Skip to main content

După seriale, şi vloggerii vor să facă producţii cu bani de la Guvern. 5Gang - The Movie primeşte ajutor de stat. Ce buget

 
După seriale, şi vloggerii vor să facă producţii cu bani de la Guvern. 5Gang - The Movie primeşte ajutor de stat. Ce buget

A primit serialul Vlad, a primit Sacrificiul, a primit şi Profu', acum e rândul vloggerilor. Proiectul dezvoltat de Matei Dima (BRomania), 5Gang The Movie, va primi bani de la Guvern, prin proiectul dedicat sprijinirii industriei cinematografice.

Publicitate

Potrivit datelor postate recent pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, societatea Brobiz Cudetoate va primi un buget de 490.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru 5Gang The Movie, un film în care eroii sunt membrii trupei 5Gang - Selly, Pain, Gami, Dia şi Exploit Mădălin.

UPDATE. Exploit nu mai este parte din echipa 5Gang, de luna trecută. Locul lui a fost luat de Mădălin. El va apărea şi în filmul 5Gang - The Movie.

Despre 5Gang - The Movie, creatorii proiectului au anunţat începerea filmărilor de pe 2 septembrie.

„E o poveste pe care am scris-o vara asta cu Pitici Gratis şi Vali Dobrogeanu, iar acum o filmăm. E un proiect foarte serios şi foarte fun în acelaşi timp, cu o poveste cu mesaj pozitiv şi multe elemente care sunt sigur că vor plăcea publicului. Sunt foarte fericit că facem filmul acesta”, a spus Matei Dima, la începutul lunii septembrie, despre proiectul la care lucrează.

Comisia de Prognoză, cea care gestionează schema de ajutor de stat privind industria cinematografică, a aprobat numai anul acesta bugete pentru 42 de proiect. Proiect care aparţin atât unor case de film, cât şi seriale TV.

Amintim de Pro TV care a atras anul acesta două finanţări de la Guvern:

  • Sezonul al doilea al serialului Vlad, care a primit un buget de 5,4 milioane de lei
  • Serialul Profu`, care a primit 2,2 milioane de lei.

În plus, postului Pro TV i-a fost aprobat un buget de 3,7 milioane de lei pentru un nou produs, „Rechinii (Sharks)”.

Totodată, şi serialul Sacrificiul de pe Antena 1, produs de Dream Film Production, a primit o finanţare de 4,8 milioane de lei.

Cele mai mari bugete au mers către marile case de producţie de film. Spre exemplu, Frame Film a primit 21,2 milioane de lei, pentru o producţie intitulată Warpigs. Icon Film va primi 22,9 milioane de lei pentru un proiect intitulat „Violence of Action”.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Gabriel
    Iulia, ar trebui sa iti alegi niste subiecte mai culturale, nu mai face publicatii de 2 bani. Nu este un interes sa aflam ca se face un film de *** de unii care fac bani destui dar nu investesc in propia productie de film.
  • jj jj
    Daca si terminatii astia mai primesc finantare pentru un "FILM" suntem de tot ***. La cati bani fac, nu au putut investii entru niste costuri de productie, le trebuie fonduri.
  • Alexandru Alexandru
    Draga F, cred ca exista oameni cu o poveste mult mai uimitoare sau cu un mesaj mult mai profund ce vor sa transmita asta prin intermediul filmului, oameni talentati si cu ceva de spus. Nu cred ca filmul 5gang are ceva de acest fel de spus pentru ca pana la urma vorbim de arta, dar asa e la noi, promovam prostia si ne ascundem oamenii talentati. Mai rau decat cenzura comunista.
  • ion din balon ion din balon
    pentru comentatori: sa faca filmul cu bani privati, pentru global 100k euro e nimic, firmituri. toaca sute de mii de euro anual doar de la un brand, va las pe voi sa numarati brandurile, si acum vrea si bani de la stat, banii nostri. culmea nesimtirii!
  • Pavelescu Pavelescu
    Postul postul postul postul prost tic verbal. Ștergeți cuvântul din fața Pro TV
    Este o televiziune, două televiziuni
  • muceadiaconu muceadiaconu
    mai sunt milioane de la stat pentru boncea? ca par sa curga fara numar.
  • F F
    Aveti niste interese prea evidente cand faceti articolele astea. E o productie care ia cat toti ceilalti castigatori din tabel la un loc si ziceti doar titlul. E penibil. E ceva rau ca ia bani 5gang? Merita cineva din lista mai mult? Care e scopul articolului? Sa mentionati un castigator de la sfarsitul clasamentului?
  • jk jk
    Cagefighter suna mai interesant.La fel Escape the Field
    Da bine ca a dat la 5 gang,vai si amar.Nici cu bromania nu mi rusine,da asta macar are un continut bunicel

Trimite un comentariu

sus