Skip to main content

Sorin Alexandrescu a revenit în grupul Intact, după ce a fost eliberat din închisoare. Pe ce funcție

 
Sorin Alexandrescu a revenit în grupul Intact, după ce a fost eliberat din închisoare. Pe ce funcție
sorin alexandrescu

Sorin Alexandrescu, fost director general al Antena Group, condamnat la închisoare pentru șantaj în scandalul cu RCS, a revenit în companie. 

Alexandrescu revine în companie după ce pe 19 iunie 2019 a fost eliberat condiționat din penitenciarul Rahova, după ce a ispășit aproape doi ani din pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare. 

Publicitate

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții grupului Intact au confirmat că Sorin Alexandrescu s-a întors în grupu media. 

„Sorin Alexandrescu s-a intors in Intact Media Group în calitate de Consultant în cadrul Departamentului de Dezvoltare/New Bussiness”, au declarat pentru Paginademedia.ro reprezentanții companiei. 

De ce consultant și nu poziție de conducere? Sorin Alexandrescu nu poate ocupa funcții de conducere (administrator, director sau cenzor), pe o perioadă de doi ani, potrivit deciziei instanței. 

„În raport de specificul faptei săvârşite şi de funcţia deţinută la acel moment, se impune ca inculpatului Alexandrescu George Sorin să îi fie interzis ca pedeapsă accesorie şi complementară (în cazul acestei sancţiuni pe o perioadă de 2 ani) exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c (dreptul de a ocupa funcţia de administrator, director sau cenzor în cadrul unei societăţi comerciale) C.pen. din 1969”, arată motivarea deciziei de condamnare a lui Sorin Alexandrescu la patru ani și șase luni de închisoare, pentru șantaj. 

Fostul sef al Antena Group a fost eliberat condiționat pentru că a avut o conduită exemplară în penitenciar și pentru că a beneficiat de 138 de zile câștig în baza Legii recursului compensatoriu, potrivit Ziare.com.

CONTEXT

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a fost condamnat în iunie 2017, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea administratorului RCS, Ioan Bendei, în încercarea de a-l obliga să preia posturile Antena Group în rețeaua DTH, Digi.

Antena Group a primit atunci o amendă penală de 200.000 de lei, iar Camelia Voiculescu, președintele trustului de presă, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.
Pe de altă parte, Dan Voiculescu a fost achitat de toate acuzațiile. La fel și Antena 3 și Intact Publishing. (pe larg despre acest subiect AICI)
 


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu