Skip to main content

Cine e Alexandru Cumpănaşu? Întrebarea nr. 1 la căutări. Cazul Caracal l-a făcut pe Cumpănaşu cel mai căutat dintre candidaţii la Preşedinţie

 
Cine e Alexandru Cumpănaşu? Întrebarea nr. 1 la căutări. Cazul Caracal l-a făcut pe Cumpănaşu cel mai căutat dintre candidaţii la Preşedinţie

Tragedia de la Caracal i-a adus notorietate lui Alexandru Cumpănaşu. Unchiul Alexandrei Măceşanu, actual candidat la Preşedinţia României, este cel mai căutat personaj, pe Google, dintre toţi cei care se luptă pentru Cotroceni.

Publicitate

Are mai multe căutări decât Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă sau Dan Barna, arată un studiu realizat de agenţia de marketing şi SEO TargetWeb.

Primii trei aspiranţi la funcţia de Presedinte al României, care au stârnit curiozităţi, în ultima lună, în rândurile alegătorilor sunt:

1. Alexandru Cumpănaşu are 119.000 căutări, dintre care 84,6% au fost realizate în România, 2,3% sunt realizate în UK, iar 2,3% din Italia.

„Românii au căutat pe Google masiv cuvântul cheie "Alexandru Cumpanasu" după dată de 26 Iulie, din cauza tragediei de la Caracal”, spune Iulian Ghişoiu, directorul agentiei SEO.

2. Viorica Dăncilă numără 108.870 căutări, dintre care 81,4% din România, 2,7% în Germania, iar 2,1% dintre căutări au fost realizate în UK.

„Românii au căutat pe Google numele Viorica Dancila în perioada 10-12 octombrie, din cauza moţiunii de cenzură”, notează sursa citată.

3. Theodor Paleologu, cu 87.720 căutări, completează topul primilor trei candidaţi căutaţi masiv pe Google. Dintre cei care au căutat date despre Paleologu, 85,2% sunt din România, 2,4% din UK, iar 2,2% au fost realizate în Germania.

Înainte de restul topului, o menţiune. Pentru candidaţii Dan Barna, Ramona Ioana Bruynssels, Cătălin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu şi Ninel Peia nu au fost identificate volume semnificative de căutare, notează studiul realizat de TargetWeb.

4. Klaus Iohannis are 75.260 de căutări (80,7% dintre căutări au fost realizate în România, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania, 1,9% dintre căutări au fost realizate în UK)

5. Mircea Diaconu numără 43.150 de căutări (85,1% dintre căutări au fost realizate în România, 2,9% dintre căutări au fost realizate în UK, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania).

6. Viorel Cataramă are 20.150 căutări (87,8% dintre căutări au fost realizate în România)

7. Kelemen Hunor închide topul cu 5.130 căutări (82,4% dintre căutări au fost realizate în România, 6,1% dintre căutări au fost realizate în Ungaria, 2,1% dintre căutări fiind realizate în Germania).

Top şase întrebări pe Google despre alegerile prezidenţiale

  • Cine este Alexandru Cumpănaşu?
  • Cine este Dan Barna?
  • Cine câştigă Alegerile Prezidenţiale 2019?
  • Când sunt alegerile?
  • Cine este Mircea Diaconu?
  • Cine candidează la preşedinţie?

Cum stau partidele politice în căutările pe Google: PSD, cel mai căutat

  • PSD: 22.200 căutări
  • PNL: 8.100 căutări
  • USR: 32.780 căutări
  • PLUS: 3.600 căutări
  • UDMR: 2.330 căutări
  • PMP: 4.570 căutări

Datele furnizate de către agenţia TargetWeb arată topul căutărilor în ultimele 30 de zile. Studiul a avut în vedere volumul de căutări după numele candidaţilor, dar şi alte cuvinte relevante alegerilor prezidenţiale.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    intrebarea c***recta e "cine *** *** mai e si cumpanasu asta?" iar raspunsul e deja anuntat de intrebare. *** ***.

Trimite un comentariu

sus