Skip to main content

VIDEO. Ce diferență de poziționare este între Farul Constanța și Viitorul lui Hagi? Lorand Balint: Echipa lui Hagi ocupă teritoriul lăsat liber de Steaua

 
VIDEO. Ce diferență de poziționare este între Farul Constanța și Viitorul lui Hagi? Lorand Balint: Echipa lui Hagi ocupă teritoriul lăsat liber de Steaua

VIDEO. Cum diferențiezi două echipe din același oraș, în cazul de față Farul Constanța și Viitorul lui Gheorghe Hagi? Un răspuns interesant de la un om de strategie: Lorand Balint (Boți), om de marketing sportiv la Publicis Sports & Entertainment.

Publicitate

Pe scurt, Viitorul devine o echipă națională, "ocupă locul lăsat liber de Steaua", în timp ce Farul este o echipă locală, mai legată de comunitate.

Lorand Balint, invitat la Interviurile Paginademedia.ro de la Conferința IAA Creativity4Better.

„Viitorul Constanța este un brand al României, care încet ocupă teritoriul pe care l-a lăsat liber Steaua București. Viitorul începe să aibă fani în toată țara”, spune Lorand Balint despre echipa lui Gică Hagi. 

El consideră că abordarea celor două echipe trebuie să fie total diferită: 

„În schimb, Farul Constanța este echipa constănțenilor. Este echipa „fanion” acolo, cu care au crescut oamenii din oraș. Farul trebuie să meargă către zona de Marea Neagră, al Marinei. Viitorul nu are nevoie de elementele acestea: far, marinari sau Marea Neagră.

Din punctul meu de vedere fotbalul și performanța e doar o parte din ceea ce faci tu, dar o parte la fel de importantă este comunitatea. Trebuie să faci lucruri pentru copiii din școli, să faci activări, practic să te comporți ca un ONG local”, continuă acesta în legătură cu Farul Constanța. 

Lorand Balint a lucrat, o perioadă, pentru poziționarea Farul Constanța. A încetat colaborarea în septembrie, dar nu a dat detalii despre motive.

A vorbit însă despre problemele pe care le au cluburile de fotbal cu brandurile și cu marketingul:

„Oamenii de fotbal nu dau semne că ar vrea să aibă o abordare focusată pe oameni și branduri”, spune el.

Lorand Balint:

"E foarte multă finanțare de la autorități în fotbal. De la primării, de exemplu. Pentru ei, orice consumator înseamnă un vot.

Publicul de la fotbal este atractiv pentru un număr limitat de branduri. De ce?

Comportamentul cluburilor, al oamenilor din fotbal, cu toate scandalurile de rigoare, este un mare, mare semn de exclamare: Atenție! Dacă intri în fotbal, întri într-o zonă cu multe scandaluri! "

Interviurile Paginademedia.ro de la Conferința IAA Creativity4Better au fost susținute de UnSmoke Romania.

VIDEO. Ce diferență de poziționare este între Farul Constanța și Viitorul Constanța? Răspuns de la Lorand Balint

Citește și: VIDEO. Maraton de interviuri cu studioul mobil Paginademedia, la Conferința Globală IAA

VIDEO. Interviu cu Lorand Balint, integral

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu poti lua temperatura la astia care traiesc in lumea lor. Cand o castiga si viitoru "costanta" o liga a campionilor poate va lua locul echipei STEAUA. Pana atunci nu sunt decat unii care iau cate un sac cu goluri din europa, iar in romania mai sunt ajutati din cand in cand sa nu retrogradeze. Vise taica, vise!
  • Sa le luati temperatura astora care debiteaza "Viitorul devine o echipă națională, "ocupă locul lăsat liber de Steaua".

Trimite un comentariu