Skip to main content

VIDEO. Telekom, o reclamă cu (ceva) probleme. Uite routerul, altu-i routerul! Ce promovează şi care este realitatea

 
VIDEO. Telekom, o reclamă cu (ceva) probleme. Uite routerul, altu-i routerul! Ce promovează şi care este realitatea

VIDEO. O reclamă care ar putea fi interpretată greşit lansată astăzi de Telekom, pentru un nou serviciu Smart WiFi. Ce s-ar putea înţelege din reclamă şi care este, de fapt, realitatea?

Publicitate
Internet instant la priză, fără cabluri, fără găuri, de luat cu tine oriunde vrei, spune noua reclamă Telekom. Internet fix instant. Doar 24 de lei pe lună. În imagini, un router negru, cubic. În toată reclama, acelaşi router cubic, portabil.
Unde este problema?

Înainte de răspuns, spotul TV:

Ce înţelegeţi din spot? Că routerul negru costă doar 24 de lei pe lună?

Aici este problema: routerul din reclamă, portabil, cu un design deosebit, costă, pe lângă cei 24 de lei pe lună abonament, încă 699 de lei. Este costul aparatului propriu-zis. Un amănunt pe care reclama Telekom îl omite.

Totuşi, ce este adevărat este că în oferta Smart WiFi există şi un router, gratuit, cu un abonament de 24 de lei pe lună. Doar că acel router nu este portabil, este alb şi are un cu totul alt design (complet diferit de cel din reclamă).

Oficialii Telekom spun că reclama promovează serviciul, iar produsul din imagine este "are caracter ilustrativ".

Poziţia Telekom, pentru Paginademedia.ro:

“Reclama TV promoveaza serviciul de internet fix oferit clientilor la pretul de 24 lei / luna. Echipamentul folosit in reclama are caracter ilustrativ. Pretul serviciului, si reclama implicit, se refera la serviciul mentionat, nu la produs.”

Practic, oferta Smart WiFI, un serviciu de net, prin routere care au nevoie doar de o priză simplă de alimentare, fără alte cabluri de reţea, cuprinde două routere. Ambele pot suporta până la 32 de conexiuni simultan, la viteze, spun cei de la Telekom, de până la 150 de mbps:

- un router cu abonament, care costă 24 de lei pe lună şi este gratuit. Se alimentează de la priză şi nu este portabil.

- un router cu un design mai special, cubic, negru, cu o lumină magenta, portabil (are acumulator), dar care costă 699 de lei - cel care apare în reclamă. Poate fi achiziţionat cu abonament (699 de lei aparatul plus 24 de lei pe lună) sau fără contract (pentru 699 de lei, poate fi folosit cu o cartelă SIM de date de la orice operator).

Cele două routere:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  •  peter manuel peter manuel
    deci am ajuns la concluzia ca am fost prost .am si eu un abonament la net de la telekom cu 24 lei si atunci cind intru pe net cu telefonul , laptopul pot sa ma duc sa mulg oile 1 ora si dupa aia sa vin sa citesc o pagina si apoi iara . este o mare teapa . problema este alta ca ......vodafon are net ok dar 70 lei . e probat de mine si este ok ..orange merge dar tot pret mare . digi nu are acoperire si nu stiu ce si cum .
  • Elan23 Elan23
    Foarte adevarat, e varza! 150 de mbps? E o minune daca ajung cu el la 20 mbps, o tampenie.
  • Adriana Pistol Adriana Pistol
    Cel mai prost internet prin routerul de la Telekom 4G , -4G poate ca nu merge absolut de loc doar pentru o singura conectare îl folosesc pe Smart tv atât și merge 2 min și se încarcă 3 minute ....
  • laura palmăr laura palmăr
    nu m-ar mira sa fie vorba de o încă o campanie facută pe "pri€tn¥a" dintre mkt-ul romtelekom și bakers, cei care le produc toate rateurile
  • X X
    Da adi dar e vorba de telekom, prietenii lor. E nevoie de atentie sporita nu?
  • Adi Adi
    Ce ,,tari,, sunteti Paginademedia. Dacă ați fi așa atenti la toate reclamele. Adică nu ati facut asa o analiza la TOATE reclamele la masini? Unde nu e nicio legătură între masina din imagine si oferta! Sau la TOATE masinile de spălat, frigidere sau laptop -uri, unde obiectul din imagine nu are nicio legătură cu reclama! Sau, sau, sau....
  • Alina Alina
    @ftml
    Da, așa e, dar cei de Telekom n-au aflat încă asta.
    Niște escroci.
  • s0rin s0rin
    Altă excrocherie marca romTelekom.
    Doar cu așa ceva se ocupă...
    M-am ars și eu în trecut cu ei așa că feriți-vă.
    O să reziste pe piață atâta timp cât îi ține PSD-ul în spate (au o groază de contracte cu statul, păguboase pentru stat binențeles dar care se prelungesc și prelungesc la infinit).
  • ftml ftml
    cred ca mai simplu e sa fac hotspot de pe un telefon cu o cartela 4g cu net nelimitat.

Trimite un comentariu

sus