Skip to main content

Jurnalistul Paul Arne Wagner a câștigat procesul cu Jandarmeria, care l-a reținut în timpul unor proteste de vara trecută

 
Jurnalistul Paul Arne Wagner a câștigat procesul cu Jandarmeria, care l-a reținut în timpul unor proteste de vara trecută
Jurnalistul Paul Arne Wagner, ridicat de jandarmi - Foto: News.ro

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a câștigat definitiv procesul cu Jandarmeria Română. Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Wagner, care a fost reținut în duba poliției și dus la secția de Poliție în urmă cu un an, în timpul unor proteste la care lua parte în calitate de jurnalist. 

Instanța a decis anularea amenzii de 500 de lei, primită de Wagner la protestul din 20 iunie 2018, scrie G4Media

Ce spuneau judecătorii în primă instanță? - Fapta petentului nu poate fi calificată drept contravenție

Publicitate

Și pe fond Wagner a avut câștig de cauză. Atunci, judecătorii și-au motivat decizia astfel:

„Petentul nu a manifestat o comportare activă, conștientă și voluntară în sensul de a încălca normele de privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, arăta decizia dată de Judecătoria Sector 1 București în Februarie și citată de Adevărul. 

Prima Instanță îi anulase amenda de 500 de lei primită în seara protestului. Ulterior, Jandarmeria a contestat decizia din procesul pe care l-a pierdut acum, definitiv. 

„Instanța apreciază că fapta petentului nu întrunește condițiile necesare pentru a fi calificată drept contravenție. Va exonera petentul de la plata amenzi în valoare de 500 lei”, notează același document. 

Paul Arne Wagner a postat pe contul personal de Facebook un mesaj cu privire la decizia definitivă a instanței:

„Am câștigat, definitiv. Așa a decis Tribunalul București. Justiția mi-a dat dreptate în fața Jandarmeriei și în fața unui guvern autocrat și nerușinat. Mie și altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române, brațul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR”, a scris jurnalistul pe Facebook. 

„Jandarmeria se face vinovată în acești ani este suprimarea sistematică a liberei exprimări în România”

Ziaristul vorbește și despre alte abuzuri ale Jandarmeriei, despre cum ar trebui trași la răspundere responsabilii pentru violențele jandarmilor contra protestatarilor din 10 august sau despre felul în care a fost atacată libertatea de exprimare prina cțiunile violente de la mitinguri. 

„Încrederea cetățeanului în statul român nu poate fi reparată atât timp cât oamenii aceștia rămân cocoțați în aceleași fotolii. Până când ei nu vor fi dați afară și judecați pentru faptele lor nu se poate aștepta nimeni să revină încrederea cetățeanului în statul român.

Pe lângă 10 august și 20 iunie, crima de care Jandarmeria se face vinovată în acești ani este suprimarea sistematică a liberei exprimări în România.”

Reamintim că jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat de jandarmi din Piața Victoriei într-o operațiune fulger, de câteva minute, luat pe sus, băgat în dubă și dus la secția de Poliție.

Wagner, alături de soția sa jurnalista Mădălina Roșca, a fondat compania Passport Productions, care produce reportaje și documentare. În iunie anul trecut, când a fost ridicat de jandarmi, cei doi jurnaliști publicaseră un documentar despre Liviu Dragnea, fostul președinte PSD. 

La două zile după episodul din Piața Victoriei, Wagner a povestit în studioul Paginademedia.ro tot filmul evenimentelor, într-un interviu extins acordat în limba română.

În Piața Victoriei documenta protestele românilor faţă de coaliţia de guvernare, pentru un documentar mai mare, după cum spunea în interviul acordat Paginademedia.ro.  

VIDEO. Paul Arne Wagner, acum un an, la Interviurile Paginademedia LIVE

Postarea lui Paul Arne Wagner, pe Facebook

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu