Skip to main content

Cazul Emilia Șercan. Foștii șefi ai Academiei de Poliție, trimiși în judecată de DNA. Au instigat un subaltern să o amenințe pe jurnalistă

 
Cazul Emilia Șercan. Foștii șefi ai Academiei de Poliție, trimiși în judecată de DNA. Au instigat un subaltern să o amenințe pe jurnalistă
Emilia Sercan - Mihut Savu | Epoch Times Romania)

Foștii șefi ai Academiei de Poliție „Alexadru Ioan Cuza” au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru că ar fi pus un subaltern să-i trimită mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan, scrie G4Media.ro

Gheorghe Adrian Bărbulescu, ofițer de poliție la acel moment, a recunoscut că el este cel care a trimis mesajele de amenințare cu moartea jurnalistei de investigații. 

Publicitate

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, şi Petrică Mihail Marcoci, fostul prorector al unităţii de învăţământ, sunt acuzați de instigare la șantaj, după ce l-au pus pe Bărbulescu să trimită respectivele mesaje de ameninţare. 

De asemenea, cei doi l-ar fi asigurat pe Bărbulescu că „va primi o pedeapsă ușoară” și că „va fi menținut în cadrul academiei chiar în situația unei condamnări”, notează DNA într-un comunicat de presă citat de G4Media. 

Documentul continuă:

„După trimiterea mesajelor de amenințare, inculpații au avut mai multe convorbiri cu autorul faptei, folosind aplicații telefonice criptate sau prin intermediari, prilej cu care i-au cerut să șteargă toate schimburile anterioare de mesaje, i-au indicat ce să declare organelor de urmărire penală și l-au asigurat că va primi o pedeapsă ușoară, precum și că va fi menținut în cadrul academiei chiar în situația unei condamnări.”

Reamintim că jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea prin intermediul unui mesaj text. Șercan a scris mai multe articole despre tezele de doctorat plagiate în cadrul Academiei de Poliție „A. I. Cuza”.

Citește și: Emilia Șercan, jurnalista care investighează cazurile de plagiat, a fost amenințată cu moartea

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu