Skip to main content

Antena 3 a primit frecvența radio din București la aproape PATRU ANI după ce a câștigat-o prin concurs

 
Antena 3 a primit frecvența radio din București la aproape PATRU ANI după ce a câștigat-o prin concurs

3FM DUPĂ 4 ANI. Situație unică în istoria CNA. O societate primește o frecvență radio pe care a câștigat-o prin concurs, la aproape patru ani de la...concurs.

Publicitate

Este vorba despre Antena 3 SA, care în noiembrie 2015 a câștigat în urma unui concurs frecvența 106,2, care a aparținut Radio City FM. Doar că - surpriză - la momentul respectiv, CNA nu i-a putut elibera licența pentru că era în litigiu. 

Mai exact, proprietarii City FM, care deținuseră anterior licența, au contestat în instanță decizia CNA de a le retrage această frecvență. Procesele s-au lungit până în acest an, timp în care Antena 3 nu a putut să-și lanseze postul de radio. 

Recent, din informațiile Paginademedia.ro, postul a primit, în sfârșit, frecvența de București 106,2, pe care ar trebui să lanseze 3FM, un post de radio de news, potrivit proiectului prezentat în fața membrilor CNA în urmă cu patru ani.

Postul ar fi trebuit să fie coordonat de Adrian Ursu, director editorial, și Marius Huc (plecat între timp de la Antena 3), redactor-șef.

3FM ar trebui să înceapă emisia până la finalul acestui an, cu posibilitatea de prelungire a cererii de intrare în emisie.

Amintim că grupul Intact a anunțat ieri o serie de schimbări din cadrul trustului, printre care și lansarea unui nou post de radio, despre care nu a dat alte detalii.  

CONTEXTPe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvențe, printre care și două de București. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM (detalii, AICI). 
Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvența câștigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licența respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanță retragerea licenței, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a și propus anularea acordării frecvenței către Antena 3.
„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toți radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situație este din cauza CNA, a modului în care CNA funcționează. 
Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licențele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepție: Licența 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg AICI)

Citește și: 

Separare în Intact: se despart redacțiile Observator și Antena 3. Se pregătește și un nou post de radio

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Antena 3 S.A./Intact a mai avut un post de radio numit News FM, care difuza în primul rând ştiri, dar şi muzică (în mare parte rock). Sper ca noul post de radio 3FM să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut şi răposatul News FM (devenit Radio ZU prin 2008). Nu sunt urmăritor de Antene, dar sper ca viitorul post 3FM să nu fie pro-PSD, cum este Radio Guerrilla acum.

Trimite un comentariu