Skip to main content

Presa care schimbă lucruri. O dezvăluire EduPedu a dus la demiterea șefului Transelectrica

 
Presa care schimbă lucruri. O dezvăluire EduPedu a dus la demiterea șefului Transelectrica

Când la unele televiziuni de știri presa se face doar pe baza comentariilor fără număr din studiouri, în online apar tot mai multe „insule” care dau tonul, care schimbă lucruri.

Astăzi, exemplul Edupedu.ro, un site de știri axat pe zona de educație, lansat cu mai puțin de un an în urmă, de jurnalista Raluca Pantazi (ex-HotNews).

Publicitate

Este vorba despre cazul Transelectrica. EduPedu a dezvăluit ieri că președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității București. Realitatea era că el urmase facultatea, însă nu a dus-o până la capăt.

Contactat chiar ieri de Edupedu.ro și întrebat dacă a absolvit Universitatea Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său, Marius Dănuț Carașol a răspuns:

„Eu sunt într-o ședință la Sibiu, luați legătura cu colegii mei”. La insistențele Edupedu.ro și la precizarea jurnalistului că răspunsul durează câteva secunde, Carașol a declarat: „Nu pot să vorbesc. Vă mulțumesc!”, și a închis telefonul.

Cazul a fost preluat apoi și de presa mainstream.

Rezultatul: în mai puțin de 24 de ore de la dezvăluiri, președintele Transelectrica a fost revocat atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu