Skip to main content

Echipa „România, te iubesc” lansează o nouă carte - „Ne facem bine”

 
Echipa „România, te iubesc” lansează o nouă carte - „Ne facem bine”

„Ne facem bine” spun jurnaliștii din echipa „România, te iubesc” - Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase.

Acesta este titlul noului volum, al doilea, pe care echipa de jurnaliști îl va lansa duminică, 24 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. 

Publicitate

Cartea „Ne facem bine” spune poveștile unor români care dau din timpul lor, din priceperea lor pentru comunitate. Sau pentru bolnavi. Sau pentru săraci. Sunt oameni care au studiat sau muncit foarte mult și au ajuns în vârfuri din meseria lor, plecând sau nu din România.

Cristian Leonte:

„Oamenii care fac binele pun în mișcare o energie care pare să continue să crească singură. Binele dezinteresat făcut comunității, localității, celor în nevoie, celor vulnerabili, crește în primul rând prin efortul celor generoși cu ceilalți, dar poate cuceri inimi care nici nu știau că vor să ajute. Ei sunt eroii acestei cărți. (...)

E un mic manual de “Cum se face bine”, bun de pus în practică începând chiar de azi, ca să nu ne prindă următoarea generație înțepeniți tot în vechiul mod de viață. Deschideți cartea și deschideți-vă către cei din jur, către micile obstacole care fac mari necazuri, visați și îndrăzniți. Eroii acestei cărți pot face următoarea Revoluție. Și poate chiar o fac deja. Ei și alții, mulți alții care înmulțesc binele și care încă nu au fost găsiți. Îi vom căuta, pentru aceeași idee, pentru același fel în care ne iubim țara și iubim oamenii ei. Pentru că doar cu această energie în spatele ideilor Ne facem bine.”

Alex Dima:

„La poveștile și oamenii din această carte mă gândesc atunci când și eu ajung uneori, după filmări cu politicieni și zone distruse, să cred că nu ne mai facem bine. Oamenii din această carte sunt dovada că se poate, că există speranță, că dacă vrem putem, că prezentul și viitorul stau în mâinile noastre. Trebuie doar să ieșim din zona de confort, să nu ne mai lamentăm și să trecem la fapte”.

Paula Herlo:

„Eu cred că pe lumea asta există oameni lumină. Și dacă reușești să-i vezi, găsești și tu calea pe care să calci ca să ajungi în punctul în care să fii fericit dăruind. Eu am avut șansa să cunosc mulți oameni lumină, să mă așez lângă ei și să mă bucur de strălucirea pe care faptele lor bune o aduc României. Acești oameni mi-au fost inspirație și drum în carieră și viață. În fața lor, azi am făcut o reverență spunându-le povestea în noul volum România, te iubesc!, ca să rămână manual de fapte bune pentru generațiile care vin.” 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dacă personajeledomnilor deontologi "dau pentru comunitate", postul PROTV a luat de la comunitatea Românica vreo 54 milioane euro. Datorii neplatite pe vremea lui Adrian Sârbu și șterse de Guvern.

Trimite un comentariu