Skip to main content

Cristina Bazavan, în proiectul editorial Urban.ro. E acţionar, alături de Orlando Nicoară. Majoritar. Site-ul va fi declinat şi într-o revistă

 
Cristina Bazavan, în proiectul editorial Urban.ro. E acţionar, alături de Orlando Nicoară. Majoritar. Site-ul va fi declinat şi într-o revistă

Jurnalista şi bloggeriţa Cristina Bazavan este implicată într-un nou proiect editorial. Este vorba despre relansarea publicaţiei de timp liber Urban.ro, deţinută până acum de Orlando Nicoară, antreprenor şi manager al regiei de publicitate EAD.

Publicitate

Totodată, site-ul va fi declinat şi într-o revistă pe hârtie, ce ar urma să fie lansată până la sfârşitul acestui an.

Site-ul îşi propune să aducă cât mai mult public în sălile de spectacol fie că e teatru, film, dans, stand up sau în muzee şi expoziţii.

Urban.ro va conţine, pe langa articolele de forma lunga, interviuri, podcast, video, pictoriale de modă (întotdeauna cu actori, dansatori, oameni din muzică).

Redactia, condusă de Cristina Bazavan, este formată din Eduard Enache, creative director pentru acest proiect, cel care se ocupa de directia vizuala, plus trei editori. Totodată, se va lucra în regim de colaborare cu o serie de fotografi importanţi.

Urban.ro a apărut în anul 2007. Atunci, Orlando Nicoară a cumpărat publicaţia monden.info de la antreprenorul Bobby Voicu şi l-a transformat în Urban.ro.

Cristina Bazavan, despre proiectul Urban.ro:

„E o colaborare cu Orlando Nicoara, suntem parteneri în acest proiect; el a avut generozitatea sa ma lase pe mine să deţin majoritar acest proiect.

E un proiect care îşi are originea în nevoia mea de om de comunicare din entertainment, pentru că nu găseşti astăzi în România un loc în care să fie informaţie amplă, de calitate, accesibilă publicului educat rafinat, dar nu doar pe subiecte foarte up market, ci şi pe cele de lifestyle.

Nu se mai gândeşte nimeni să-l pună pe artist în valoare, toţi îşi doresc să-l exploateze, cum îşi doresc să-l exploateze şi pe cititor fără să-şi propună să-l educe. Noi vrem să facem şi educaţie prin calitatea articolelor noastre.

Site-ul este gândit ca o platformă culturală care să prezinte, în forma de scriere lungă, noutăţile din zonele care îşi găsesc rar locul în publicaţiile standard, dar şi ca o formă de a face accesibile publicului larg informaţiile culturale prin asocieri apropiate de viaţa cotidiană – mari designeri şi colecţiile inspirate de pictori, mari actori din filme şi seriale pe care-i vezi la Londra sau la Paris în teatru, explicatii despre contextul unui spectacol de dans etc.

Am ales un format care urmăreşte să construiasca pe termen lung proiecte pentru validarea publică a celor care activează în ramuri culturale care sunt din ce în ce mai de nişă.

Vom avea la sfârşitul anului şi o revistă care îi va prezenta pe unii dintre cei mai importanţi oameni din zona culturală, care au schimbat mentalităţi anul acesta, dar vor fi prezentaţi în situatii surprinzatoare, iar la anul câteva activităţi offline care vor construi o alta imagine pentru ceea ce gândim astazi entertainment în România.”

Orlando Nicoara:

„I-am propus Cristinei să facă un proiect de going out pentru că nu avem pe piaţă foarte multe opţiuni în această categorie. Ea a venit cu conceptul şi execuţia, iar eu sunt bucuros că, în sfârşit, lucrăm împreună pentru că am mai încercat să colaborăm la un proiect editorial după plecarea ei de la Tabu. Ştiu ce vrea să construiască în paşii urmatori ai proiectului, îmi place foarte mult şi am să o sprijin să realizeze ceea ce şi-a propus.”

Carte de vizită Cristina Bazavan

A fost redactor-sef al revistei Tabu. A facut parte din echipa care a creat Europa FM, a fost consultant pentru lansarea Radio Guerrilla.

A facut comunicare pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Film Anonimul, dar si pentru filme sau productii teatrale romanesti. A tinut un curs de branding personal pentru actori in cadrul programului “10 pentru film”- TIFF. Este consultant de imagine pentru promovarea spectacolelor de teatru, muzica, stand up etc.

Cristina Bazavan mai are şi blogul bazavan.ro, despre care spune că va ramane in continuare activ cu informatii din zona aparitiilor editoriale, designului de obiect sau interior, un stil de viata sanatos si a unor opinii personale. Ea va continua şi colaborările pe partea de strategii de promovare a artistilor si a spectacolelor/filmelor.

Foto: Alex Gâlmeanu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John Snob John Snob
    Îmi puteți spune care e sensul verbului a declina?
  • elena elena
    sorry, dar un site fara diacritice in 2019 care ne explica cum sunt alesi asistentii personali la Casa Regala Britanica...

Trimite un comentariu

sus