Skip to main content

Dragoș Bucurenci, despre ura din online și relația cu „haterii”: „Ura asta este o nebunie de scurtă durată"

 
Dragoș Bucurenci, despre ura din online și relația cu „haterii”: „Ura asta este o nebunie de scurtă durată"

VIDEO. Strategia mea, nu vreau să spun că e cea mai bună, dar care a funcționat mereu, e că prefer să nu interacționez cu oamenii care vin cu hate", spune Dragos Bucurenci.

Publicitate

"După mine, funcționează să-l eviți și să aștepți să se liniștească, să se trezească. Ura asta este o nebunie de scurtă durată. Când oamenii sunt furioși și nervoși nu judecă limpede”, a continuat el.

Invitat la Interviurile Paginademedia.ro de la Conferința IAA Creativity4Better, Bucurenci a vorbit despre hate-ul din online pornind chiar de la propria situație cu care s-a confruntat în această vară, cand a fost numit sef al comunicarii Phillip Morris.

Admite ca parte din reactii au fost ca urmare a unei "greseli de comunicare": postarea in care vorbea de bani.

„Al doilea val de ură chiar eu l-am provocat, dintr-o greșeală de comunicare, încercând să formulez un argument am reușit să stârnesc o furie și mai mare. Cred că dacă tăceam, filozof rămâneam.

Pe mine m-a deranjat foarte mult argumentul că am făcut-o pentru bani. Am încercat să demontez acestă acuzație, venind cu un argument logic, rațional și adevărat, dar de prost gust. Nu trebuia să îmi transparentizez veniturile și a fost o aroganță”, a declarat Dragoș Bucurenci. 

„A fost o greșeală, eu dacă m-aș fi întrebat pe mine, mi-aș fi spus: „Dragoș, nu fă asta!”. Totuși, nu avem două creiere în astfel de momente, unul impulsiv și altul rațional” a continuat Bucurenci.

Reamintim că în luna iulie Dragoș Bucurenci a fost numit sef al comunicarii Phillip Morris, după cum Paginademedia.ro a relatat atunci.

Strategia lui Bucurenci când se confruntă cu hate-ul: „Prefer să nu interacționez cu haterii”

Ce tactică aplică atunci când are de a face cu „haterii”? 

„Strategia mea, nu vreau să spun că e cea mai bună, dar care a funcționat mereu, e că prefer să nu interacționez cu oamenii care vin cu hate.

Mi se pare că dacă interacționezi cu ei, e ca atunci când ești într-un bar, iar acolo cineva e beat și agresiv. Ce sens are să te iei la pumni cu el?

După mine funcționează să-l eviți și să aștepți să se liniștească, să se trezească. Ura asta este o nebunie de scurtă durată. Când oamenii sunt furioși și nervoși nu judecă limpede”, a spus în dialogul cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro. 

A amintit și un episod petrecut pe vremea când scria editoriale pentru Evenimentul zilei. Povestește cum, la vremea respectivă, a renunțat să mai citească cometariile din subsolul articolelor, care de cele mai multe ori agasau restul editorialiștilor:

„Când lucram la Evenimentul zilei, eu am luat o decizie foarte bună când m-am hotărât să nu mai citesc cometariile de la editorialele pe care le scriam. Am făcut asta după primele trei-patru editoriale scrise, pentru că n-am vrut să-mi urâțesc viața citind acele comentarii, din partea unor oameni care nu erau reprezentativi pentru publicul Evenimentul zilei”, a spus directorul de comunicare Philip Morris. 

De asemenea, a subliniat că „necitind cometariile, nu le legitimam punctele de vedere”.

Soluții contra hate-ului: „E foarte important să-i educi pe copii de mici, în legătură cu ura”

Bucurenci spune că felul în care ajungem să gestionăm ura vine din educația, mai ales din educația copiilor. Vorbește despre „educația emoțională” ca o posibilă soluție pentru hate.

E foarte important să-i educi pe copii de mici, în legătura cu ura. E vorba de o educație emoțională pe care noi n-am primit-o, noi n-am vorbit despre emoții. Trebuie învățați că există un cost atunci când îți bazezi viața pe hate.

Un fel în care ne putem opune valului de hate e să nu fim spectatori pasivi. Atunci când cineva face o glumă tâmpită homofobă sau misogină, chiar dacă nu ești gay sau femeie, ești responsabil să-i spui că nu e în regulă.

Eu văd ura ca pe valurile măriii, atunci când e agitată. Îți trebuiesc niște stabilopozi care să spargă valurile”, completează acesta. 

VIDEO. Dragos Bucurenci, despre hate în comunicare

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu