Skip to main content

Publicația PressOne are un nou coordonator editorial, după despărțirea de Mihnea Măruță. Este fost redactor-șef ProMotor

 
Publicația PressOne are un nou coordonator editorial, după despărțirea de Mihnea Măruță. Este fost redactor-șef ProMotor

PressOne are un nou om la conducere, după despărțirea de Mihnea Măruță, din primăvară. Este vorba de jurnalistul Adrian Mihalțianu, care va prelua și o parte din atribuțiile pe care le avea Mihnea Măruță - cel care a s-a ocupat de site de la începuturi. 

Mihălțianu coordonează editorial, din septembrie, întreg site-ul - din postura de director ediorial și publisher - după cum a declarat el pentru Paginademedia.ro. El s-a alăturat echipei PressOne în octombrie anul trecut și s-a ocupat de rubrica de Tehnologie. 

Publicitate

El va conduce atât redacția din București, cât și pe cea din Cluj-Napoca. Codruța Simina coordonează biroul PressOne din Cluj. 

Mihălțianu a punctat că nu va fi redactor-șef, dar va prelua o parte din sarcinile pe care le avea Mihnea Măruță.

Noul post va îngloba și atribuțiile de publisher. 

„Poziția de redactor-șef este momentan liberă. E greu să înlocuiești un om ca Mihnea Măruță”, a spus Mihălțianu pentru Paginademedia.ro. 

Reamintim că Mihnea Măruță a părăsit în această primăvară publicația PressOne, pe care o coordona încă de la lansare, în 2015.

Noua direcție a publicației: Vom pune accent pe jurnalismul de soluții, dar vom păstra inima PressOne

Noul coordonator PressOne a vorbit, în interviul acordat Paginademedia.ro, și despre noile direcții pe care le va avea site-ul.

Jurnaliștii vor accentua zona jurnalismului de soluții și vor apărea câteva produse noi, dar nu vor renunța la partea de jurnalism de investigație. 

Primul dintre a fost lansat ieri. Este vorba de un podcast cu tematică socială.

„Rămâne inima PressOne, adică importanța acordată culturii. Totuși, vom încerca să punem accent pe jurnalismul de soluții. Căutăm să generăm conversații despre starea de fapt a țării și despre obiectivele României”, spune Adrian Mihălțianu. 

În primul episod de podcast, intitulat „Păcatele femeilor”, jurnalista Ioana Epure spune povestea a două femei din carierul Giulești Sârbi, care trăiesc în sărăcie și beneficiază de ajutorul asociației Pe Stop.

„Vom discuta cu experți, vom aduna date despre situația anumitor comunități și vom prezenta povești ale unor oameni care se confruntă cu anumite probleme. Podcastul va aduce partea de povești din jurnalismul de soluții pe care vrem să-l facem.

Vor mai exista și alte produse audio și video, care vor fi lansate în curând. Vom produce lucruri care să inspire. Vom avea podcasturi și pe alte direcții: cultură, educație sau despre cumunități locale”, a mai spus Mihălțianu pentru Paginademedia.ro.

Carte de vizită

Adrian Mihălțianu a s-a alăturat proiectului PressOne în octombrie 2018. La vremea respectivă se ocupa de o rubrică de Tehnologie. Anterior, a lucrat la publicații auto. 

A trecut pe la Promotor, în perioada 2012-2015, unde a fost redactor-șef. 

Apoi, din 2015 a scris pentru Drivemag, o revistă auto în limba engleză. 

A lucrat șase ani pe cont propriu. A deținut site-ul drive-test.ro, în perioada 2006-2012. 

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu