Skip to main content

Se caută #superscrierile anului: reportaje, investigaţii sau TV. Au început înscrierile pentru concursul de jurnalism #Superscrieri 9

 
Se caută #superscrierile anului: reportaje, investigaţii sau TV. Au început înscrierile pentru concursul de jurnalism #Superscrieri 9

Din 2020, #Superscrieri este festival. Concursul de jurnalism se pregăteşte de o nouă ediţie. Evenimentul care premiază anual cele mai bune materiale de presă din ţară a dat startul înscrierilor pentru ediţia cu numărul nouă, care va avea loc în primăvara anului viitor.

Publicitate

Jurnaliştii îşi pot înscrierile lucrările în concurs până pe 10 ianuarie, spun reprezentanţii festivalului.

Se caută cele mai bune materiale de presă pentru următoarele şase categorii: Reportaj, Investigaţie, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism şi Fotojurnalism/Fotografie de news şi Fotografie documentară

#Superscrieri 9 vine într-un format uşor schimbat. Din acest an, evenimentele din jurul Galei Superscrieri vor fi îmbrăcate sub umbrela de festival. Zilele Superscrieri şi Gala de premiere a celor mai bune materiale se vor desfăşura pe parcursul a două zile, la finalul lunii martie.

Evenimentul va avea loc la finalul lunii martie, anul viitor. Programul festivalului va cuprinde ateliere, masterclass-uri, expoziţii, proiecţii de film, un Cerc al Donatorilor şi alte activităţi dedicate publicului interesat de felul în care funcţionează jurnalismul de calitate.

Ediţia a noua va avea în centru tema „De ce citim?”

Emilia Şercan, Paula Herlo, Cătălin Tolontan sau Mona Dîrţu, în juriu

Din juriul competiţiei fac parte nume importante din presa românească: Emilia Şercan (preşedintele juriului), Mona Dîrţu, Irina Păcurariu, Cătălin Tolontan, Paul Radu, Florin Negruţiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Georgiana Ilie, Vlad Stoicescu, Ioana Moldovan, Ioana Cîrlig şi Marko Risovic.

Gala de Premiere a Superscrierilor va avea loc, ca şi anul trecut, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Emilia Şercan - preşedinta juriului, despre #Superscrieri 9:

„Premiile Superscrieri este, incontestabil, cel mai important eveniment anual pentru presa din România.

Dincolo de aprecierea cititorilor, pe care o primesc după fiecare subiect publicat, jurnaliştii au nevoie de evaluare, de recunoaştere şi de validare din partea breslei, iar Premiile Superscrieri oferă apreciere pentru cele mai bune materiale de presă, pentru efortul de documentare din spatele lor şi pentru modul în care servesc interesul public”.

VIDEO. Interviu cu Victor Ilie, marele câştigător de la Superscrieri 8

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus