Skip to main content

VIDEO. Tudor Giurgiu, despre „Netflixul” festivalului TIFF. Platforma TIFF Unlimited, ofertă specială de preț. Câți abonați are?

 
VIDEO. Tudor Giurgiu, despre „Netflixul” festivalului TIFF. Platforma TIFF Unlimited, ofertă specială de preț. Câți abonați are?

VIDEO. „Netflix-ul” festivalului TIFF își lansează aplicație de mobil și de Smart TV. Este vorba despre platoforma TIFF Unlimited, lansată în această vară, care aduce cu această ocazie și o promoție de toamnă. 

Este vorba despre o reducere, de la 5 euro la 3,5 euro. Promoția este valabilă două luni, dar cei care se abonează în următoarele două luni vor beneficia de același preț și în fiecare lună a anului viitor.

Publicitate

Despre noua ofertă, despre schimbările prin care trece platforma și despre planurile pe care le au cei din echipa TIFF, într-un Interviu Paginademedia.ro, cu regizorul Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF. 

„Vrem să ne deschidem puțin și către piața de seriale pentru că, dacă mă întrebi, cred că în momentul de față sunt mai multe seriale bune în lume decât filme de cinema”, spune acesta despre una dintre direcțiile pe care le plănuiește în legătură cu platforma VOD. 

Giurgiu spune că platforma de streaming a fost un succes neașteptat, iar acum trece la o nouă fază de consolidare tehnică.

„A fost un succes la care nu ne așteptam. Speram să aducem 500-600 de abonați, dar ne-am trezit cu peste 1.800 de abonamente. Cumva nici noi nu eram pregătiți tehnic și logistic la volumul acesta și la răspunsul din partea publicului.

Acum încercăm să trecem la fază a doua de consolidare tehnică, lansăm aplicațiile de mobil și Smart TV”.

VIDEO. Regizorul Tudor Giurgiu, despre platforma TIFF Unlimited

Interviul cu Tudor Giurgiu, pe larg:

Petrișor Obae: De cât timp e activă platoforma TIFF Unlimited?

Tudor Giurgiu: Platforma TIFF Unlimited este activă din iunie, anul acesta. A fost lansată chiar în timpul festivalului.

A fost un succes la care nu ne așteptam. Speram să aducem 500-600 de abonați, dar ne-am trezit cu peste 1.800 de abonamente. Cumva nici noi nu eram pregătiți tehnic și logistic la volumul acesta și la răspunsul din partea publicului.

Acum încercăm să trecem la fază a doua de consolidare tehnică, lansăm aplicațiile de mobil și Smart TV.

Petrișor Obae: Până acum cât costa?

Tudor Giurgiu: Până acum era un abonament de 5 euro pe lună, acum am deschis o ofertă de toamnă de 3,5 euro. Cei care se abonează la prețul din această ofertă vor beneficia și anul viitor de acest preț.

Petrișor Obae: Câte titluri sunt acum pe platformă?

Tudor Giurgiu: Acum avem pe pltformă cam 50-60 de titluri. Încercăm, cam la două luni, să facem o reînnoire a catalogului. Apar și încercăm să securizăm drepturile unor filme noi, premiate la TIFF, dar și filme supriză, filme eveniment, cum a fost Generația Woodstock la TIFF.

A fost un mare hit, un documentar despre ce a însemnat Woodstock-ul la vremea lui. E cel mai vizionat film de pe platforma TIFF Unlimited. Deci, vrem tipul acesta de legături între TIFF și platformă.

Petrișor Obae: Cu acest număr de abonați puteți să țineți platforma în picioare?

Tudor Giurgiu: Eu cred că trebuie să creștem abonații, altfel nu avem cum. Sunt niște costuri logistice și tehnice destul de însemnate.

Ideea este să încercăm să iradiem cu platforma în cât mai multe locuri din țara. Problema în multe orașe este lipsa sălilor de cinema. Accesul la internet e mult mai facil, în unele orașe, decât sălile de cinema.

Rolul nostru e să ajungem la niște oameni care vor să vadă genul acesta de conținut, care este și curatoriat de o echipă.

Sunt filme comerciale, filme despre muzică, de dans, documentare rock sau filme premiate la TIFF sau în alte locuri.

Petrișor Obae: La seriale v-ați gândit?

Tudor Giurgiu: E un plan să începem să aducem și seriale bune. Planul ar fi să legăm TIFF-ul de anul viitor, pentru că la anul vom avea 19 de ani și încercăm să ne reinventăm puțin, să aducem și alt tip de conținut.

Vrem să ne deschidem puțin și către piața de seriale pentru că, dacă mă întrebi, cred că în momentul de față sunt mai multe seriale bune în lume decât filme de cinema. Cred că inventivitatea și creativitatea, în special a americanilor, e mai mare în zona serialelor.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu