Skip to main content

EXCLUSIV. Primăria lui Pandele își face televiziune. Alex Căutiș, șeful viitorului post. De ce își face TV Consiliul Local Voluntari?

 
EXCLUSIV. Primăria lui Pandele își face televiziune. Alex Căutiș, șeful viitorului post. De ce își face TV Consiliul Local Voluntari?
Foto | Facebook - Florentin Pandele

Exclusiv Paginademedia. Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și Andi Laslău.

Publicitate

Ce fel de televiziune va fi? Cine va opera televiziunea?

Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ (care ar urma să se ocupe, printre altele, și de panotajul din Voluntari). Compania Publivol Creativ este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiș.

Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Nașul TV).

Viitorul post de televiziune este în pregătire și, din informațiile Paginademedia.ro, urmează să aibă sediul în Casa Presei Libere. Pasul următor: depunerea dosarului la CNA, pentru licență.

Ce spune Alex Căutiș despre viitorul post TV?

"Va fi un post de televiziune generalist, cu acoperire pe București și pe Ilfov și va fi axat pe informare, cu subiecte care să acopere Capitala și zonele limitrofe. Ceea ce pot spune este că nu va fi un post orientat pe scandal.

Televiziunea va avea un rol de utilitate publică, pentru București și județul Ilfov", a declarat Căutiș pentru Paginademedia.ro.

Paginademedia.ro: Cine ți-a propus?

Alex Căutiș: Am avut discuții cu mai mulți oameni din Consiliulu Local, inclusiv cu Florentin Pandele".

Paginademedia.ro: Nu este o incompatibilitate între faptul că ești director al unei companii din administrație locală și jurnalist la viitorul post TV și/sau în altă parte (Alex Căutiș scria și la Kamikaze n. red)?

Alex Căutiș: "Nu, pentru că eu nu sunt director la o companie de salubrizare sau la o companie de eclectricitate. Mă ocup de comunicare publică și de mediatizarea respectivei companii. De vreme ce este o chestiune asumată, nu văd unde este problema. Prin contract, se spune că eu nu am voie să lucrez în privat la proiecte concurente cu acesta, dar doar atât."

"Voi avea și emisiunea mea la postul TV. Mi-am asumat întotdeauna pozițiile mele, indiferent cu cine m-am contrazis."

"Doar ziariștii care vor să fie obiectivi sunt obiectivi", a mai spus Căutiș.

Alex Căutiș: Faptul că lucrezi la o televiziune cu acționariat privat nu e automat și garanția obiectivității. Nu patronul face jurnalistul să fie jurnalist, ci numai jurnalistul însuși își dă măsura profesiei.

Am făcut presă douăzeci de ani având acționariat privat și am întâlnit multe presiuni. Le-am făcut față până acum, mă bazez pe mine că voi fi obiectiv și de aici înainte.

Aș aminti un episod. Am lucrat în trustul lui Sorin Ovidiu Vântu și nu i-am cântat în strună, ba am și plecat de la Academia Cațavencu ca să fac împreună cu alți colegi revista Kamikaze, concurentă revistei lui Vântu. Când a ieșit din pușcărie în urmă cu câțiva ani Sorin Ovidiu Vântu a dat un singur interviu: mie și revistei Kamikaze. A fost dovada unui soi de respect pe care SOV îl are pentru ziariștii corecți.

De ce aș abdica de la principiul obiectivității dacă în final și finanțatorul te respectă, în ciuda faptului că nu faci orbește ce-ți cere? Așadar, trecutul meu în presă îmi dă speranță că voi rezista presiunilor și pe viitor, dacă vor fi.”

Paginademedia.ro: Ați depus dosarul la CNA?

Alex Căutiș: Încă nu, urmează să facem și demersurile la Consiliul Național al Audiovizualului pentru obținerea licenței.

Alex Căutiș este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu licență în Comunicare și Relații Publice. A scris la Academia Cațavencu și, apoi, la revista Kamikaze. A lucrat și în publicitate, copywriter la agenții ca Ogilvy, Young&Rubicam și Tempo Advertising. În urmă cu doi ani, urma să candideze la alegerile parlamentare din partea PSD, pe listele PSD Constanța. Ulterior, a fost scos de pe listă. 

Ce spunea, la vremea respectivă, Alex Căutiș, despre această decizie, într-un interviu pentru Paginademedia.ro:

"Faptul că eu intru în PSD este o undă de șoc, dar cred că oamenii ar trebui să facă lucruri mai normale, fiecare în părticica lui. În primul rând: să se opună oricărui fel de nedreptate pe care o constată."

Am făcut un soi de experiment, dar nu ca să văd unde îmi iese, ci pur și simplu să văd fiecare ce-mi răspunde. Și am pus niște întrebări unora sau altora.

Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înțeleagă că este singura șansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România.

Citește și: Jurnalistul Alexandru Căutiș va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am știut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Acest Alex Cautis mi-a fost student. Va rog sunati-l si intrebati-l, direct, cum se scrie "duce-m-as si m-as tot duce". Cu mine nu a reusit niciodata, desi i-am explicat in nenumarate randuri, atat sintactic, cat si morfologic. Eu nu stiu cum ajung astfel de oameni ziaristi. Parca am fi in lumea a treia. Ah, si mai intrebati-l care capitala Irlandei de Nord...
 • Pentrisor ati aflat si voi pana la urma, dar nu aveti toata informatia. Va dau eu din casa!

  Televiziunea Nasu TV a fost cumparata de "familia" Pandele si Firea. Pretul, in jur de 900.000 euro si cuprinde echipamente distributie si alte conexiuni catre statul paralel, subteran si ala perpendicular.

  In ianuarie noul propietar "familia" va incepe sa emita din Casa Presei urmand ca in o luna sa mute TV-ul in alta locatie si sa ii schimbe denumirea in VOLT TV. Au deja un studio TV amenajat in Voluntari.

  Se apropie campania electorala pentru alegeri locale. Iar "familia" investe masiv in mijloace media pentru a descrie realizarile marete din Bucuresti si Voluntari, se anunata o lupta acerba pentru primaria Bucuresti.

  Pana la urma cateva milioane de euro sunt un mizilic pentru "familia" Pandele si Firea. Vezi ce buget are pentru Tragul de Craciu :)

  Cel mai suparat este Mr. Voiculescu ca doamna Firea incepe sa il ocoleasca, probabil ca e mai rentabil sa ai tu "HAZNAUA" ta si din bani publici!
  Cat despre Cautis, multa ..... in noul job!

  HAI La vot!
  Ca altfel ... o luam in ....

Trimite un comentariu