Skip to main content

Documentare despre Cernobîl sau Monstrul din Lochness, pe Discovery

 
Documentare despre Cernobîl sau Monstrul din Lochness, pe Discovery

Discovery Channel difuzează, din 3 noiembrie, o serie de documentare despre cele mai dezbătute și controversate evenimente petrecute de-a lungul timpului: misterul monstrului din Loch Ness, accidentul nuclear de la Cernobîl sau eforturile de repopulare a coloniilor de stridii în portul din New York.

Publicitate

Postul de televiziune va difuza în fiecare duminică câte un documentar, ca parte a proiectului Sunday Docs. 

Iată primele documentare: 

• Cernobîl: 30 de ani mai târziu (Duminică, 3 noiembrie, ora 22:00)

Primii cercetători cu acces nelimitat în zona de pericol din Cernobîl explorează cum au fost afectate mediul, fauna și flora, după 30 de ani, în cea mai contaminată zonă de pe glob. Documentarul urmărește povestea lui Nelson și a lui Ochota, care se află acolo pentru a analiza modul în care radiațiile au afectat viața animalelor și a plantelor din zonă.

• Golful recuperat (Duminică, 1 decembrie, ora 22:00)

Pe Insula Guvernatorului din New York, un program fără precedent reface coloniile de stridii de aici, cândva foarte bogate, ca beneficiile ecologice pe care le aduc golfului. 

• Cernobîl: Un nou capitol (Duminică, 22 decembrie, ora 22:00)

În 1986, la Cernobîl s-a produs cel mai grav accident nuclear din istorie. Camerele de filmat revin aici, căci se toarnă un nou înveliș de beton, ca să absoarbă radiațiile mortale.

• Monstrul din Loch Ness: Noi dovezi (Duminică, 29 decembrie, ora 22:00)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu