Skip to main content

Primăria Bucureștiului anunță că va da în judecată Libertatea: „Ziarul folosește documente obținute într-un mod ocult”

 
Primăria Bucureștiului anunță că va da în judecată Libertatea: „Ziarul folosește documente obținute într-un mod ocult”
Foto | Libertatea

Libertatea: Primăria Bucureștiului, condusă de Gabriela Firea, anunță că va deschide un nou proces în instanță contra ziarului Libertatea.

Publicitate

Reacția instituției vine la scurt timp după un articol din Libertatea, care titra: „Ca să dea turcilor contractul cu tramvaie de 160 de milioane de euro, Primăria București a ignorat 6 nereguli sesizate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice!”

„Primăria Municipiului București respinge ferm acuzațiile și insinuările și va acționa în judecată cotidianul, precum și toate publicațiile care, prin răspândirea unor informații părtinitoare, incomplete sau incorete, aduc prejudicii de imaginea instituției”, notează PMB într-un comunicat de presă. 

Înainte de lucrurile pe care le acuză Primăria cu privire la articolul Libertatea, povestea pe scurt:

În urmă cu câteva zile, publicația coordonată de Cătălin Tolontan a publicat un document din care reiese că Primăria Bucureștiului ar fi ignorat câteva nereguli, dintr-o procedură de achiziție publică, descoperite de Agenția Națională pentru Achiziții Publice. 

Concret, Primăria București a organizat o licitație pentru achiziționarea a 100 de tramvaie. Au participat doi ofertanți: Astra Vagoane Arad și Durmazlar Makina Sanayi. ANAP a emis șase avize condiționate, privind oferta companiei turce pentru tramvaie, prin care constata „abateri cu privire la aspectele de calitate și/sau de regularitate cuprinse în listele de verificare”, a scris Libertatea

La final, cotidianul Libertatea a publicat un raport prin care ar fi fost ignorate neregulile sesizate de ANAP și semnat de șase dintre cei 13 oameni care l-ar fi întocmit. 

Reacția PMB a venit a doua zi de la publicarea articolului în Libertatea, într-un comunicat de presă. Printre altele, comunicatul notează următoarele aspecte:

  • Primăria invocă legislația GDPR - „Publicarea numelor și a semnăturilor membrilor comisiei, în încercarea de a pune presiune pe aceștia, este o încălcare flagrantă a Legii GDPR”
  • „Ziarul folosește documente abținute într-un mod ocult, din cadrul unei proceduri în curs, pentru defăimarea instituției noastre, precum și pentru încercarea de a influența opinia publică”
  • „Documentele prezentate trunchiar și scoase din context, reprezintp o încălcare atât a legislației achizițiilor, cât și a obligațiilor deotologice ale ziariștilor”

Libertatea a subliniat la finalul articolului: „Libertatea va continua, nestingherită, să furnizeze informații publice despre orice achiziție publică.”

Citește articolul complet pe Libertatea

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Ai de capu meu! Asta se comporta de parca ar fi luat trenulete in curte la pandele. Contractul ala e public pentru ca sunt banii bucurestenilor. Cum adica "metode oculte"? Dar tu cum ai ajuns in fruntea primariei? Prin metode obscure????
  • "documente abtinute într-un mod ocult..."
    Nu știu dacă madam știrea chiar a scris "abtinute" sau este contribuția pagina de media, dar asta cu "documente obținute în mod ocult" este de "Codul lui DaVinci".
    Nu comentează acuzațiile din Libertatea ci modul supranatural in care au fost obținute documentele incriminatoare.

Trimite un comentariu