Skip to main content

Estrada TV riscă să rămână fără licenţă după modelul OTV. Stelian Fulga, şeful televiziuni, a făcut circ la CNA

 
Estrada TV riscă să rămână fără licenţă după modelul OTV. Stelian Fulga, şeful televiziuni, a făcut circ la CNA

CNA, încă o şedinţă cu scandal. De data aceasta, cu „vindecătorul” Stelian Fulga, de la Estrada TV, în rol principal.

Publicitate

Moderatorul şi vindecătorul Stelian Fulga a fost invitat de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru a da explicaţii despre o serie de amenzi pe care televiziunea le-a primit şi pe care nu le-a plătit.

Motivul? CNA poate retrage licenţa televiziunilor care nu fac dovada plăţii amenzilor în termen de şase luni de când au primit-o. Acesta a fost şi motivul pentru care Dan Diaconescu a pierdut licenţa OTV, în anul 2013.

Departamentul juridic al CNA a precizat că televiziunea Estrada TV are patru amenzi mai vechi de şase luni pentru care nu s-a făcut dovada plăţii

Care sunt amenzile:

  • 50.000 de lei (o amendă redusă de instanţă de la 100.000 de lei), pe care Estrada TV a primit-o în 2015
  • 20.000 de lei amendă, primit tot în 2015, o decizie rămasă definitivă şi după ce a fost contestată în instanţă.
  • 10.000 de lei, amendă pe care postul a primit-o în septembrie 2016. Contestată în instanţă
  • 65.000 de lei amendă, pe care postul a primit-o în mai 2015. Contestată în instanţă.

Reprezentanţii Estrada TV au primit răgaz pănă marţi pentru a a duce dovada plăţii amenzilor, sau CNA poate retrage licenţa postului.

Prezent în faţa membrilor CNA, Stelian Fulga, care s-a prezentat drept director general al postului, a făcut un adevărat circ, reproşându-le membrilor că doar postul său primeşte amenzi uriaşe de „un miliard”, în timp ce restul televiziunilor controlate politici nu primesc „niciun leu” amendă. Discuţiile au fost aşa de aprinse încât parte din reprezentanţii televiziunilor, prezenţi în şedinţă, au părăsit sala.

Redăm în continuare din schimbul de replici dintre Stelian Fulga şi membrii CNA

„Vreau să ştiu de la dânsul (reprezentant al departamnentului juridic - n.r.) de cât este prima amendă”, şi-a început pledoaria Stelian Fulga.

„Poate să fie şi de un leu, domnul Fulga, dumneavoastră sunteţi obligat, conform legii, să o plătiţi”, i-a răspuns Monica Gubernat, preşedintele CNA.

Stelian Fulga:

„Pe mine aicea aţi venit ca să mă judecaţi sau ca să avem dialog? Aţi văzut dumneavoastră ce fac alte televiziuni seară de seară? A mai fost vreo televiziune amendată cu un miliard până când să fiu eu la televiziunea Estrada?

Spuneţi una şi eu plec acum de aici. Acum mi s-a dat o amendă de două miliarde. Eu de 7 luni de zile dau reluări expres ca să văd dacă mai mi se dă amendă. Eu din data de 18 martie nu am mai fost la televiziune.

Am vrut să văd dacă mi se mai dă amendă şi mi s-a dat două miliarde. Ce vreau ca să vă spun. În urmă cu şapte, opt ani, eu am vrut să fac o televiziune, Full TV, şi de aici m-aţi respins pentru că m-aţi asociat cu Dan Diaconescu. Eu vă spund e atâţi ani să se desemneze o comisie de aici, de la dumneavoastră, că tot ce fac eu este natural.”

Dan Fulga i-a luat la rost pe membrii, că nu au pregătire medicală. „Cum îmi daţi mie amendă dacă nu aveţi pregătirea necesară în domeniu?”.

Când preşedintele TV a încercat să-l liniştească pe invitat şi să dea cuvântul altui membru, Fulga a insistat: „Daţi-mi voie ca să vorbesc. Că nu dumneavoastră plătiţi amenda, eu o plătesc. Doamnă, lăsaţi-mă ca să vorbesc şi eu. Dumneavoastră m-aţi chemat pe mine, nu eu am venit aici.”

În replică, Dorina Rusu, membru CNA, i-a răspuns că amenzile au fost date pentru încălcarea legii audiovizualului. „Le-aţi dat oamenilor nişte iluzii că puteţi să le vindecaţi boli grave. În secolul 21 aţi spus că puteţi vindeca cancerul.”

Stelian Fulga:

„Dumneavoastră, televiziunile mari care nu le daţi nicio amendă, aţi văzut cazul Dincă, îşi fac reclamă. Televiziunea nu a luat niciun ban de la nimeni. Ştiţi că toţi pacienţii care vin la mine vin de la medic? Eu v-am spus că nu sunt în competiţie cu niciun medic? Eu sunt inginer.”

Televiziunea Estrada TV a primit licenţă de la CNA în anul 2013 şi s-a lansat în anul 2014. Pe atunci, era un proiect cu acoperire regională şi cu fostul deputat Valentin Iliescu, acţionar. Ulterior, televiziunea a devenit una cu acoperire naţională şi a intrat în lista must carry, a posturilor libere la retransmisie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu daniel radu daniel
    râmai făra licența Halozat TV Hungary anul:2015
  • R2D2 R2D2
    Pagina de medio facea saptamana trecuta misto de gramatica lui Fulga. Cand colo, ce scrie aceeasi pagina de media azi? Citat: "Stelian Fulga, șeful televiziuni, a făcut circ la CNA"

Trimite un comentariu

sus