Skip to main content

Cine e Alexandru Cumpănașu? Întrebarea nr. 1 la căutări. Cazul Caracal l-a făcut pe Cumpănașu cel mai căutat dintre candidații la Președinție

 
Cine e Alexandru Cumpănașu? Întrebarea nr. 1 la căutări. Cazul Caracal l-a făcut pe Cumpănașu cel mai căutat dintre candidații la Președinție

Tragedia de la Caracal i-a adus notorietate lui Alexandru Cumpănașu. Unchiul Alexandrei Măceșanu, actual candidat la Președinția României, este cel mai căutat personaj, pe Google, dintre toți cei care se luptă pentru Cotroceni.

Are mai multe căutări decât Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă sau Dan Barna, arată un studiu realizat de agenția de marketing și SEO TargetWeb

Publicitate

Primii trei aspiranți la funcția de Presedinte al României, care au stârnit curiozități, în ultima lună, în rândurile alegătorilor sunt:

1. Alexandru Cumpănașu are 119.000 căutări, dintre care 84,6% au fost realizate în România, 2,3% sunt realizate în UK, iar 2,3% din Italia. 

„Românii au căutat pe Google masiv cuvântul cheie "Alexandru Cumpanasu" după dată de 26 Iulie, din cauza tragediei de la Caracal”, spune Iulian Ghișoiu, directorul agentiei SEO.

2. Viorica Dăncilă numără 108.870 căutări, dintre care 81,4% din România, 2,7% în Germania, iar 2,1% dintre căutări au fost realizate în UK.

„Românii au căutat pe Google numele Viorica Dancila în perioada 10-12 octombrie, din cauza moțiunii de cenzură”, notează sursa citată. 

3. Theodor Paleologu, cu 87.720 căutări, completează topul primilor trei candidați căutați masiv pe Google. Dintre cei care au căutat date despre Paleologu, 85,2% sunt din România, 2,4% din UK, iar 2,2% au fost realizate în Germania.

Înainte de restul topului, o mențiune. Pentru candidații Dan Barna, Ramona Ioana Bruynssels, Cătălin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu și Ninel Peia nu au fost identificate volume semnificative de căutare, notează studiul realizat de TargetWeb.

4. Klaus Iohannis are 75.260 de căutări (80,7% dintre căutări au fost realizate în România, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania, 1,9% dintre căutări au fost realizate în UK)

5. Mircea Diaconu numără 43.150 de căutări (85,1% dintre căutări au fost realizate în România, 2,9% dintre căutări au fost realizate în UK, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania).

6. Viorel Cataramă are 20.150 căutări (87,8% dintre căutări au fost realizate în România)

7. Kelemen Hunor închide topul cu 5.130 căutări (82,4% dintre căutări au fost realizate în România, 6,1% dintre căutări au fost realizate în Ungaria, 2,1% dintre căutări fiind realizate în Germania).

Top șase întrebări pe Google despre alegerile prezidențiale

 • Cine este Alexandru Cumpănașu?
 • Cine este Dan Barna?
 • Cine câștigă Alegerile Prezidențiale 2019?
 • Când sunt alegerile?
 • Cine este Mircea Diaconu?
 • Cine candidează la președinție?

Cum stau partidele politice în căutările pe Google: PSD, cel mai căutat

 • PSD: 22.200 căutări
 • PNL: 8.100 căutări
 • USR: 32.780 căutări
 • PLUS: 3.600 căutări
 • UDMR: 2.330 căutări
 • PMP: 4.570 căutări

Datele furnizate de către agenția TargetWeb arată topul căutărilor în ultimele 30 de zile. Studiul a avut în vedere volumul de căutări după numele candidaților, dar și alte cuvinte relevante alegerilor prezidențiale.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • intrebarea c***recta e "cine *** *** mai e si cumpanasu asta?" iar raspunsul e deja anuntat de intrebare. *** ***.

Trimite un comentariu