Skip to main content

Dragoş Bucurenci, despre ura din online şi relaţia cu „haterii”: „Ura asta este o nebunie de scurtă durată"

 
Dragoş Bucurenci, despre ura din online şi relaţia cu „haterii”: „Ura asta este o nebunie de scurtă durată"

VIDEO. Strategia mea, nu vreau să spun că e cea mai bună, dar care a funcţionat mereu, e că prefer să nu interacţionez cu oamenii care vin cu hate", spune Dragos Bucurenci.

Publicitate

"După mine, funcţionează să-l eviţi şi să aştepţi să se liniştească, să se trezească. Ura asta este o nebunie de scurtă durată. Când oamenii sunt furioşi şi nervoşi nu judecă limpede”, a continuat el.

Invitat la Interviurile Paginademedia.ro de la Conferinţa IAA Creativity4Better, Bucurenci a vorbit despre hate-ul din online pornind chiar de la propria situaţie cu care s-a confruntat în această vară, cand a fost numit sef al comunicarii Phillip Morris.

Admite ca parte din reactii au fost ca urmare a unei "greseli de comunicare": postarea in care vorbea de bani.

„Al doilea val de ură chiar eu l-am provocat, dintr-o greşeală de comunicare, încercând să formulez un argument am reuşit să stârnesc o furie şi mai mare. Cred că dacă tăceam, filozof rămâneam.

Pe mine m-a deranjat foarte mult argumentul că am făcut-o pentru bani. Am încercat să demontez acestă acuzaţie, venind cu un argument logic, raţional şi adevărat, dar de prost gust. Nu trebuia să îmi transparentizez veniturile şi a fost o aroganţă”, a declarat Dragoş Bucurenci.

„A fost o greşeală, eu dacă m-aş fi întrebat pe mine, mi-aş fi spus: „Dragoş, nu fă asta!”. Totuşi, nu avem două creiere în astfel de momente, unul impulsiv şi altul raţional” a continuat Bucurenci.

Reamintim că în luna iulie Dragoş Bucurenci a fost numit sef al comunicarii Phillip Morris, după cum Paginademedia.ro a relatat atunci.

Strategia lui Bucurenci când se confruntă cu hate-ul: „Prefer să nu interacţionez cu haterii”

Ce tactică aplică atunci când are de a face cu „haterii”?

„Strategia mea, nu vreau să spun că e cea mai bună, dar care a funcţionat mereu, e că prefer să nu interacţionez cu oamenii care vin cu hate.

Mi se pare că dacă interacţionezi cu ei, e ca atunci când eşti într-un bar, iar acolo cineva e beat şi agresiv. Ce sens are să te iei la pumni cu el?

După mine funcţionează să-l eviţi şi să aştepţi să se liniştească, să se trezească. Ura asta este o nebunie de scurtă durată. Când oamenii sunt furioşi şi nervoşi nu judecă limpede”, a spus în dialogul cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro.

A amintit şi un episod petrecut pe vremea când scria editoriale pentru Evenimentul zilei. Povesteşte cum, la vremea respectivă, a renunţat să mai citească cometariile din subsolul articolelor, care de cele mai multe ori agasau restul editorialiştilor:

„Când lucram la Evenimentul zilei, eu am luat o decizie foarte bună când m-am hotărât să nu mai citesc cometariile de la editorialele pe care le scriam. Am făcut asta după primele trei-patru editoriale scrise, pentru că n-am vrut să-mi urâţesc viaţa citind acele comentarii, din partea unor oameni care nu erau reprezentativi pentru publicul Evenimentul zilei”, a spus directorul de comunicare Philip Morris.

De asemenea, a subliniat că „necitind cometariile, nu le legitimam punctele de vedere”.

Soluţii contra hate-ului: „E foarte important să-i educi pe copii de mici, în legătură cu ura”

Bucurenci spune că felul în care ajungem să gestionăm ura vine din educaţia, mai ales din educaţia copiilor. Vorbeşte despre „educaţia emoţională” ca o posibilă soluţie pentru hate.

E foarte important să-i educi pe copii de mici, în legătura cu ura. E vorba de o educaţie emoţională pe care noi n-am primit-o, noi n-am vorbit despre emoţii. Trebuie învăţaţi că există un cost atunci când îţi bazezi viaţa pe hate.

Un fel în care ne putem opune valului de hate e să nu fim spectatori pasivi. Atunci când cineva face o glumă tâmpită homofobă sau misogină, chiar dacă nu eşti gay sau femeie, eşti responsabil să-i spui că nu e în regulă.

Eu văd ura ca pe valurile măriii, atunci când e agitată. Îţi trebuiesc nişte stabilopozi care să spargă valurile”, completează acesta.

VIDEO. Dragos Bucurenci, despre hate în comunicare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus