Skip to main content

Turneu History: filmele despre Regina Maria și Regele Mihai, proiectate în țară. Unde?

 
Turneu History: filmele despre Regina Maria și Regele Mihai, proiectate în țară. Unde?

Filmele istorice despre Regele Mihai și Regina Maria pleacă în turneu prin țara. History este partenerul principal al proiectului care „va proiecta” cele două pelicule în câteva orașe ale țării, în următoarele șase luni, potrivit reprezentanțiilor postului. 

Chainsaw Films, firma producătorului John Florescu, se va ocupa de proiecția documentarelor în țară. 

Publicitate

Este vorba despre producțiile Maria, inima României și Războiul Regelui, ambele date și de Pro TV în anii trecuți.

Spre deosebire de varianta dată la televizor, filmele care vor fi proiectate în țară se vor vedea într-o formă integrală, puțin mai lungă. Practic, în loc de 50 de minute, forma standard difuzată de televiziune, vor avea aproximativ 70 de minute, menționează aceeași sursă. 

Turneul debutează în București, pe 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles. 

Următoarele două orașe vor fi Constanța (20 noiembrie) și Alba Iulia (29 noiembrie). Printre altele, vor fi proiectate și în Valea Jiului. 

Ambele filme vor fi vizionate în aceeași seară și vor fi urmate de o sesiune cu întrebări și răspunsuri, la care vor participa oameni din producție și personalități locale. 

Maria, inima României: Este produs de John Florescu și narat de actorul Marcel Iureș 

„Maria, inima României” este un documentar despre viața Reginei Maria produs de John Florescu și narat de actorul Marcel Iureș. 

Filmul istoric cuprinde acțiunile reginei în timpul Primului Război Mondial și contribuția la realizarea Marii Uniri de la 1918. Maria, inima României conține opinii Majestatei sale Margareta, Custodele Coroanei Române, istoricului Neagu Djuvara, și altor specialiști din Oxford, New York, Washington, Budapesta, Florida sau Moscova.

Documentarul cuprinde și imagini colorizate din timpul Primului război mondial și vocea Reginei Maria fără distorsionările cauzate de tehnologia anilor '20. A fost difuzat de Pro TV pe 1 decembrie, anul trecut. 

Războiul Regelui: Cum a renunțat Regele Mihai la sprijinul acordat Germaniei și a grăbit sfărșitul Războiului

Războiul Regelui îl are în centru pe Regele Mihai I al României. Dezvăluie povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre aliați și a grăbit, astfel, sfârșitul războiului.

De asemenea, documentarul este produs de John Florescu și narat de Marcel Iureș. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu