Skip to main content

Patreon, platforma de donații populară și în România, ar vrea un sistem de împrumuturi către creatorii de conținut

 
Patreon, platforma de donații populară și în România, ar vrea un sistem de împrumuturi către creatorii de conținut
Foto | TechCrunch

Patreon, platforma de donații populară și în România, vrea să dezvolte noi servicii pentru a ajuta creatorii de conținut de pe internet. 

Publicitate

Jack Conte, șeful platformei, a spus că printre noile servicii ar putea exista și un sistem de împrumuturi către creatorii de conținut, scrie site-ul Variety.

„Nimeni nu contruiește ceva pentru creatorii de conținut. Chiar și platformele care spun că lucrează pentru creatori nu o fac, publicitarii sunt clienții lor”, a spus Jack Conte, CEO Patreon, citat de Variety. 

Platforma gândește și alte modalități de a oferi finanțări artiștilor, precum și servicii ca asigurările de sănătate. 

Conte a mai adus în discuție și cât de dificil e pentru un creator de conținut să ia un împrumut de la bancă. S-a folosit chiar de propriul exemplu. Când banca de la care a vrut să ia un împrumut i-a cerut sursele de venit, el a trimis raportul de vânzări de pe platforma iTunes.

La vremea respectivă era muzician și cânta într-o trupă. 

„Artiștii ar trebui recompensați cinstit pentru munca lor. E mult mai bine pentru sistemul economic ca oamenii care fac internetul mai viu și mai interesanți să fie susținuți”, a mai completat acesta.

Patreon a devenit popular și în România. Vloggeri, gameri, creatori de conținut, activiști și chiar jurnaliști folosesc platforma pentru a obține donații din partea fanilor sau a cititorilor. 

„În 2019, Patreon se așteaptă să distribuie peste 500 de milioane de dolari, din donații, către creatorii de conținut din întreaga lume”, a mai spus Conte pentru Variety. 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu