Skip to main content

Libertatea, partener la publicarea autobiografiei lui Edward Snowden. El a ales ziarul din România, după ce a primit un set de investigații

 
Libertatea, partener la publicarea autobiografiei lui Edward Snowden. El a ales ziarul din România, după ce a primit un set de investigații
Edward Snowden - Hepta

Ziarul Libertatea, coordonat editorial de Cătălin Tolontan, va fi partener media pentru publicarea, în România, a autobiografiei lui Edward Snowden, cel care a făcut publice abuzuri ale guvernului SUA contra cetățenilor.

Cartea „Dosar permanent”, semnată de Edward Snowden, va fi lansată miercuri în România și simultan în alte 20 de țări, notează Libertatea într-un articol semnat de Cătălin Tolontan.  

Publicitate

Ziarul a fost ales chiar de Snowden, după ce Libertatea i-a trimis un set de investigații, explică Tolontan. 

Snowden a dat publicității, în 2013, când avea 29 de ani, mai multe informații despre felul Statele Unite ale Americii supravegheau apelurile telefonice sau mesajele cetățenilor. 

Practic, alcătuiseră un sistem de monitorizare la scară globală, în care apelurile telefonice, mesajele și celelalte forme de comunicare erau filtrate, scrie Tolontan în textul de pe Libertatea. 

„Am îmbrățișat adevărul construit pentru binele statului, pe care, în pasiunea mea, l-am confundat cu binele țării”, spune Snowden. 

Printre ziarele partenere se mai numără titluri ca: Guardian, NY Times, Le Monde, Repubblica, Die Welt sau Der Spiegel.

Libertatea va publica, în avanpremieră, un pasaj al cărții lui Snowden. De asemenea, fiecare ziar va publica un interviu diferit, realizat prin e-mail, cu Edward Snowden. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu