Skip to main content

CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea

 
CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea

Rețeaua de televiziuni locale a Antenei 3 crește cu un nou post. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința publică de astăzi preluarea de către Antena 3 a licenței Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime. 

Publicitate

Totodată, odată cu preluarea, licența Vâlcea 1 va trece printr-o serie de modificări, aprobate de asemenea de CNA: 

 • Schimbarea denumirii din Vâlcea 1 în Antena 3 
 • Modificarea profilului din canal generalist, în post tematic de știri. 
 • Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD. 
 • Modificarea structurii de programe, astfel încât, postul să difuzeze retransmisie Antena 3 în proporție de 90%. Postul va rămâne cu program local două ore pe zi, în timpul săptămânii, respectiv trei ore pe zi sâmbăta și duminica. 

Schimbarea de la Vâlcea 1 la Antena 3 se va face cel mai probabil cu începere de la 1 februarie 2020, potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA. 

Camelia Tănase, director general Vâlcea 1, în fața membrilor CNA: 

„După 26 de ani de existență Vâlcea 1, trebuie să vin în fața dumneavoastră cu o explicație a acestei cerei. Pe piața locală sunt trei posturi de televiziune. Am susținut de-a lungul acestor ani calitatea unor programe, echidistanță și este din ce în ce mai greu într-un județ cu o situație economică slabă. Nu poți să menții ștacheta atât tehnic cât și editorial.”

„Decizia este complexă și complicată, dar cam așa s-a ajuns la concluzia că pentru eficiență, pentru supraviețuire, pentru claitatea programelor, chiar dacă mai puține, e nevoie să cesionăm licența și să facem acest pas.”

În ședința CNA a fost prezent, din partea Antenei 3, și Adrian Ursu: „Așa cum știți, am preluat mai multe licențe regionale în ultimul timp și iată că ele se diversifică și se înmulțesc, ca răspândire geografică, și asta e un motiv, cred, de a demonstra că facem ceea ce știm, că facem știri și încercăm să sprijinm de asemenea demersurile editoriale corecte.”

Societatea REGAL SRL, care a deținut până acum Vâlcea 1, mai are și două frecvențe radio în Râmnicu Vâlcea și Horezu, care vor rămâne pe aceeași firmă.

Antena 3 SA mai deține 11 licențe audiovizual, dintre care una prin satelit, iar 10 prin rețele de comunicații (aproape toate sunt stații regionale).

Amintim că în luna aprilie a acestui an Antena 3 SA a preluat de la Antena Group întreaga rețea de televiziuni locale Antena 1, pe care le-a transformat, cu acordul CNA, în televiziuni regionale. Este vorba de nouă posturi regionale, cu acoperire în Brașov, Călărași, Constanța, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Slobozia, Târgu Mureș (pe larg despre subiect, AICI). 

Citește și: 

Stațiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Buna ziua , ma numesc Dracea Mihaela din sat Călina Comuna Prundeni cum pot lua legatura cu dumneavoastră .Problema mea este una mai veche in legatura cu drumul comunal unde primaria in loc sa asfalteze au venit si au pus niste basculante de pietroaie Teava de gaze este bagata in pamant de vreo 4 ani si nu se ia nicio masura sa ne racordeze la gaze canalizarea este groaznică. In concluzie cum putem sa luam legatura sa mergem impreuna la primarie si sa vedem ce se poate face
 • Salarii minime pe economie, restante la VL1 ??? Cum era posibil? Nu erau restante... NU se dădeau salariile celor care erau vizați sa plece prin demisie, era un joc psihologic. Șmecherele de la Vâlcea UNU, erau cu salariile la zi! SC Regal SRL a fost întotdeauna în topul firmelor, conform bilanțurilor contabile, prin domeniului de activitate.
 • Ca angajat al firmei REGAL in perioada ei prelungità de "criza" ,domnule Constantin Minodor, doresc sa stiu mai multe amanunte referitoare la presupusele "tunuri" la care va referiti, îndeosebi despre numele din primul dvs paragraf, le puteti detalia? In acea perioada multi nu ne primeam nici salariile minime pe economie la zi, fiind mereu in urma cu 4-5 luni!
 • @121
  Da,
  Cel mai probabil va adresa județele Olt și Vâlcea, până acum ținute de stația din Pitești,

  @Diana Tomescu
  Vor avea frecvență separată pentru stația locală,
 • Si cu ,,tunurile" economice, date de Constantinov Aurora, Tănase Valerica, Pirnea Gheorghe, Dinescu Mihai, Mocanu Paul, Florescu Theodor, cum ramane ? Va raspunde Antena 3 de acum încolo? Ei stiu unde-si baga banii sau acopera ,,găurile" contabile ca niste complici ?
 • În condițiile preluării postului local Vâlcea 1, cum se va urmări Antena 3? Se vor urmării integral programele difuzate, sau în intervalul orar alocat postului local vor intra automat emisiunile acestuia? Pentru că, in acest caz, este o încălcare a drepturilor consumatorilor de a alege ce anume vor să vizioneze.
 • Dar A3 prindea Valcea cu un alt post local de-al lor,din cate stiam.Atunci pe ce "raza" va emite noua statie locala A3?

Trimite un comentariu