Skip to main content

VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măștile și care e „rețeta” lui Negru?

 
VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măștile și care e „rețeta” lui Negru?

VIDEO. „În acest an, o mască la Revelion va fi cel mai mare nume al online-ului din 2019”, după cum spune chiar „responsabilul de măști” - Dan Negru - fără a dezvălui numele vedetei. Omul de televiziune a vorbit despre Revelionul cu numărul 20 la Antena 1, într-o ediție de sărbători a Interviurilor Paginademedia.ro. 

Negru vorbește despre adaptare și longevitate pe o piață media „speriată” și „în continuă schimbare”.

Publicitate

De aici i-a venit și ideea de a aduce vedete ale online-ului în spatele măștilor. Nu crede că vloggerii ar fi funcționali pe TV, cum nu crede nici că oamenii de TV ar fi vloggeri potriviți, însă recunoaște că încearcă să aducă oamenii din online ca invitați la TV pentru că au o mare popularitate printre tineri. 

Nu cred că varianta de a amesteca online-ul și televiziunea e funcțională. Dacă ar fi fost funcțională o foloseau de mult timp trusturile mari din lume. Nu așteptau să venim noi de la București, colț cu Sofia, lângă Chișinău să-i învățăm cum se face televiziune.

Internetul și televiziune sunt basket și fotbal, ambele se joacă cu mingea și au plasă, dar e total altceva”, subliniază Dan Negru.

Vedeta de la Antena 1 a dat și câteva motive despre care crede că ar sta în spatele declinului pieței TV. Nu este online-ul, ci „oferta de timp liber”, care a devenit în ultimii ani tot mai diversă. 

„Consumul de televiziune a scăzut pentru că, față de acum 20 de ani, au apărut și alte oferte sociale.

Oferta de timp liber a omorât televiziunea.

Acum 20 de ani era greu să pleci într-o vacanță, aveai nevoie de viză și de bani. Nu erau restaurante. Pe toate schimbările acestea din viețile noastre au venit online-ul și platformele de streaming”, a mai adăugat prezentatorul. 

Nu în ultimul rând, deși a scos rezultate de audiență bune timp de 20 de ani, Negru spune că ar putea fi „zburat” dacă ratează o ediție de Revelion:

Dacă nu ies pe primul loc în acest an mă zboară. Asta e piața media de la noi, ai făcut 20 de bune și ai ratat unul? Du-te acasă

De ce a funcționat rețeta Dan Negru de Revelion timp de 20 de ani? Cum a început să prindă Negru „cheag de brand”? Cât vor mai mege măștile de Revelion? sau De ce nu va putea niciodată omul de online Dan Negru să-l întreacă pe realizatorul de televiziune Dan Negru? - Toate răspunsurile în interviul cu Dan Negru.

Paginademedia.ro prezintă câteva idei din interviul cu Dan Negru. Înainte, interviul video.

VIDEO. Dan Negru, Revelionul 2020. 20 de Revelioane consecutiv la Antena 1:

Dan Negru: Lazarov spunea că suntem într-o piață TV speriată. Se încearcă, se încearcă, se încearcă”

Petrișor Obae: Nu te-ai plictisit 20 de ani de revelioane?

Dan Negru: Am făcut o emisiunea – Câștigi în 60 de secunde – care era după un format internațional. Și a venit în România un consultant american și eu ca să mă dau mare i-am zis că fac emisiunea Te pui cu blondele de șase ani. El, blând, mi-a zis că formatul Câștigi în 60 de secunde a fost lansat în SUA în anul 1949.

Deci, la ei longevitatea e o normalitate. În lumea civilizată a televiziunii longevitatea e o normalitate.

La mine și la Esca se uită toți ca la niște urși băgați în niște cuști.

 • Sunt 20 de ani de Revelioane, adică 20 de ediții. Nu e mare brânză, dar am o mare bucurie și e o onoare.
 • Valeriu Lazarov avea o vorbă: Suntem pe o piață media în care dorința de schimbare e mult mai acerbă decât în piața civilizată. El spunea că suntem pe o piață speriată.
 • Oamenii vor mereu lucruri noi. E totul într-o schimbare continuă. Se încearcă, se încearcă, se încearcă.
 • În lumea televiziunii e o vorbă care mie imi place foarte mult: Nu inventează ei cât stricăm noi.

„Am fost foarte aproape să schimbăm măștile. Bătălia mea e să aduc niște oameni la care nu te-ai aștepta”

Dan Negru: Formatul acesta cu măști intră în al șaselea an. Eu n-am avut ediții cu măști de la început. Aveam ediții speciale Ciao Darwin, Academia Vedetelor sau ediții speciale fără vreun subiect anume.

 • N-a fost ceva stabilit să fac eu revelioane în fiecare an. Ani de zile formatele mele erau cele mai urmărite la Antena 1 și atunci li se făcea o ediție specială de revelion.

După opt ani de zile nu a mai fost formatul meu pe primul loc, dar a fost telenovela Secretul Mariei. S-a făcut o ședință în care s-a stabilit cum o să facem o ediție specială de revelion cu Secretul Mariei.

Toată lumea a zis că ar trebui să facă Negru, că oricum el face toate revelioanele. Începusem să prind cheag de brand.

Îmi amintesc că în acel an am făcut revelion cu actorii din serial, cu invitați, cu cântăreți.

 • Am avut un show cu măști în primăvară care nu a fost un eșec, dar pe care l-am oprit în toamnă pentru că telespectatorii să-și dorească și de revelion măștile.
 • Anul acesta publicul va avea niște suprize mari când vine vorba de oamenii care sunt sub măști. Sunt niște oameni de la care nu te aștepți. Piața de vedete din România e previzibilă, iar oferta de celebrități e mică, sunt tot aceeași pe care îi vezi peste tot.
 • Bătălia mea e ca în fiecare an să aduc niște oameni la care nu te-ai aștepta.
 • Am fost foarte aproape să schimbăm măștile pentru că le-am rulat în sezonul de primăvară, dar e un format câștigător totuși. E posibil ca de la anul să facem altceva.

„O televiziune românească mare negociază pentru un format cu măști”

Dan Negru: Lumea se întreabă cât vor mai merge măștile. Uite, eu îți spun un zvon pe care l-am auzit.

O mare televiziune de la noi negociază pentru un format internațional cu măști, care e copy-paste după formatul meu cu măști. Se numește Masked Singer, iar 10 oameni mascați cântă și un juriu trebuie să recunoască cine sub mască.

 • Vreau să construiesc formate locale, românești. În piața noastră sunt foarte multe formate străine care nu merg atât de bine pe cât ar vrea televiziunile. Am multe exemple: Șerifi de România e un format aproape identic cu Ultimul Trib (format internațional), iar primul a mers.
 • Next Star, pe care îl vom începe în primăvară, e tot un format românesc construit de noi care a prins. Voice Kids sau Kids Sing, două formate internaționale, care n-au performat.

„Oferta de timp liber a omorât televiziunea”

Petrișor Obae: E așa important să fii tu de revelion pe primul loc?

Dan Negru: Pilotul Ayrton Senna avea o vorbă: Să fii pe locul doi înseamnă să fii primul care pierde.

 • Consumul de televiziune a scăzut pentru că, față de acum 20 de ani, au apărut și alte oferte sociale.

Oferta de timp liber a omorât televiziunea.

Acum 20 de ani era greu să pleci într-o vacanță, aveai nevoie de viză și de bani. Nu erau restaurante.

Pe toate schimbările acestea din viețile noastre au venit online-ul și platformele de streaming.

 • Nu cred că varianta de a amesteca online-ul și televiziunea e funcțională. Dacă ar fi fost funcțională o foloseau de mult timp trusturile mari din lume. Nu așteptau să venim noi de la București, colț cu Sofia, lângă Chișinău să-i învățăm cum se face televiziune.
 • Internetul și televiziune sunt basket și fotbal, ambele se joacă cu mingea și au plasă, dar e total altceva.
 • O mască în acest an la revelion va fi cel mai mare nume al online-ului din 2019.

„Niciodată nu va putea Negru din online să-l egaleze pe Negru de la TV”

Dan Negru: În online eu vreau să-l arată pe Negru celălalt, cel care nu are decorurile alea fabuloase în spate. Ești un altfel de om când ai un sistem în spate și ești altfel când ești singur.

 • Sunt mult mai slab pe online. Cred că niciodată nu va putea Negru din online să-l egaleze pe Negru de la TV.
 • Dacă nu ies pe primul loc în acest an mă zboară. Asta e piața media de la noi, ai făcut 20 de bune și ai ratat unul? Du-te acasă.
 • Dacă ratez anul asta o să mă reorintez pentru la anul, tragem aer în piept și o luăm de la capat cu altceva.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Dancing on ice ar fi relativ greu de facut in Romania.
  Piata locala nu are nici fosti sportivi cu rutina in patinaj artistic, nici multe "vedete" care sa aiba macar notiunile generale. Cu 4-5 patinoare acoperite in tara si inca vreo max 10 care functioneaza doar iarna lipseste infrastructura. Plus ca Romania e tara low budget la showuri iar aici doar combinatia gheata/studio ar rupe bugetul. E mai ieftin sa gatesti sau sa cumperi o licenta unde trimti concurentii intr-un mediu deja aranjat ca studio.
 • Oare de ce nu face Pro Tv în periada imediat următoare, Dancing on Ice? E un format foarte popular de câțiva ani pe dincolo.
 • Oameni buni, treaba e simpla: In noaptea de Anul Nou stau acasa foarte multi pensionari sau oameni simpli, fara venituri importante. Din aceste categorii, prea putini se uita cu adevarat la tv, pentru ca si ei chefuiesc asa cum pot, iar televizorul in mare parte e doar de decor, merge si el in gol, doar ca sa fie ceva de fundal. Sunt o gramada de studii facute, astfel ca nici publiciarii nu se prea ingramadesc in noaptea respectiva sa arunce cu bani. Pentru radio si televiziuni, adevaratele batalii se duc in sezoanele de primavara (grilele de primavara incep cam de la jumatatea lui februarie) si toamna (cam dupa prima decada a lunii septembrie). Daca Antena 1 reuseste sa faca un revelion ieftin, bravo lor, insa nu va castiga cine stie ce din asta. Bineinteles ca vor fi pe primul loc si anul acesta (inca e saracie mare in tara), atata timp cat nu au competitori. Pe locul 2 cred ca va fi Romania TV, care prinde foarte bine printre pensionari (muzica populara si lautareasca din belsug). Cred ca ProTV va fi undeva pe locul 5 pe national si locul 3-4 pe comercial, insa n-au o problema cu asta. De ani de zile au ajuns la concluzia ca nu e ok sa consume nervi si bani pentru a face un revelion care nu le aduce castigurile scontate. Sa aveti un An Nou minunat!
 • Valentin, PRO TV crează conținut numai pentru a fi lider, ori nici măcar cu un episod special LF nu cred că ar fi peste Negru, nu în acea zi, probabil și din motivele prezentate de Cristi. Așa cred eu, poate greșesc.
 • @Cristi Puteau să facă un episod special cu Las Fierbinți..Sunt convins că aveau audiență de 3-4 milioane că Românii le place comedia !
 • @Valentin..sunt tinte de public diferite. Pro vrea sa cistige bani, se focuseaza pe publicul comercial si la o analiza corecta "lumea lor" nu sta la televizor de revelion, asa ca e mai bine sa bage niste conserve si sa iasa ieftin, oricum ca si trust domina incasarile de publicitate. La Antene e alta situatie, sunt challengeri, deci le prinde bine sa aiba niste ancore de prestigiu unde sa iasa primii. Publicul lor e mai "Catena" asa ca sta mai degraba acasa pe 31 decembrie seara si ei il fidelizeaza cu investitia in programul de rev. Fiecare alege din privinta sa cea mai eficienta strategie.
 • Nu contează asta atât de mult, nu avem neapărată nevoie de formate românești! Avem nevoie de formate creative, puternice, produse la cel mai înalt nivel posibil, cu o documentare foarte bună, și cu o alegere cât mai atentă și curată a entertainerilor! Echipe de producție competente avem în România! Bugete există! Atât la Pro, cât și la Antena. Exemple sunt peste tot în lume, recomand producătorilor din România să deschidă youtube-ul și să fure meserie de la case mai mari.
 • Chiar nu înțeleg de ce PRO TV se lasă să fie dominată de Antena 1 în noaptea de revelion dar probabil se uită și echipa PRO la Antena 1 !!
 • "În lumea civilizată a televiziunii longevitatea e o normalitate"

  Pentru ca occidentalii vor comfort, o lume sigura in care sa li se spuna ca ei sunt maximum, ca nu-i nimeni ca ei de civilizat si educat, asadar evolutia a devenit redundanta. Sunt plafonati, de fapt.
 • Oricum la altii e ieftin si lalaituri , aceeași vedete, dar sa investești in ceva bun merita, prezentați tot programul de revelion, anul acesta tv au investit mult

Trimite un comentariu