Skip to main content

Libertatea, partener la publicarea autobiografiei lui Edward Snowden. El a ales ziarul din România, după ce a primit un set de investigaţii

 
Edward Snowden - Hepta
Edward Snowden - Hepta

Ziarul Libertatea, coordonat editorial de Cătălin Tolontan, va fi partener media pentru publicarea, în România, a autobiografiei lui Edward Snowden, cel care a făcut publice abuzuri ale guvernului SUA contra cetăţenilor.

Publicitate

Cartea „Dosar permanent”, semnată de Edward Snowden, va fi lansată miercuri în România şi simultan în alte 20 de ţări, notează Libertatea într-un articol semnat de Cătălin Tolontan.

Ziarul a fost ales chiar de Snowden, după ce Libertatea i-a trimis un set de investigaţii, explică Tolontan.

Snowden a dat publicităţii, în 2013, când avea 29 de ani, mai multe informaţii despre felul Statele Unite ale Americii supravegheau apelurile telefonice sau mesajele cetăţenilor.

Practic, alcătuiseră un sistem de monitorizare la scară globală, în care apelurile telefonice, mesajele şi celelalte forme de comunicare erau filtrate, scrie Tolontan în textul de pe Libertatea.

„Am îmbrăţişat adevărul construit pentru binele statului, pe care, în pasiunea mea, l-am confundat cu binele ţării”, spune Snowden.

Printre ziarele partenere se mai numără titluri ca: Guardian, NY Times, Le Monde, Repubblica, Die Welt sau Der Spiegel.

Libertatea va publica, în avanpremieră, un pasaj al cărţii lui Snowden. De asemenea, fiecare ziar va publica un interviu diferit, realizat prin e-mail, cu Edward Snowden.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Răzvan Răzvan
    Astept audientele finalei "Insula iubirii" si cele ale noului sez. "Romania,te iubesc".

Trimite un comentariu

sus