Skip to main content

Jurnalistul Paul Arne Wagner a câştigat procesul cu Jandarmeria, care l-a reţinut în timpul unor proteste de vara trecută

 
Jurnalistul Paul Arne Wagner, ridicat de jandarmi - Foto: News.ro
Jurnalistul Paul Arne Wagner, ridicat de jandarmi - Foto: News.ro

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a câştigat definitiv procesul cu Jandarmeria Română. Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Wagner, care a fost reţinut în duba poliţiei şi dus la secţia de Poliţie în urmă cu un an, în timpul unor proteste la care lua parte în calitate de jurnalist.

Publicitate

Instanţa a decis anularea amenzii de 500 de lei, primită de Wagner la protestul din 20 iunie 2018, scrie G4Media.

Ce spuneau judecătorii în primă instanţă? - Fapta petentului nu poate fi calificată drept contravenţie

Şi pe fond Wagner a avut câştig de cauză. Atunci, judecătorii şi-au motivat decizia astfel:

„Petentul nu a manifestat o comportare activă, conştientă şi voluntară în sensul de a încălca normele de privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, arăta decizia dată de Judecătoria Sector 1 Bucureşti în Februarie şi citată de Adevărul.

Prima Instanţă îi anulase amenda de 500 de lei primită în seara protestului. Ulterior, Jandarmeria a contestat decizia din procesul pe care l-a pierdut acum, definitiv.

„Instanţa apreciază că fapta petentului nu întruneşte condiţiile necesare pentru a fi calificată drept contravenţie. Va exonera petentul de la plata amenzi în valoare de 500 lei”, notează acelaşi document.

Paul Arne Wagner a postat pe contul personal de Facebook un mesaj cu privire la decizia definitivă a instanţei:

„Am câştigat, definitiv. Aşa a decis Tribunalul Bucureşti. Justiţia mi-a dat dreptate în faţa Jandarmeriei şi în faţa unui guvern autocrat şi neruşinat. Mie şi altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române, braţul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR”, a scris jurnalistul pe Facebook.

„Jandarmeria se face vinovată în aceşti ani este suprimarea sistematică a liberei exprimări în România”

Ziaristul vorbeşte şi despre alte abuzuri ale Jandarmeriei, despre cum ar trebui traşi la răspundere responsabilii pentru violenţele jandarmilor contra protestatarilor din 10 august sau despre felul în care a fost atacată libertatea de exprimare prina cţiunile violente de la mitinguri.

„Încrederea cetăţeanului în statul român nu poate fi reparată atât timp cât oamenii aceştia rămân cocoţaţi în aceleaşi fotolii. Până când ei nu vor fi daţi afară şi judecaţi pentru faptele lor nu se poate aştepta nimeni să revină încrederea cetăţeanului în statul român.

Pe lângă 10 august şi 20 iunie, crima de care Jandarmeria se face vinovată în aceşti ani este suprimarea sistematică a liberei exprimări în România.”

Reamintim că jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat de jandarmi din Piaţa Victoriei într-o operaţiune fulger, de câteva minute, luat pe sus, băgat în dubă şi dus la secţia de Poliţie.

Wagner, alături de soţia sa jurnalista Mădălina Roşca, a fondat compania Passport Productions, care produce reportaje şi documentare. În iunie anul trecut, când a fost ridicat de jandarmi, cei doi jurnalişti publicaseră un documentar despre Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD.

La două zile după episodul din Piaţa Victoriei, Wagner a povestit în studioul Paginademedia.ro tot filmul evenimentelor, într-un interviu extins acordat în limba română.

În Piaţa Victoriei documenta protestele românilor faţă de coaliţia de guvernare, pentru un documentar mai mare, după cum spunea în interviul acordat Paginademedia.ro.

VIDEO. Paul Arne Wagner, acum un an, la Interviurile Paginademedia LIVE

Postarea lui Paul Arne Wagner, pe Facebook

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus