Skip to main content

LIVE. O grupare din Timișoara pregătea "corecția" unui jurnalist. Dragoș Boța povestește la Interviurile Paginademedia

 
LIVE. O grupare din Timișoara pregătea "corecția" unui jurnalist. Dragoș Boța povestește la Interviurile Paginademedia
Sursa foto: Expres de Banat

Povești cu grupări și interlopi care filează jurnaliști și care pregăteazu o "corecție" pentru un ziarist local, azi la Interviurile Paginademedia.

Publicitate

O grupare din Timișoara pregătea o "corecție" pentru jurnalistul local Dragoș Boța, redactor-șef PressAlert.ro. Publicația a scris de-a lungul timpului despre cei care discutau "pedepsirea" lui.

În trecut, l-au și dat în judecată pe ziarist (și au pierdut), pentru că îi făcuse "interlopi".

Înainte de câteva detalii despre caz, o informație importantă: Jurnalistul Dragoș Boța este prezent la Interviurile Paginademedia.ro, unde va povesti întregul caz.

PressAlert citează azi din documentul Serviciului de Investigații Criminale aflat în dosarul DIICOT:

”În urma unor activități specifice am obținut date cu privire la faptul că, în data de 10.09.2019, în jurul orei 17.00, la solicitare lui Boncu Lucian Adrian a avut loc o întâlnire pe terasa restaurantului Cuina din localitatea Chișoda, între acesta și numitul Gavrilă Nicolae.

Acesta din urmă a fost însoțit de Marin Elvis Cristian, zis ”Bobi”, Marciuc Robert Cristian, zis ”Mati” și alți doi indivizi neidentificați până în prezent.

Scopul acestei întâlniri a fost ”aplicarea unei corecții” lui Boța Dragoș, jurnalist de investigații la publicația PRESSALERT.ro, fiind cunoscut faptul că Boța Dragoș a publicat mai multe articole negative referitoare la Boncu Lucian Adrian, care i-au adus un prejudiciu de imagine în lumea interlopă din Timișoara, printre acestea facem referire la ultimul articol publicat în 09.09.2019”.

În articolul la care se face referire, jurnalistul Dragoș Boța a dezvăluit faptul că Boncu a dat declarații la structura centrală a DIICOT împotriva unui traficant de cocaină.

După întâlnirea la care au vorbit despre "corecția" aplicată jurnalistului, Dragoș Boța a fost filat de cei în cauză.

Din dosar:

”l-au luat în supraveghere pe jurnalistul Boța Dragoș pentru a verifica programul acestuia, locațiile pe care le frecventează, mijloacele de transport utilizate pentru ca în funcție de datele obținute să exercite constrângeri asupra acestuia, a membrilor de familie sau exercitarea de distrugeri asupra bunurilor acestora.

Prin acest mod de acțiune, susnumiții intenționează să îl determine pe jurnalist să renunțe la publicarea articolelor de presă și să se răzbune pentru prejudiciile de imagine care le-au fost create”.

Dragoș Boța a scris de-a lungul timpului mai multe articole despre Lucian Boncu. 

La începutul lunii septembrie, PressAlert nota că "Interlopul Lucian Boncu a recunoscut în fața procurorilor de la Serviciul de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale a DIICOT că a ”tras” cocaină și a dat ca martor o declarație care-l ”îngroapă” pe Radu Novac, zis ”Jack”, în dosarul de trafic de stupefiante în care acesta a fost trimis în judecată alături de alți timișoreni.

În primăvara acestui an, PressAlert a scris despre accidentul pe care l-a provocat Boncu, în urma căreia o femeie și-a pierdut viața. Anul trecut, publicația online a scris despre legăturile lui Boncu cu un consilier al primarului Timișoarei.

Dragoș Boța vine azi la Interviurile Paginademedia.ro. Un interviu despre cazul zilei, dar și despre presa locală și ultimul volum pe care ziaristul îl lansează mâine, la Gaudeamus.

Interviul va fi difuzat LIVE din studioul Paginademedia, în jurul orei 14.00.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu