Skip to main content

Conducerea TVR, avertizată să nu mai repete modelul Dragnea la Viața Satului și în această campanie. Reprezentant PSD: „Se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare”

 
Conducerea TVR, avertizată să nu mai repete modelul Dragnea la Viața Satului și în această campanie. Reprezentant PSD: „Se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare”
FOTO: Ziarul de Iași

De râs și nu prea. Dialog hilar la parlament, în ședința comună a birourilor permanente din Senat și Camera Deputaților, care a avut loc săptămâna trecută, pe 24 septembrie. Subiectul: campania electorală la TVR și radioul public, o discuție uzuală înainte oricărei campanii electorale. 

Din partea TVR a fost prezent, printre alții Cristian Zgabercea, manager de proiect care spune că se ocupă de partea de campanie electorală de opt ani. 

Publicitate

Discuția pe campanie a ajuns inevitabil și la prezența lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, la Viața Satului, în plină campanie la europarlamentare.

Observația a venit din partea Irinei-Sorina Coliță, reprezentanta lui Theodor Paleologu, candidatul PMP, care a ținut să le spună celor de la TVR să încerce să evite prezența politicienilor la emisiuni de tip Viața Satului. 

Irina-Sorina Coliță:

„Un singur lucru aș mai dori: aș dori să profit de acest context și, cu cât de multă diplomație pot, aș vrea să rog Televiziunea Română să încerce în această campanie să evite prezența politicienilor la emisiuni de tipul «Viața Satului» în plină campanie electorală, emisiuni de folclor sau alte emisiuni care fac audiență mare la TVR și unde la Europarlamentare ne-am trezit cu liderii unor partide politice, și nu a fost foarte în regulă, nu a fost echitabil”, arată stenograma ședinței de săptămâna trecută publicată pe site-ul Camerei Deputaților. 

În replică, Marcel Ciolacu (PSD), șeful Camere Deputaților, i-a replicat:

„Am înțeles aluzia dumneavoastră. Să știți că se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare.”

Totodată, în aceeași ședință Cristian Zgabercea a fost întrebat cine va fi moderatorul dezbaterii de seară. În replică, reprezentantul TVR i-a răspuns că se discută încă despre acest aspect. 

„Am rugămintea şi aş vrea să rămână şi pe stenogramă şi în acest plen, să căutaţi - ştiu că există resurse de personal competent şi imparţial - un moderator care este imparţial. 

Cel care a fost la europarlamentare este un moderator care a adus Societăţii Naţionale multe plângeri şi sesizări la CNA. Deci, avem nevoie de cineva imparţial care să reprezinte în mod egal toţi candidaţii aşa cum este normal pentru Televiziunea Naţională”, a spus Liviu-Ionuț Moșteanu, deputat USR. 

În replică, Cristian Zgabercea i-a spus deputatului că nu a avut nicio plângere la CNA la europarlamentare. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ce pretentii ! cum sa interzici cuiva ( psd ) care poseda un bun ( respectiv tvr ) sa-l fooseasca cum vrea muschii lui
  • Prin sentința judecătorească, numitul Zgabercea ar trebui sa fie ținut deoparte. În TVR - ul condus de Gradea, cea care își bate joc de lege, de Parlament, de oameni, individul acesta abject face legea. Schimbătorul devpamoersi al lui Nicușor Constantinescu.

Trimite un comentariu