Skip to main content

VIDEO. Online vs. TV. Paul Lungu, vlogger, magician, finalist iUmor și concurent Românii au talent. "Vechile instituții vor să păstreze controlul informației"

 
VIDEO. Online vs. TV.  Paul Lungu, vlogger, magician, finalist iUmor și concurent Românii au talent. "Vechile instituții vor să păstreze controlul informației"

VIDEO. Online și Televiziune. Cum se împacă? Răspunsuri de la un vlogger, magician, care a experimentat și aparițiile TV: a fost finalist iUmor, concurent Românii au talent și invitat în showuri TV. Paul Lungu (Top 8), la Interviurile Paginademedia.ro.

Publicitate

"Până acum ne-am luat informația dintr-un loc centralizat, ca televiziunea", spune Lungu. Și continuă:

"Vechile instituții vor să-și păstreze controlul și autoritatea asupra informației, dar nu mai e cazul. Acum informația este peste tot."

Impactul televiziunii? Televiziunea contează mult. Încă, e de părere Lungul. Totuși, "televiziunile încep să își piardă din importanță."

A fost invitat în emisiuni TV, însă o emisiune a lui nu îl tentează. I-ar plăcea un show mare, dar televiziunea nu îi oferă libertatea vloggingului.

"Eu personal n-aș vrea să am o emisiune la TV. Mi-ar plăcea să fac ce fac la un nivel mai mare, dar n-aș vrea să mă justific în fața unui producător despre ce fac și cum fac", punctează magicianul.

Cum se împarte între între magie și videoclipuri pe YouTube. Paul Lungu (Top 8) a povestit, la Interviurile Paginademedia.ro: 

„Nu prea se împacă, nu au nicio legătură una cu alta. Sunt complet separate și uneori îmi e chiar greu să explic oamenilor cum le fac pe amândouă”, a spus el. 

A început cu magie, în urmă cu 10 ani, fiind și singura meserie pe care a avut-o vreodată. Pe parcurs a apărut și pasiunea pentru vlogging și clipuri video. 

Are un canal de YouTube, Top 8, care deși este întreptat către educație, informație și mini-documentare, a ajuns la aproape jumătate de milion de abonați. 

Aparent fără legătură una cu celaltă, Paul Lungu spune că anumite abilițități, precum editatul video sau cel foto, le-a căpătat în primă fază din jobul de magician. 

„Ca magician am învățat să-mi fac afișe, să editez filme și când a apărut fenomenul YouTube-ului am realizat că pot să fac și eu asta. Nu părea că îți trebuiesc echipament sofisticate sau nu știu ce expertiză. Cumva, cariera de magician m-a pregătit perfect pentru lucrul celălalt”, adăugă el. 

Cosideră că viitorul creatorilor de conținut va fi asigurat de oamenii care vor plăti pentru conținut. Chiar el a mărturisit că susține cu câțiva dolari în fiecare luna canale de YouTube și creatori de conținut.

Câteva dintre subiectele discutate, în continuare. Înainte, interviul video.

VIDEO. Paul Lungu - Top 8. Magician. Vlogger. Invitat în emisiuni TV


Meseriile viitorului în zona online: „Multe meserii vor dispărea” 


Raul Bambu, reporter Paginademedia.ro: Zona de vlogging și de conținut online a creat noi meserii (videograf, vlogger) și un al stil de a face divertisment. Ce impact va avea asupra unui copil care ar trebui să își găsească o meserie?

Paul Lungu, Top 8: „Copii care cresc acum au complet altă mentalitate decât ne putem da noi seama. S-au născut cu era internetului. Văd complet diferit lucrurile astea. Pentru noua generație de vloggeri e ceva foarte natural și firesc să facă treaba asta.

"Până acum ne-am luat informația dintr-un loc centralizat, ca televiziunea. Vechile instituții vor să-ți păstreze controlul și autoritatea asupra informației, dar nu mai e cazul. Acum informația este peste tot.

Acum, în era tehnologiei și a roboților, cred că multe meserii vor dispărea. Cred că multă lume o să intre în divertisment pentru că întreaga planetă devine scenă, cum zicea Shakespeare.”


Conflictul dintre media tradițională și noii creatori de conținut: „Televiziunile încep să își piardă din importanță”


Raul Bambu, reporter Paginademedia.ro: Simți un conflict între media tradițională și creatorii de conținut din online?

Paul Lungu, Top 8: „Da, cu siguranță. Au fost și atâtea cazuri. Pewdiepie, cel mai mare YouTuber din lume, este în mod constant hărțuit și atacat. Se încearcă să ise distrugă imaginea în media vechii, chiar în publicații mari ca Wall Street Journal sau New York Times.

Mi se pare complet aiurea. Nu știu cum se poate că o instituție atât de mare, cu tradiție, să fie atât de necinstită cu un om care are atât de mulți fani. Cred că îi întorci împotriva ta foarte repede.

YouTuberii sunt văzuți ca un fel „dă-te mă puștiule”

Eu fac audiență mai mare de la mine din cameră, cu un microfon la 500 de lei, decât anumite televiziuni care bagă zeci de mii de euro în aparatură.

N-are cum să mai reziste mult. Televiziunile încep să își piardă din importanță. Eu personal n-aș vrea să am o emisiune la TV. Mi-ar plăcea să fac ce fac la un nivel mai mare, dar n-aș vrea să mă justific în fața unui producător despre ce fac și cum fac.

Nu cred că asta e viitorul.”


Transparență în online: „Trebuie să spui că e reclamă, mai ales în fața copiilor”


Raul Bambu, reporter Paginademedia.ro: Cât contează ca un creator de conținut să fie transparent cu publicul lui. Cât contează treaba asta pe YouTube?

Paul Lungu, Top 8: „Eu prea am făcut reclame. Am doar una singură, care nici n-a fost plătită, adică am primit o geantă. Am auzit de la preteni, care au făcut, că în principal așa se face: „Nu trebuie să zici că reclamă”

„Hei uite făceam un vlog și eram aici întâmplător la Kaufland”, de exemplu. Asta am impresia că e și ilegal, dacă nu mă înșel, dar am impresia că trebuie să dezvălui dacă e reclamă. 

Cred că e important mai ales pentru copii. Cei de la o anumită vârstă în jos nu pot să distingă între o reclamă și un om care vorbește. 

E important, dar e din ce în ce mai greu. Produsele care se vând cel mai bine sunt cele care devin cumva virale, despre care lumea vorbește. De exemplu Whatsapp. Eu n-am văzut niciodată campanii de reclamă la Whatsapp. Pur și simplu lumea îl folosea și vorbea despre el. 

Cred că asta vor și brandurile, să creeze „viralul”, reclama asta așa naturală, din gură în gură. N-ai cum să creezi ceva viral, ori e, ori nu e. 

E important să dezvălui că e reclamă, dar e tot mai greu.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Spune prezentatorul: "Toata lumea face muzica, divertisment, trap." Tin sa te anunt ca trap-ul asa trash cum e el si minimalist, tot in sectiunea de muzica se incadreaza. Numai bine! :)

Trimite un comentariu