ulterior în studio și a povestit ce s-a întâmplat”, a spus reprezentantul RCS. 

Propunerea de somație a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, pentru difuzarea de „imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane.”

Forul nu a putut da mai mult de o somație, întrucât postul a fost la prima abatere și neavând antecedente, CNA ar fi riscat ca amenda să fie anulată în instanță, potrivit discuțiilor din cadrul ședinței. „Ar fi fost de amendă”, a remarcat Monica Gubernat, președintele CNA. 

LEGISLAȚIE

Art. 41 - (1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza:

c) imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane. Fac excepţie cazurile umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu