Skip to main content

Primăria Bucureştiului anunţă că va da în judecată Libertatea: „Ziarul foloseşte documente obţinute într-un mod ocult”

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

Libertatea: Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, anunţă că va deschide un nou proces în instanţă contra ziarului Libertatea.

Publicitate

Reacţia instituţiei vine la scurt timp după un articol din Libertatea, care titra: „Ca să dea turcilor contractul cu tramvaie de 160 de milioane de euro, Primăria Bucureşti a ignorat 6 nereguli sesizate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice!”

„Primăria Municipiului Bucureşti respinge ferm acuzaţiile şi insinuările şi va acţiona în judecată cotidianul, precum şi toate publicaţiile care, prin răspândirea unor informaţii părtinitoare, incomplete sau incorete, aduc prejudicii de imaginea instituţiei”, notează PMB într-un comunicat de presă.

Înainte de lucrurile pe care le acuză Primăria cu privire la articolul Libertatea, povestea pe scurt:

În urmă cu câteva zile, publicaţia coordonată de Cătălin Tolontan a publicat un document din care reiese că Primăria Bucureştiului ar fi ignorat câteva nereguli, dintr-o procedură de achiziţie publică, descoperite de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Concret, Primăria Bucureşti a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie. Au participat doi ofertanţi: Astra Vagoane Arad şi Durmazlar Makina Sanayi. ANAP a emis şase avize condiţionate, privind oferta companiei turce pentru tramvaie, prin care constata „abateri cu privire la aspectele de calitate şi/sau de regularitate cuprinse în listele de verificare”, a scris Libertatea.

La final, cotidianul Libertatea a publicat un raport prin care ar fi fost ignorate neregulile sesizate de ANAP şi semnat de şase dintre cei 13 oameni care l-ar fi întocmit.

Reacţia PMB a venit a doua zi de la publicarea articolului în Libertatea, într-un comunicat de presă. Printre altele, comunicatul notează următoarele aspecte:

  • Primăria invocă legislaţia GDPR - „Publicarea numelor şi a semnăturilor membrilor comisiei, în încercarea de a pune presiune pe aceştia, este o încălcare flagrantă a Legii GDPR”
  • „Ziarul foloseşte documente abţinute într-un mod ocult, din cadrul unei proceduri în curs, pentru defăimarea instituţiei noastre, precum şi pentru încercarea de a influenţa opinia publică”
  • „Documentele prezentate trunchiar şi scoase din context, reprezintp o încălcare atât a legislaţiei achiziţiilor, cât şi a obligaţiilor deotologice ale ziariştilor”

Libertatea a subliniat la finalul articolului: „Libertatea va continua, nestingherită, să furnizeze informaţii publice despre orice achiziţie publică.”

Citeşte articolul complet pe Libertatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • umbre umbre
    Ai de capu meu! Asta se comporta de parca ar fi luat trenulete in curte la pandele. Contractul ala e public pentru ca sunt banii bucurestenilor. Cum adica "metode oculte"? Dar tu cum ai ajuns in fruntea primariei? Prin metode obscure????
  • Primarita' lu'pieshte Primarita' lu'pieshte
    "documente abtinute într-un mod ocult..."
    Nu știu dacă madam știrea chiar a scris "abtinute" sau este contribuția pagina de media, dar asta cu "documente obținute în mod ocult" este de "Codul lui DaVinci".
    Nu comentează acuzațiile din Libertatea ci modul supranatural in care au fost obținute documentele incriminatoare.
  • Coco Coco
    Doamna cu sarma ii da pe toți in judecată.
  • FLORIN FLORIN
    ***

Trimite un comentariu

sus