Skip to main content

Libertatea, cele mai cutremurătoare imagini de la Colectiv la patru ani de la tragedie

 
Libertatea, cele mai cutremurătoare imagini de la Colectiv la patru ani de la tragedie

VIDEO. Cele mai cutremurătoare imagini de la incendiul din clubul Colectiv, la patru ani de la tragedie și totodată, unele dintre cele mai zguduitoare dezvăluiri de presă din ultimii ani. Ziarul Libertatea a intrat în posesia unor imagini șocante cu intervenția dezorganizată a pompierilor, în noaptea de 30 octombrie 2015.

La patru ani de la incediu, un fost angajat al ISU a trimis echipei lui Cătălin Tolontan imaginile filmate la prima intervenție a pompierilor, imediat după ce s-a dat alarma în respectiva noapte.

Publicitate

Sursa a dezvăluit imaginile sub protecția anonimatului, subliniază ziarul. De notat că persoana care a filmat nu este aceeași cu cea care a dat imaginile publicației coordonată de Tolontan, spune Răzvan Luțac, unul dintre jurnaliștii implicați în anchetă în emisiunea La fix, cu Adriana Nedelea. 

Nimeni nu a știut despre existența lor, notează reporterii Libertatea. 

Mirela Neag, jurnalistă implicată în investigație, a spus în această dimineață, la postul Digi 24, că imaginile au ajuns în redacție în urmă cu două zile, de la un fost angajat ISU care și-a motivat decizia astfel:

„Publicul trebuie să știe cum a decurs intervenția pompierilor în acea noapte”.

De altfel, postul Digi 24 a fost primul post TV care a preluat dezvălurile jurnaliștilor Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan.

La ora 11:00, a deschis jurnalul și Antena 3 cu același subiect. De asemenea, postul B1 TV a preluat subiectul la 11:10. 

Filmările făcute de un subofițer al ISU București Ilfov, ajuns cu primul echipaj de intervenție la fața locului, în seara de 30 octombrie 2015.

Echipa lui Cătălin Tolontan explică că a decis să blureze imaginile „din respect pentru victime”, dar „interesul public ca oamenii să știe adevărul nu va fi afectat, în condițiile în care relevant este felul în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute”, scrie publicația.  

Aceeași reporteri notează că Raed Arafat, secratar de stat, ar fi știut de existența imaginilor, dar le-a ascuns de ochii publicului. 

Reporterii Libertatea, atunci sub titlul Gazeta Sporturilor au publicat mai multe investigații despre Colectiv și despre problemele ce au urmat în spitale, în ultimii patru ani.  

VIDEO. Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Stati sa vina un cutremur major in Bucuresti, sa vedeti atunci haos... si aici ma refer la dimensiunea consecintelor ca durata in timp, spatiu, numar de victime, la inevitabilul colaps al institutiilor, al infrastructurii, al salvarii victimelor si asistentei medicale, al asigurarii de adaposturi publice, al aprovizionarii cu alimente si materiale de prima necesitate si tot asa...
  • patronii de la colectiv ce mai fac? bine, sanatosi, in libertate? am vazut o usa de evacuare din lemn inchisa cu lanturi si blocata de boxe.
  • m-am uitat la inregistrare... am numarat cel putin 20 de pompieri care stau. pur si simplu stau. daca nu au treaba, de ce nu pleaca de acolo? nu mai zic de generalul izmana si de raed arafat care stau la telefon. si o multime de politisti si gura casca. halal interventie cod rosu...
  • eu imi aduc aminte si acum declaratia reporterului tvr care a fost in seara aia la colectiv, ionut gheorghe. omul a fost invitat ulterior la stiri sa povesteasca despre seara aceea si a zis textual: "era un haos".

    dupa aia, probabil si-a dat seama ce a spus si ca sa nu aiba probleme sau ca sa nu fie tras de urechi, a adaugat: "dar un haos organizat".

    m-a urmarit pana in ziua de azi declaratia lui. acum incep sa inteleg la ce se referea de fapt ionut gheorghe.

Trimite un comentariu