Skip to main content

Se caută #superscrierile anului: reportaje, investigații sau TV. Au început înscrierile pentru concursul de jurnalism #Superscrieri 9

 
Se caută #superscrierile anului: reportaje, investigații sau TV. Au început înscrierile pentru concursul de jurnalism #Superscrieri 9

Din 2020,  #Superscrieri este festival. Concursul de jurnalism se pregătește de o nouă ediție. Evenimentul care premiază anual cele mai bune materiale de presă din țară a dat startul înscrierilor pentru ediția cu numărul nouă, care va avea loc în primăvara anului viitor. 

Jurnaliștii își pot înscrierile lucrările în concurs până pe 10 ianuarie, spun reprezentanții festivalului.

Publicitate

Se caută cele mai bune materiale de presă pentru următoarele șase categorii: Reportaj, Investigație, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism și Fotojurnalism/Fotografie de news și Fotografie documentară

#Superscrieri 9 vine într-un format ușor schimbat. Din acest an, evenimentele din jurul Galei Superscrieri vor fi îmbrăcate sub umbrela de festival. Zilele Superscrieri și Gala de premiere a celor mai bune materiale se vor desfășura pe parcursul a două zile, la finalul lunii martie. 

Evenimentul va avea loc la finalul lunii martie, anul viitor. Programul festivalului va cuprinde ateliere, masterclass-uri, expoziții, proiecții de film, un Cerc al Donatorilor și alte activități dedicate publicului interesat de felul în care funcționează jurnalismul de calitate.

Ediția a noua va avea în centru tema „De ce citim?”

Emilia Șercan, Paula Herlo, Cătălin Tolontan sau Mona Dîrțu, în juriu

Din juriul competiției fac parte nume importante din presa românească: Emilia Șercan (președintele juriului), Mona Dîrțu, Irina Păcurariu, Cătălin Tolontan, Paul Radu, Florin Negruțiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Georgiana Ilie, Vlad Stoicescu, Ioana Moldovan, Ioana Cîrlig și Marko Risovic.

Gala de Premiere a Superscrierilor va avea loc, ca și anul trecut, la Teatrul Național București. 

Emilia Șercan - președinta juriului, despre #Superscrieri 9:

„Premiile Superscrieri este, incontestabil, cel mai important eveniment anual pentru presa din România.

Dincolo de aprecierea cititorilor, pe care o primesc după fiecare subiect publicat, jurnaliștii au nevoie de evaluare, de recunoaștere și de validare din partea breslei, iar Premiile Superscrieri oferă apreciere pentru cele mai bune materiale de presă, pentru efortul de documentare din spatele lor și pentru modul în care servesc interesul public”.

VIDEO. Interviu cu Victor Ilie, marele câștigător de la Superscrieri 8

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu