Skip to main content

Români de 100 de ani, într-un nou documentar la Digi World: „Cum să prinzi 100”

 
Români de 100 de ani, într-un nou documentar la Digi World: „Cum să prinzi 100”

„Cum să prinzi 100”, un nou documentar marca Digi World, debutează sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00. 

Publicitate

Primul din cele cinci episoade este dedicat lui Simion Gârlea, din Măgura, județul Teleorman. 

„La 6 mă trezesc. Pe la 6.30 dau drumul la televizor, ca la 6.55 să cânte Imnul Țării Românești. Ăla-mi dă o vigoare, îmi dă ceva să mă întărească. Cum poți să dormi când ai atâtea întâmplări în capul tău... s-au înregistrat și ies la iveală.

Pui capul pe pernă, vrei să adormi, dar nu poți că nu te lasă gândurile. Am avut multă răbdare. Răbdarea îi peste putinţa omului. Şi mai e un lucru: speranţa. Fiecare om are o speranţă în viaţa lui… Cu Dumnezeu treci marea, fără el, nici pragul, spune Simion Gârlea, centenar și veteran de război.

Următoarele episoade ale seriei explorează ținutul Horezu, care nu este doar patria ceramicii tradiționale românești, ci și a celor mai longevivi români.

Digi World a mers la Horezu, ca să-i întrebe pe unii dintre cei mai longevivi români cum au prins suta de ani, dar a strâns laolaltă și opiniile specialiștilor - gerontologi, nutriționiști, etnografi și istorici. Într-o lume în care speranța de viață crește tot mai mult, România pare puțin preocupată de cercetarea în domeniu.

Echipa Digi World a lucrat la realizarea documentarului timp de doi ani și a strâns peste 150 de ore de filmare, mărturii și povești de viață de la peste 50 de oameni - personaje și sfaturi pentru longevitate de la peste 20 de specialiști.

Programul de difuzare a primei serii a documentarului:

  • Episodul 1 - sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 2 - duminică, 20 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 3 - sâmbătă, 26 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 4 - duminică, 27 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 5 - sâmbătă, 2 noiembrie, ora 20:00
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu