Skip to main content

PARTENERIAT. Tubecon, festivalul vloggerilor și al creatorilor de continut, se pregătește de lansarea în România

 
PARTENERIAT. Tubecon, festivalul vloggerilor și al creatorilor de continut, se pregătește de lansarea în România

PARTENERIAT. Festivalul vloggerilor vine și în România. Tubecon, festivalul internațional al creatorilor independenți de conținut de pe Youtube, Facebook, Instagram și TikTok se pregătește de lansarea din România.  

Va avea loc la Romexpo în 4 și 5 aprilie 2020. Formatul a fost lansat în Finlanda și a fost preluat de mai multe țări 

Publicitate

Dragoș Stanca, deținătorul licenței pentru Europa de Est:

„Este un fenomen similar festivalurilor de muzică – doar că locul formațiilor și DJ-ilor a fost luat de vloggeri, creatori de conținut și influenceri. Tonul a fost lansat în SUA, de Vidcon. În Europa, Tubecon a preluat acest rol”

Mai mulți oameni din industria de vlogging, video content și influential marketing au fost la Helsinki, unde a avut loc deja a 6-a ediție.

Cum e Tubecon văzut live, la el „acasă"? Cine a participat?

Trei creatori de conținut din românia: Bianca Adam – aka Tequila, Sînziana Iacob – aka Sînziana Sooper, Radu Constantin – aka Radu.

De asemenea, au fost și reprezentanți ai celor mai mari companii din România care reprezintă creatorii: Ingrid Mihai de la Global Records, Adriana Popescu de la CAT Music și Florin Grozea de la HIT Yourself)

Au mai fost și partenerii media de la ProTV: Alexandra Dinu și Dana Iordache și două reprezentante de la Universum Events - Alexandra Ciobanu și Sabina Popârlan.

Tubecon e un format care aduce la un loc, într-un show care se va întinde pe durata a două zile, la complexul Romexpo, cei mai populari creatori de conținut Youtube, Instagram, Facebook ori TikTok cu comunitățile pe care le-au adunat. Sunt așteptați peste 20.000 de participanți, conform primelor estimări.

Radu Constatin, creator Youtube:

„Festivalul mi se pare un veritabil UNTOLD al vloggerilor!”

Sînziana „Sooper” Iacob:

„Imens! Tubecon e cât Drumul Taberei, cartierul unde m-am născut eu!”

Bianca „Tequila” Adam:

„Mi se pare super-aplicabil în România, unde nu avem un format de genul – și avem mare, mare nevoie "

Florin Grozea, de la HIT Yourself, care joacă și rolul de director de comunitate al creatorilor

„Nu știm cât de mare va fi impactul, dar judecând după răspunsul entuziast al creatorilor precum și din ce spun fanii, cred că ne putem aștepta la un eveniment major încă de la prima ediție”.

Ingrid Mihai, Global Records:

„Formatul Tubecon dă acces la tot publicul care urmărește vloguri. Pentru branduri mi se pare o șansă ideală să fie acolo”

Adriana Popescu, Cat Music:

„Tubecon e un format care extinde canalele de comunicare folosite până acum în relația creatorilor cu publicul și brandurile” 

VIDEO. Ce cred specialiștii care lucrează zi de zi cu vloggeri?

Unul dintre panelurile din Helsinki a găzduit o discuție cu reprezentanții celor mai importante companii care gestionează relația brandurilor cu creatorii de conținut: Global Records (Ingrid Mihai), CAT Music (Adriana Popescu) și HIT Yourself (Florin Grozea).

De alfel, inclusiv companiile de acest tip sunt relativ noi în peisajul media și răspund nevoii brandurilor de a discuta unitar și a accesa dintr-un singur punct de contact mase mari de creatori și de fani.

  • Global Talent este compania dedicată marketingului prin influenceri, desprinsă din casa de discuri Global Records. Reprezintă peste 400 de canale create de artiști, vloggeri, creatori de conținut, care totalizează 36 milioane de fani pe Facebook, 24 de milioane de followeri pe Instagram și 23 de milioane de abonați pe Youtube.
  • CAT Music operează pe lângă business-ul muzical și o rețea de peste 90 de creatori și artiști care adună cca. 12 milioane de abonați Youtube și cca. 60 de milioane de vizualizări/lunar.
  • HIT Yourself companie lansată de Florin Grozea, fost component al formației HI-Q, are o rețea de 15 artiști / creatori care adună cca. 6 milioane de abonați.

VIDEO. Filmul deplasării din Finlanda

VIDEO. Creatorii români, live, la Tubecon

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu