Skip to main content

INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de nişte morţi. Omul acela a înjurat nişte morţi, nu poţi să pui „bip” la aşa ceva”

 
INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de nişte morţi. Omul acela a înjurat nişte morţi, nu poţi să pui „bip” la aşa ceva”

INTERVIU Paginademedia.ro. Am ştiut foarte exact ce fac şi nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral şi chiar etic, pentru că ignominia acestui ofiţer a fost publică”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu despre reacţia pe care a avut-o în studioul Digi24, când a reprodus, întocmai, un cuvânt vulgar folosit de un pompier unul dintre şefii ISU implicaţi în intervenţia dezastruoasă din noaptea incendiului de la Colectiv.

Publicitate

Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro:

Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de nişte morţi. Omul acela a înjurat nişte morţi, nu poţi să pui „bip” la aşa ceva”.

A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea şi un cap un gură, dar morţii nu puteau răspunde şi atunci „bipul” acela este obscen."

"Eu nu am înjurat, Eu am fost o maşină de reproducere sonoră, nimic altceva", a mai spus CTP.

Despre o posibilă reacţie a CNA?

"Dacă postul Digi24 va fi sancţionat financiar, voi achita eu amenda", a punctat gazetarul pentru Paginademedia.ro.

Înainte de transcrierea interviului, înregistrarea video.

VIDEO. Cristian Tudor Popescu, despre momentul de la Digi 24:

Declaraţiile lui Cristian Tudor Popescu pentru Paginademedia.ro:

  • Bineînţeles că era nevoie de pronunţarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunţat, public, de către acel ofiţer superior colonel. Nu, eu l-am pronunţat. Eu am fost o maşină de reproducere sonoră, nimic altceva.

Nu eu l-am pronunţat, el şi l-a asumat cu privire la nişte oameni morţi. Ceea ce înseamnă un gest de laşitate, acei oameni nu puteau să-i răspundă, aşa că am răspuns eu în locul lor.

Mai ales că individul a avut neruşinarea cosmică să declare, ieri seară, că nu a spus decât lasă-i şi nimic altceva, în faţa unei ţări întregi.

  • Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situaţii nu înseamnă că sunt iraţional. Să ştiţi că eu sunt tot timpul foarte raţional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva.

Sunt telespectatori care identifică într-o schimbare de ton, într-o exprimare mai puternică, identifică o pierdere a controlului. Nu! Am ştiut foarte exact ce fac şi nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral şi chiar etic, pentru că ignominia acestui ofiţer a fost publică.

  • Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de nişte morţi. Omul acela a înjurat nişte morţi, nu poţi să pui „bip” la aşa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea şi un cap un gură, dar morţii nu puteau răspunde şi atunci „bipul” acela este obscen.
  • În legătură cu CNA-ul, dacă postul Digi24 va fi sancţionat financiar, voi achita eu amenda.
  • Nu mi s-a reproşat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu şi-a făcut datoria de moderator, care trebuie să ţină seama de CNA şi de regulile care se aplică şi postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproşat nimic.
  • Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure nişte morţi şi să mintă ca un porc -, iar alţii în mod absurd şi iraţional se leagă pur şi simplu de expresia licenţioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacţie de pudibonderie a unora mi se pare absurdă.
  • Minorii cunosc expresii înspăimântătoare, asta este parfum de tei, fraţii Grimm. Minorii din ziua de astăzi cunosc expresii, de la vârsta de 5-6 ani, nişte expresii absolut înspăimântătoare, injurături de ţi se face pielea de găină. Copiii au telefoane mobile, cu net, şi intră pe tot felul de site-uri.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • a a
    Bravo CTP!!! Total de acord cu tine.

Trimite un comentariu

sus